עמוד הבית » מכנסיים כפריט לבוש פמיניסטי

מכנסיים כפריט לבוש פמיניסטי

צילום FREEPIK
כיום מכנסיים הם פריט לבוש נשי וגברי כאחד, אך אם נדפדף מעט אחורה בדפי ההיסטוריה נגלה שזה לא תמיד היה כך. גברים נהגו לצאת ליום עבודה ארוך מצויידים בחליפות שני חלקים מחוייטות בעוד שנשים נשארו לטפל במשק הבית לבושות בשמלות נפוחות ומלמלות. מאז הרבה השתנה והיום כמעט לכל אישה יש זוגות מכנסיים רבים בארון.

כיצד תפסו המכנסיים מקום בקרב בגדי הנשים במהלך השנים?

אם נחזור בערך 2 מאות אחורה, לתחילת המאה ה19, ניווכח למציאות שונה שנות אור מזו שאנחנו רגילים אליה היום. הייתה הפרדה שונים מוחלט בין לבוש הגברים ללבוש הנשים כולל לא היה מקובל שאישה תתחיל להסתובב במכנסיים. מדוע?

בתקופות אלה הגברים היו המפרנסים העיקריים ולאישה עובדת לא היה מקום בחברה. הגברים השליטו והכתיבו את המציאות בעוד הנשים שימשו רק קישוט, הידור וסמל לסטטוס גבוה בקרב הגברים שלהן. לכן הן נהגו להתקשט בשלל שמלות מסורבלות ומרשימות, בכדי להפגין יוקרה ואצילות, מה שלא תמיד היה כל כך נוח…

המכנסיים, פריט לבוש נוח למדי נותר בלעדי לגברים העובדים שצריכים בגד נוח לשם עבודתם. לאישה שיושבת בבית לא הייתה סיבה ללבוש מכנסיים ואם אישה כן הייתה לובשת מכנסיים הדבר היה מוריד ממעמדה וממעמד בעלה שכן מכנסיים נועדו לעבודה ואם האישה צריכה לצאת לעבוד משמע שבעלה לא מביא מספיק כסף ומעמדו נמוך.

תפנית בנושא החלה בשנות ה50 של המאה ה19 בזכות אישה בשם אמיליה החומר, פעילה חברתית שתרמה למהפכה באופנת בגדי הנשים. בתקופה זו הוצאה המצאה חדשה- האופניים. כמובן שלא נוח לרכב על אופניים כשאת לבושה בשמלה מגושמת, כך קם הצורך במציאת מכנסיים שיאפשרו לנשים לרכב על אופניים בצורה נוחה. כאן אמיליה נכנסה לתמונה והביאה לשימושן של הראשונות שנלחמו למען זכויות נשים את "הבלומרס"- מעין חצאית שנלבשה מעל מכנסיים מכווצים מאוד שהסתיימו באזור הקרסול. אופנה זו יצרה כאוס שכן היא שיבשה את כל יחסי הכוחות בין גברים לנשים ויתרה סטנדרט חדש של מוסכמות האישה ומקומה בחברה. רבים מהמתנגדים חששו כי הדבר יערער את דמותה של האישה שצריכה להיות צנועה, שקטה, לבלות את יומה בבית כאן טרודה לילדים וטענו כי אין סיבה שתתרוצץ רכובה על אופניים כאשר היא לובשת בגד שעד אז אפיין רק גברים. נשים רבות נלחמו בזה, בניהן בלומר, שהייתה אז עיתונאית והחלה לשווק את "הבלומרס" הכתב העת בו כתבה, מה שכמובן משך תגובות נאצה רבות. אמיליה בלומר אמנם לא הצליחה להכניס את המכנסיים כפריט לבוש לגיטימי לנשים אך ללא ספק הובילה אותו בצעד נוסף לכך

בין שנות ה20 לשנות ה40 חלה התקדמות נוספת בנושא כאשר נשים החלו לעסוק יותר בפעילויות ספורטיביות, כגון התעמלות ורכיבה, שדרשו לבישת מכנסיים. כמו כן, בזמן 2 מלחמות העולם, כאשר הגברים התגייסו לצבא והשתתפו במלחמות הוטל על הנשים לפתע לצאת ולעבוד על מנת לפרנס את משק הבית. כך נשים יצאו לעבוד בשווקים ובמפעלים מה שעורר גם כן את הצורך בלבוש נוח ופשוט. באותה התקופה המכנסיים עדיין לא היוו לבוש נפוץ אצל נשים אלא נועדו רק לשם ביצוע פעולה או עבודה שמצריכה אותם

מה שבאמת הוביל לרפורמת בגדי הנשים הגיע בשנות ה60 כאשר החלה מחאה כללית ושבירת מוסכמות לצורך השגת שיוויון מוחלט לנשים. מרד האופנה הגדול בא במטרה להחריב את התפיסות הסקסיסטיות הישנות ולקדם מתן זכויות שוות לנשים. נשים רצו להשתחרר מהמדיניות השוביניסטית שאפפה אותן והכריחה אותן להתלבש בצורה מסוימת, וככה לאט לאט המכנסיים הפכו לפריט לבוש יוניסקסואלי ונהיו לבגד חובה בארונה של כל אישה- צעד קטן בתוך זוג מכנסיים וצעד גדול לפמיניזם.

בגדי נשים, כנסו לאתר שלנו ותוכלו להתחיל לקנות את הקולקציית נשים מהבית: https://htofashion.co.il/

הוספת תגובה

הוספת תגובה