מצרכים להכנת 40 עוגיות:
300 גרם חמאה רכה
60 גרם אבקת סוכר
1 חלמון (20 גרם)
125 מ״ל שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל איכותית
500 גרם קמח
4 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
למילוי:
500 גרם ממרח תמרים
100 גרם סוכר מעורבב עם 1 כף קינמון
100 גרם אגוזי מלך, קצוצים דק
אבקת סוכר, להגשה
להכנת הבצק:
» מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר ומקציפים לקרם חלק. מוסיפים את החלמון, השמנת המתוקה ותמצית הווניל בהדרגה ותוך ערבוב. מדי פעם מנקים את דפנות הקערה במרית.
» מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר 3 שעות לפחות.
להרכבת העוגיות:
» מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
» על גבי משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20×30 ס״מ ובעובי 3 מ"מ. מורחים שכבה דקה ואחידה של ממרח התמרים. מפזרים מעל מעט סוכר קינמון ואת אגוזי המלך.
» חותכים ל-2 רצועות ברוחב 15 ס"מ ומגלגלים לרולדות. חותכים כל רולדה לגלילים ברוחב 4 ס"מ.
» מסדרים את העוגיות בתבנית ומשאירים ביניהן רווח היקפי של 3 ס״מ. אופים בתנור 15 דקות, עד להזהבה. מצננים היטב.
» בוזקים על העוגיות אבקת סוכר.
» העוגות יישמרו מספר ימים בקופסה אטומה.
הוספת תגובה