עמוד הבית » החיים שלי בכפר אקולוגי בהודו הפכו אותי לאמנית היוצרת מפסולת

החיים שלי בכפר אקולוגי בהודו הפכו אותי לאמנית היוצרת מפסולת

אורלי אלון מרגי, צילום: יוסף לזרוף
בשיאו של משבר הקורונה, בשנת 2020, הגיעה אורלי אלון מרגי בטיסת חילוץ מהודו הישר לעיר הרצליה לבית הישן שלה. היא הוכרה ע"י משרד הקליטה כאמנית חוזרת מצטיינת ומאז היא משתתפת בתערוכות רבות ומספרת על המסע המרתק שלה בדרום הודו, חיים בקהילת אקולוגית, פרויקט להעצמת נשים שהקימה והאמנות שלה שהתהוותה מפסולת ומיקמה אותה כאמנית מיחזור מוערכת בעלת שם עולמי.

כשמתבוננים ביצירות האמנות שלה, ניכר כי מקורות ההשראה שלה הם הטבע, צבעיו וחייה הססגוניים בהודו. אורלי התגורה 16 שנה בהודו שהייתה מקור ההשראה שלה. בתערוכה חדשה שלה, היא משלבת אמנות והעצמה נשית, תוך העלאת המודעות לבעיות סביבתיות וחברתיות. יצירתה משלבת חומרי מחזור, מקוריות ויצירתיות מתפרצת. עבודותיה מעוררות עניין וסקרנות והיא מתכתבת עם אמנות ברת קיימא..

צילום: פרטי

 

>>> המסע אל נבכי הנשמה: כשתודעה ורוחניות…

"בתערוכת יחיד זו אני מציגה עבודות שמבוססות על פסולת שמצאתי בסביבתי ואני נותנת לפסולת חיים חדשים", מספרת אלון-מרגי, ומוסיפה: "לאחרונה אני בעיקר רוקמת ואורגת ומייצרת גם עבודות גדולות מחומרים ממוחזרים וממוחדשים, בהודו התמקדתי יותר בעיצוב מוצרים מפסולת למכירה המונית. העבודות נוצרו בטכניקות שונות: סריגה, רקמה, שזירה, ליפופים, פיסול ועוד. העבודות הנחשבות מלאכות נשיות תומכות בהעצמה נשית.

האמנות של אורלי מספרת את סיפור חייה המרתק שהחל כסיפור שיגרתי של משפחה שמחליטה לצאת לרילוקיישן בארצות הברית. באותם ימים היא, עובדת סוציאלית, הוא, רואה חשבון ולהם שלושה ילדים קטנים. במשך אותן שלוש שנים של הרילוקיישן,  היא מוצאת את עצמה הופכת לעקרת בית ויוצאת ממעגל העבודה ועל מנת לא להשתעמם, היא מתחילה לשפץ את הבית תוך שהיא מעמיקה את המשיכה העזה שלה לעבודת ידיים, צבעים, טקסטורות ושפכטל ומגלה עד כמה עבודת החומר מיטיבה עימה.

צילום: יוסף לזרוף

 

לאחר שלוש שנים הם בוחרים בהחלטה משפחתית, לוותר על החלום האמריקאי שאין להם שום עניין בו, וכשהם כמעט בדרכם לארץ, הם מקבלים הצעה מזוג חברים לקחת פסק זמן ולצאת להודו. הם אומרים כן ויוצאים למסע משנה חיים. המעבר מאמריקה הנוצצת למדינת עולם שלישי דורש הסתגלות והם מתמקמים כבכפר אקולוגי מיוחד במינו המלקט קהילה בינלאומית של אנשים עם תפיסת עולם אקולוגית ומתחילים אט אט להתאהב בחיים החדשים שמחברים אותם חיבור חזק לטבע.

בתחילת ההסתגלות הם חווים משבר מטלטל בדמות גל הצונאמי הגדול בשנת 2004 שבעקבותיו המשפחה חווה טלטלה וילדים שהולכים לאיבוד כמה שעות מכאיבות. לאחר שכולם מוצאים זה את זה והמשפחה מתאחדת הם מתמסרים לסיוע לאחרים. באחד החילוצים, דני, אבי המשפחה מוצא את עצמו מעורב בתאונת דרכים ובתוך הכאוס הגדול דני משוכנע שהוא הרג אזרח הודי והם מבינים שכל עוד מתנהלת מולם תביעה פלילית אין ביכולתם לעזוב את המדינה. הם מחליטים להשאר בהודו ולסייע לאחרים וגם לאחר שמסתבר שהבחור שנפגע בתאונה נפצע פציעה קלה הם שאובים עמוק בתוך החיים החדשים שלהם ומבינים שכל העכבות שנוצרו יצרו מחויבות לייעוד שלהם.

צילום: יוסף לזרוף

 

הם מתמקמים בכפר האקולוגי  AUROVILLE, שהוא יישוב ניסיוני בינלאומי הממוקם ביער בדרום הודו וכך החל מסע משפחתי ואישי שארך 16 שנה שהיה מרתק ומשמעותי וכלל הקמה של מיזם מיחזור שנקרא: WALLPAPER ששילב בין העצמה נשית לאמנות מיחזור, בו היו שותפות נשות הכפרים הסמוכים שנכנסו למעגל העבודה ויצרו מפסולת ממוחזרת. בהמשך, הם הקימו בית קפה מצליח ששילב בין קולינריה מקומית לאמנות. לאורך השנים הם קיבלו מימון מגופים התומכים באקולוגיה ואורלי הפכה כאמור, לאמנית מיחזור מוערכת היוצרת תוצרים מעוצבים מחומרי גלם ממוחזרים וזכתה להצלחה והכרה בקהילת האמנים הבינלאומיים עם זיקה למיחזור. בין התוצרים שלה שזכו להצלחה גדולה היו תיקים מעוצבים משקיות מזון לכלבים העשויות מחומרים שאינם מתכלים ויצירות אומנות המבוססות על שלל מברשות והפכו לאחד מסימני ההיכר שלה.

צילום: יוסף לזרוף

 

לאורך כל אותן שנים הילדים שלהם גדלו בטבע, פיתחו קשרים חברתיים עם הקהילה הבינלאומית והאנגלית שלהם הפכה לטובה יותר מהעברית. הם הפכו לאזרחי העולם המאמינים בחופש אישי וקהילתי על פי הערכים שלהם נחשפו בכפר האקולוגי בו גדלו וצמחו. לאחר שנים ארוכות של צמיחה והתפתחות הקשר הזוגי שלה החל לחוות קשיים עד לנקודה בה הנישואים שלה חוו משבר אמון שהביא את הקשר אל סופו ובעקבותיו המשפחה התפצלה.

צילום: יוסף לזרוף

 

כיום, אורלי מתגוררת בארץ עם בנה. אחת הבנות התאהבה בישראלי ומתגוררת עם בן זוגה בארץ ובת נוספת נישאה לאזרח הולנדי והם מתגוררים בכפר האקולוגי בו גדלה, סמוך לאביה. כשאני משוחחת עם אורלי ושואלת אותה מהי העצה הטובה ביותר שקיבלה בחייה, היא עונה שלאחר הפרידה מבן זוגה הגיעה אחת מהנשים ההודיות עימן עבדה ואמרה באנגלית דלה ומניסיון אישי לאחר שחוותה גם היא משבר אישי קשה:" יש לך חודש להתאבל על הנשואים שהתפרקו. תתאבלי, תבכי, תתפרקי ותאפשרי לעצמך לשהות בכאב העז. לאחר חודש, את אוספת את עצמך, מייבשת את הדמעות וחוזרת לחיים במלא העוצמה". עצה חכמה מאשה חכמה וכך היה, אורלי היום חיה חיים חדשים מלאים ביצירה בלתי פוסקת.

התערוכה החדשה של אורלי פתוחה מ 12/11/2024 ותוצג בגלריה העירונית הרצליה במשך חודש.

מוזמנים להקשיב לסיפור המלא של אורלי בפרק הפודקאסט ללטש את היהלום הפנימי.

מאת ורד גרנדיר פרוכטמן – יועצת ארגונית ומשפחתית, מנחת קבוצות, מאמנת למערכות יחסים, יועצת זוגית, אומנית, כותבת תוכן, מפתחת מודל ייחודי לזיהוי חוזקות ומגישת הפודקאסט : "ללטש את היהלום הפנימי"