מצרכים לבלינצ'ס:
2 כוסות קמח
כוס חלב (או מים לפרווה)
כוס מים (או סודה)
4 ביצים
כפית מלח
פלפל לבן
30 גרם חמאה מומסת (אפשר לוותר לגרסת פרווה)
מצרכים למילוי:
5-6 תפוחי אדמה קלופים
10 בצלי שאלוס או 2 בצלים לבנים
4 כפות שמן זית
כפית סוכר חום
מלח ופלפל לבן בנדיבות
מצרכים לרוטב פטריות:
1/2 סלסלה פטריות שמפניון
1 סלסלה פטריות שימג'י לבנות
1/2 סלסלה פטריות בייבי פורטבלה
5 שיני שום
5 בצלי שאלוט או 1 בצל לבן
125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה (או שמנת ריץ'/מים לגרסת פרווה)
2 ענפי טימין
כף א. מרק פטריות
מלח ופלפל
אופן הכנת המילוי:
– מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים עד שהם רכים לגמרי.
– חותכים את הבצלים לרצועות ומטגנים עם שמן זית במשך 5 דקות. מוסיפים סוכר חום, מלח ופלפל וממשיכים לטגן עד הזהבה.
– מועכים את תפוחי האדמה לפירה ומוסיפים את הבצלים המקורמלים. מערבבים היטב ומניחים בצד.
אופן הכנת הבלינצ'ס:
– טורפים היטב את כל המצרכים ביחד ומניחים במקרר למשך 15-30 דקות.
– משמנים מעט, עדיף עם ספריי שמן, מחבת נון סטיק ומניחים בתוכה מצקת אחת מבלילת הבלינצ'ס, מסובבים את המחבת עד שהבלילה מגיעה לכל מקום ומטגנים מכך צד במשך חצי דקה. מניחים את הבלינצ'ס בצלחת מכוסה.
אופן הכנת הרוטב:
– חותכים את הפטריות, הבצל והשום לקוביות.
– במחבת רחבה מטגנים את הבצל בשמן זית במשך 5 דקות. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד דקה.
– מוסיפים את הפטריות ומטגנים במשך 10 דקות עד שהפטריות רכות.
– מוסיפים שמנת (או מים), אבקת מרק פטריות, מלח ופלפל וטימין ומבשלים במשך 3 דקות.
– מפזרים עלי טימין ומערבבים עוד דקה.
הגשה:
– ממלאים כל בלינצ'ס בפירה עם בצל ומגלגלים לגליל. עוד אופציה היא לשים בתחתי הבלינצ'ס פס מהתערובת, לסגור את הבלינצ'ס בצדדים ולגלגל לצורת אגרול.
– מניחים מעל הבלינצ'סים את הרוטב ומגישים.
הערות חשובות:
– ניתן להוסיף לבלילת הבלינצ'ס 10 ענפי עירית קצוצים דק. זה גם מוסיף טעם וגם מנקד את הבלינצ'ס בנקודות ירוקות יפהפיות.
– במקום תפוחי אדמה ניתן להשתמש בבטטות.
– עוד אופציה להגשה: מטגנים את הבלינצ'ס הממולאים מכל הצדדים ורק לאחר מכן שופכים מעל את הרוטב ומגישים.
המתכון: באדיבות רחלי קרוט foodpage ומרינה פטריות
הוספת תגובה