פרי שתמיד מקושר עם חופש, איים אקזוטיים ופינוק קריר בעונה החמה. מצאתי מתכון קל, פשוט, טעים וכזה שתמיד מצליח. מתכון שבהחלט נותן טעם של עוד והוא לפניכם.
מצרכים:
(קילו וחצי של סורבה)
1/2 כוס סוכר (אפשר גם בלי, ראו הערה בסוף המתכון)
1 כוס מיץ תפוזים (רצוי טרי)
1 קילו מנגו, קלוף וחתוך לקוביות גסות
2 כפות מיץ לימון
אופציונלי: 1 כפית ג'ינג'ר טרי
אופן הכנה:
מקפיאים את קוביות המנגו עד שהן חצי-קפואות (זה לוקח בין שעה לשלוש שעות. אם אתם רואים שהמנגו קפא לגמרי – הניחו לו לעמוד בחוץ 20 דקות).
שמים את הסוכר ומיץ התפוזים בסיר קטן. מחממים מעט עד שהסוכר נמס לחלוטין (לשים לב לא להגיע לרתיחה). מצננים במקרר.
שמים את כל החומרים ביחד במעבד מזון, וטוחנים לקבלת מרקם קטיפתי ועשיר.
טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם (מכיוון שמדובר בפירות טריים, הטעם והמתיקות יכולים להשתנות).
מעבירים לכלי הגשה ומכניסים למקפיא להמשך הצינון. חוששים שכעבור כמה שעות יחכה לכם במקפיא קרחון מנגו ענק? אל תחששו: הסוכר מגן על הסורבה מפני הקיפאון, והמנגו מבטיח מרקם עשיר וצמיגי גם אחרי הקפאה.
להגשה: מוציאים את הסורבה מהמקפיא ויוצרים כדורים בעזרת כף גלידה. אפשרות נוספת: להקפיא את הסורבה בכלים אישיים, ולהגיש אותם כמו שהם.
שמים את הסוכר ומיץ התפוזים בסיר קטן. מחממים מעט עד שהסוכר נמס לחלוטין (לשים לב לא להגיע לרתיחה). מצננים במקרר.
שמים את כל החומרים ביחד במעבד מזון, וטוחנים לקבלת מרקם קטיפתי ועשיר.
טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם (מכיוון שמדובר בפירות טריים, הטעם והמתיקות יכולים להשתנות).
מעבירים לכלי הגשה ומכניסים למקפיא להמשך הצינון. חוששים שכעבור כמה שעות יחכה לכם במקפיא קרחון מנגו ענק? אל תחששו: הסוכר מגן על הסורבה מפני הקיפאון, והמנגו מבטיח מרקם עשיר וצמיגי גם אחרי הקפאה.
להגשה: מוציאים את הסורבה מהמקפיא ויוצרים כדורים בעזרת כף גלידה. אפשרות נוספת: להקפיא את הסורבה בכלים אישיים, ולהגיש אותם כמו שהם.
* אם הסורבה בילה הרבה במקפיא, הניחו לו להפשיר טיפה. רבע שעה בחוץ והוא יחזור לעצמו.
* את הסורבה הספציפי הזה אפשר להכין גם בלי סוכר בכלל. תסמכו על המנגו.
המתכון באדיבות קפה יפו
הוספת תגובה