עמוד הבית » יין אדום חדש נולד יקב שאטו רומו חונכים את רזרב 7 2017

יין אדום חדש נולד יקב שאטו רומו חונכים את רזרב 7 2017

ספיישל רזרב 7, צילום: יעקב מדר
יקב שאטו רמו, שוכן במושב חוסן בליבו של הגליל המערבי, מוקף בנופים עוצרי נשימה, יערות, נחלים הזורמים בכל ימות השנה, מבנים ארכיאולוגיים מהתקופה הצלבנית והעות'מנית ששימשו בעתות הקדומות אבירים ואנשי מלוכה.

היקב הוקם בשנת 2005 על ידי רמו בן שושן, חלוץ תעשיית הפטריות בארץ בעלים של חברת מרינה פטריות הגליל וכיום מנוהל על ידי אשתו מירי בן שושן. הכרמים, שנבחרים בקפידה רבה על ידי היינן ונמצאים תחת השגחתו הצמודה לאורך כל עונת הגידול עד לרגע הבציר, ממוקמים בצפון רמת הגולן והגליל העליון בגבהים של 750 מטר ומעלה מעל פני הים. אזורים בעל אקלים ייחודי המותאם לגידול ענבי יין באיכות הגבוהה ביותר.

היקב מיצר כ- 80,000 בקבוקים בשנה תוך שימוש בציוד המודרני עם שמירה על שיטות יצור מסורתיות ועתיקות. על מנת לייצר יינות איכותיים המבטאים שילוב בין העולם הישן לחדש. איכות הענבים, האהבה המשפחתית ליין והחיבור לשיטה המסורתית-יהודית בת אלפי שנים בשילוב הטכנולוגיות ביקב, יוצרים יינות מדויקים בעלי מאפיינים איכותיים וייחודיים הזוכים לשבחים רבים וביקורות אוהדות.

מירי ורמו בן שושן צילום: יעקב מדר

יינות

שאטו רמו זכו בתחרויות יוקרה בארץ ובעולם, במדליות ובפרסים בינלאומיים. היינות מופקים באהבה ובמקצועיות רבה, הינם יינות מזנים משובחים ולצידם גם שילוב מרתק של מספר יינות יחד כבלנד. כאשר מגיעים הענבים ליקב, מתבצע מיון סופי ומדויק לפני הכניסה לתהליך תסיסה מבוקרת במכלי נירוסטה. בסיום התסיסה ולאחר בדיקות מעבדה מוקפדות, עובר היין לחביות עץ אלון צרפתי מהטובות ביותר בעולם למשך 18 חודשי יישון. בסוף תהליך היישון,  מרכיב  היינן אושרי אליהו את הבלנדים השונים עד לקבלת תוצאה מוגמרת. לאחר תהליך הבקבוק היינות נשמרים ביקב לפני הוצאתם לשוק, כאשר הם מוכנים למזיגה ושתייה וממשיכים להתפתח למשך שנים נוספות באחסון בתנאים נאותים. היינות נמכרים בחנויות בוטיק ליין בארץ ובעולם. יינות היקב כשרים למהדרין. היקב מארח ופתוח למבקרים, טעימות ותפריט קולינרי.

יינן היקב אושרי אליהו מסביר: "ליקב יכולות עשייה אדירות, מערכת חקלאית חזקה, וכרמים משובחים. שמהם אנו מייצרים את היינות המיוחדים שלנו תוך עשייה מוקפדת ואיכותית".

מרכז מבקרים:

מרכז המבקרים השל היקב, ממוקם בלב הנוף הפסטורלי הירוק. המבנה שהוקם משקיף הנוף הפסטורלי ומציע חוויית טעימה ייחודית של יינות הבוטיק של היקב. המבקרים יכולים לטעום מבחר יינות אדומים ולבנים. שיא הביקור הוא טעימה של היין האדום הדגל של היקב – בלנד מורכב ספיישל רזרב 7 2017  בעל גוף מלא וטעמי פירות אדומים עסיסיים. לצד האוויר הצח בעת טעימה של יינות הבוטיק .מרכז מציע גם אוכל צמחוני וחנות לרכישת בקבוקים. זוהי חוויה ייחודית המשלבת יין, נוף ואווירה כפרית שקטה בלב הצפון.

מרכז המבקרים, צילום: יעקב מדר

יין הדגל:  ספיישל רזרב 7 (2017)

בלנד המורכב מ50% ענבי קברנה סוביניון ו50% ענבי פטי ורדו מהחלקות הנבחרות של כרמי היקב שנבצרו ידנית בבציר לילי והובלו ליקב טרם אור ראשון. לאחר הפרדת הענבים מהשזרות, עברו הענבים, תחילה השרייה קרה ובהמשך תסיסה איטית ומבוקרת, לאחר שמיצוי הטעמים והצבע הסתיים, עבר היין שיקוע וכל זן התיישן בנפרד בחביות עץ אלון צרפתי חדשות למשך 18 חודשים. מתוך כלל החביות, נבחרו ע"י היינן שבע החביות הטובות ביותר ומהן נבנה ממסך. לאחר מכן נכנס  היין שוב לחביות למשך 6 חודשים נוספים, בתום התקופה בוקבק עם סינון קל בלבד. היין התיישן בבקבוקים תקופה נוספת במרתפי היקב על מנת להגיע לאיזון טעמים מיטבי.

יין הדגל, צילום: יעקב מדר

טעימת יינן:

היין מבטא בטעמיו שילוב מרתק של שני הזנים שמקורם בבורדו, הקברנה סוביניון תורם את עמוד השדרה והרעננות והפטי ורדו תורם את הגוון השחור-סגול האופייני עם טעמי פירות יער סגלגלים. גוף היין מלא והוא אף מפתיע בעוצמתו. לאחר מספר דקות בכוס היין יתחיל להתמסר ולהתרכך.

יין הראשי, אושרי אליהו, צילום: יעקב מדר

התיישנות: 24 חודשים, יין אדום יבש, 14.5% כוהל בנפח, 750 מ"ל. לא מבושל ולא מסונן.

מחיר לצרכן: 310 ₪ .

לפרטים והזמנות: 0504051106, 050405800

  •  יקב שאטו רמו משיק את יין הדגל החדש של היקב דווקא כעת בצל מלחמת 'חרבות ברזל' והתחממות הגזרה הצפונית חיזוק העסקים באזור והכלכלה המקומית.