אוזני המן מופחתות קלוריות ( המתכון באדיבות תמר ידין דיאטנית קלינית יועצת לחברת הרבלייף)
מצרכים לבצק – לכמות של כ-20 אוזני המן
- 75 גרם חמאה
- 1/4 כוס סוכר או ½ כפית סטיביה
- כף שמנת מתוקה. אם ממירים בשמנת דלת שומן אז כף וחצי
- ביצה בגודל בינוני
- כוס קמח מלא תופח או קמח מכוסמין מלא
- 1/4 שקית אבקת אפייה
מצרכים למלית השוקולד המריר
- 100 גרם שוקולד מריר, רצוי 80% מוצקי קקאו ומעלה
- 1/4 כוס אגוזי מלך
- 1/4 כוס קרם קוקוס
- כף אייריש קרים- אופציונלי
- מלח לפי טעם
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה למיקסר את החמאה והסוכר או הסטיביה, כשמידי פעם מנקים את דפנות הקערה. כשנוצרת מחית מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב. לאחר שהביצה השתלבה מערבבים פנימה לקערה את הקוקוס והשמנת המתוקה.
- מוסיפים למחית את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים מספר שניות עד להיווצרות הבצק המשודרג.
- לעטוף את הקערה בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה.
- בינתיים, מכינים את מלית השוקולד המריר: ממיסים במיקרוגל בקערה מתאימה את השוקולד המריר וקרם הקוקוס. מוסיפים אייריש קרים ומלח.
- לאחר צינון של מספר דקות, להוסיף למלית אגוזי מלך.
- מכניסים למקרר לשעה וכשמוכן מכניסים לשקית זילוף (ניתן להשתמש בשקית ניילון רגילה ולהכין אותה עם חור מתאים לזילוף).
- הכנת אוזני ההמן: מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח עבודה מקומח לעובי של כ-1/2 ס"מ. מייצרים צורת אוזן המן עם עיגול בקוטר כ-6 ס"מ למילוי השוקולד.
- ממלאים את העיגול במלית השוקולד המריר, בעזרת שקית הזילוף ומעצבים את אוזן ההמן.
- בינתיים, מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים 12-15 דקות, עד שאוזני ההמן מזהיבים מעט.
- מצננים ומעבירים לכלי הגשה.
ערכים תזונתיים (ליחידה- אוזן המן בודדת):
קק"ל: 107 קק"ל, חלבון: 3 גר', פחמימה: 8.5 גר', שומנים: 8.5 גר'
פונדו גבינה על הגריל ( המתכון באדיבות Teka)
רכיבים:
150 גרם גבינת גאודה מגורדת
80 גרם גבינת פרמז'ן
1 כדור מוצרלה
270 מ"ל שמנת לבישול
50 גרם מיונז
20 גרם בצל סגול
מלח ופלפל
כיכר לחם עגולה, עירית
הוראות הכנה:
מוסיפים גאודה מגוררת, פרמז'ן, מוצרלה חתוכה לחתיכות, שמנת לבישול, מיונז ובצל סגול קצוץ למעבד מזון או למיקסר.
חותכים את החלק העליון של הלחם ומוציאים את תכולתו החוצה ליצירת קערה. יוצקים את תערובת הגבינה פנימה לחלק העליון של הלחם ומניחים בחזרה את פרוסת הלחם שהוסרה קודם לכן.
עוטפים את הלחם בנייר כסף וצולים במשך 40 דקות בערך על החלק העליון של מנגל או גריל, שחומם מראש. ניתן לצלות את הפונדו על הגריל במקביל למאכלים אחרים.
מסירים את הלחם מהאש ופותחים נייר הכסף בזהירות. חותכים את פרוסת הלחם העליונה לרצועות בהן ניתן להשתמש על מנת לטבול בתוך הפונדו. מקשטים את הפונדו בעירית טרייה קצוצה ומגישים.
אוזני המן קדאיף (המתכון באדיבות טלי קריידן, שף פטיסייר במלון פסטורל בכפר בלום)
בסיס אוזן המן
200 גרם שערות קדאיף
100 גרם חמאה
כף אבקת סוכר
מתכון לקרם שקדים:
200 גרם חמאה רכה
200 גרם אבקת סוכר
2 ביצים שלמות
2 חלמונים
200 גרם שקד טחון
מעט קינמון
100 גרם קמח
מרכיבים לאגסים בסירופ:
1 ליטר מים, קילו סוכר,1 לימון, מקלות קינמון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 175 מעלות ובינתיים מתחילים בהכנות.
בסיס אוזן המן:
בקערה, ממיסים את החמאה ושופכים על שיערות הקדאיף עם אבקת סוכר ומערבבים היטב עד שכל שערות הקדאיף מצופות בחמאה הבוהקת
קרם שקדים:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מכינים את קרם שקדים:
מתחילים לערבב את החמאה הרכה, מוסיפים את אבקת סוכר, מערבבים יחד עם לאיחוד וריכוך. לאחר מכן מוסיפים 2 ביצים שלמות ו 2 חלמונים, אחד אחד, עד שהקציפה מתאחדת.
מוסיפים אט אט תוך בתנועות קיפול את השקדים הטחונים, את הקינמון, ואת הקמח המנופה ומאחדים הכל יחד.
אגסים בסירופ:
בסיר נפרד מביאים לרתיחה, ליטר מים עם קילו סוכר חום, מקלות קינמון וחצי לימון סחוט טרי. מקלפים אגסים ומוסיפים לסיר. מבשלים כעשר דקות. מוציאים את האגסים ומקררים אותם.
אופן הרכבת אוזני המן:
יוצרים משטח עגול קטן משיערות הקדאיף, מורחים קרם שקדים במרכז, מניחים עליו את האגס (במידה והאגסים גדולים מדי, אפשר לפרוס לפרוסות דקות או לשלב רחק מחצית מהאגס) – הכל תלוי בגודל אוזן המן שתרצו להכין. באמצעות קיפול פנימה, יוצרים צורת משולש, מעין אוזן המן.
אופים בחום של 175 מעלות בתנור מחומם מראש, למשך 20 דקות או עד שמזהיב.
אוזני המן ללא גלוטן ( המתכון באדיבות קפה ביגה, קונדיטור רן בן דוד)
מצרכים:
220 גרם קמח "כרגיל" או קמח "תמי" נטול גלוטן
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
30 גרם שקדים טחונים
50 גרם קורנפלור
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה L
2-3 כפות חלב (במידת הצורך)
גרידת לימון
למלית : ממרח שוקולד\ ממרח תמרים – כל ממרח שאוהבים אפשר
לקישוט : אבקת סוכר
הוראות הכנה:
- במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, אבקת סוכר, חמאה, שקדים, קורנפלור, מלח ווניל וגרידת לימון עד שמתקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים עוד 1-2 כפות חלב.
- מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ. קורצים עיגולים בגודל הרצוי.
- ממלאים כל עיגול במלית הרצויה וסוגרים לצורת אוזני המן. חשוב לא למלא יותר מדי.
- מניחים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- אופים במשך 12-17 דקות, או עד שהאוזניים מזהיבות ומתייצבות.
- מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.
הוספת תגובה