עמוד הבית » ויניגרט כרישה וירקות כבושים בעשבי תיבול

ויניגרט כרישה וירקות כבושים בעשבי תיבול

שף ז'וזף ויולה מצרפת בלגעת באוכל צילום רפי דלויה

מרכיבים ל 8 אנשים:

16 יח' כרישה

¼ ליטר מרק עוף

2 ביצים קשות

1 כף חרדל

200 מ"ל שמם זרעי ענבים

50 מ"ל חומץ יין

1 כף פטרוזיליה קצוצה

1 כפית טרגון

1 כף עירית

100 מל וינגרט אלכוהול

100 מל יין לבן

1 גזר

½ בצל אדום

מלח

פלפל לבן

בישול הכרישה:

לבשל הכרישה במרק העוף למצב שבו הן עשויות היטב.

הכנת הוינגרט:

מערבבים את החרדל עם הביצים הקשות הכתושות, מוסיפים את שמן זרעי הענבים וחומץ היין, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את כל עשבי התיבול, מניחים בצד.

הכנת הירקות:

חותכים את הגזר לפרוסות של 2 מ"מ כל אחת ואת הבצל לקוביות קטנות.

להעביר לקלחת שבה היין הלבן וחומץ האלכוהול ולהוסיף מלח ופלפל.

לבשל למשך 2 דקות, ולקרר.

 

הגשה:

לחתוך את הכרישה לאורך

להוסיף מעל את הירקות הכבושים ואת הויניגרט.

באדיבות שף ז'וזף ויולה ממסעדות Daniel&Denise –במסגרת סדנת אומן בלגעת באוכל – שבוע גסטרונומיה צרפתית 2020

 

הוספת תגובה

הוספת תגובה