דונאטס טבעוני
המתכון באדיבות: ויגן יעל- בלוגרית טבעונות וכושר
מצרכים:
2 כוסות קמח כוסמין בהיר
רבע כוס סוכר קנים
1 1/2 כפיות סודה לשתיה
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה ללא אלומיניום
חצי כפית מלח ורוד
לערבב יבשים
אופן ההכנה:
בקערה נפרדת לערבב: כוס חלב סויה טבעי ללא סוכר, רבע כוס חומץ תפוחים. לטרוף יחד ולהניח למנוחה ל5 דק׳ . להוסיף רבע כוס שמן קוקוס מומס, כפית תמצית וניל ולטרוף יחד. לערבב רטובים עם יבשים
ולהעביר לשקית זילוף. לשמן תבניות דונאטס בתרסיס שמן ולזלף סביב כל עיגול עד 80% מגובה השקעים.
לאפות על חום של 170 ל15 דק׳ או עד שיוצא קיסם יבש. או להכניס למכשיר ייעודי ל5 דק׳
ניתן להוסיף מעל כל ממרח שתרצו, להלן מספר תוספות מומלצות: לוז/חמאת בוטנים/חמאת שקדים/חמאת אגוזים.
למשקעים שבכם- ניתן להמיס במיקרוגל בפולסים קצרים 60 גר׳ שוקולד מריר עם 2 כפיות שמן קוקוס
סופגניות ביס במילוי ריקוטה
רכיבים (30 יחידות):
200 גרם גבינת ריקוטה
2 ביצים
2 כפות מדידה אבקת חלבון של הרבלייף
3 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל של הרבלייף
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
½ כפית קינמון
שמן זרעי ענבים, לטיגון
אבקת סוכר, להגשה
אופן הכנה:
- מניחים את גבינת הריקוטה והביצים בקערה וטורפים לבלילה חלקה.
- מוסיפים את אבקת החלבון, אבקת הפורמולה 1 וניל, אבקת האפיה, המלח והקינמון ומערבבים.
- מחממים מחבת עמוקה עם שמן בגובה 1 ס״מ מעל להבה בינונית. כשהשמן חם, מניחים בעדינות כפיות של הבלילה ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים מיד.
עוגיות יו יו מטוגנות
מתכון באדיבות חברת "מימונ'ס", בשיתוף פיית העוגיות ענבל לביא
מצרכים (לכ 30 עוגיות):
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
3 ביצים
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח
1 וחצי שקיות אבקת אפייה
1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים, סחוט טרי
1 קליפה מגוררת מחצי תפוז
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס (100 גרם) שמן
תרסיס שמן קנולה
שמן לטיגון עמוק
לסירופ:
2 כוסות (400 גרם) סוכר
2/3 כוס (160 מ"ל) מים
1 קליפה מגוררת מתפוז שלם
מיץ מחצי לימון
לציפוי:
1 שקית (100גרם) קוקוס לבן טחון
אופן ההכנה:
- בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבבים ביצים, סוכר, מיץ תפוזים, קליפת תפוז מגוררת, תמצית וניל ושמן לתערובת חלקה.
- מוסיפים בהדרגה קמח לעוגות ועוגיות ואבקת אפייה ולשים 8-10 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד ורך.
- משמנים קערה בתרסיס שמן קנולה, מניחים בתוכה את הבצק, מכסים ומניחים לנוח לשעתיים.
- מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות לעלה בעובי סנטימטר. קורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן בגודל של כ-6 ס"מ ויוצרים חור במרכז כל עיגול לקבלת צורת טבעת. אוספים לכדור את שאריות הבצק, מניחים לו לנוח מעט וחוזרים על הפעולה.
- מביאים לרתיחה בסיר בינוני סוכר, מים, קליפת תפוז מגוררת ומיץ לימון.
מנמיכים להבה ומבשלים תוך בעבוע קל 15-20 דקות עד לקבלת סירופ סמיך. - מחממים בסיר בינוני שמן עמוק. מטגנים את העוגיות בשמן החם משני הצדדים לקבלת צבע זהוב-שחום.
- מעבירים את העוגיות לנייר סופג, טובלים בסירופ במשך דקה ומפזרים מעל קוקוס טחון.
הוספת תגובה