פינוק חגיגי, שוקולדי וכשר לפסח לחג האביב – חטיף שוקולד וקפה על בסיס עוגיית שוקולד צ'יפס. שילוב מושלם של מרקמים, טעמים וצבעים בקינוח קל להכנה שיקצור מחמאות מהאורחים
כמות: 12 חטיפים | רמת קושי: קל | זמן הכנה כולל: שעה
לבסיס:
1 חבילה עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח (12 יחידות)
לקרם קפה:
כוס שמנת להקצפה, קרה מאוד
5 כפות אבקת סוכר
כף קפה נמס
כף אבקת קקאו
כף אינסטנט פודינג וניל
למרנג:
חלבון מביצה אחת
שליש כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
קרם קפה:
- בקערת מיקסר מקציפים שמנת, אבקת סוכר, קפה נמס, קקאו ופודינג עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
- מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ.
- מסדרים את העוגיות על צלחת הגשה ומזלפים תלולית קטנה של קרם על גבי כל עוגיה.
מרנג:
- מחממים מים בתוך סיר בינוני לרתיחה.
- בקערה חסינת אש שמים חלבון וסוכר ומערבבים במטרפה.
- מניחים את הקערה על גבי הסיר עם המים הרותחים ומבשלים תוך כדי ערבוב על בן מארי בלהבה בינונית עד שכל הסוכר נמס.
- מקציפים את התערובת עד שמתקבל מרנג יציב מאוד. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים וניל.
- מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ ומזלפים תלולית מרנג על כל עוגיה עם קרם.
- בעזרת ברנר שורפים את המרנג ומגישים.
טיפים:
- אפשר להכין את החטיפים כמה שעות מראש לפני ההגשה במקרר.
- אם לא אוהבים קפה אפשר להמיר בעוד קקאו ולקבל קרם קקאו בטעם שוקולדי.
הוספת תגובה