עמוד הבית » בין קריירה לאימהות – המסע לאיזון אישי

בין קריירה לאימהות – המסע לאיזון אישי

צילום: pexels
להיות אישה ואמא בישראל ובעולם כולו הוא אתגר מורכב ורב-שכבתי. בעבר, תפקידה המסורתי של האישה התמקד בעיקר במרחב הביתי, בו היא נתפסה כמשרתת של הגבר וכאחראית המרכזית על גידול הילדים. עם זאת, בעשורים האחרונים חל שינוי משמעותי, כאשר נשים רבות שואפות לממש את עצמן בתחומי הקריירה, השכלה, והגשמת חלומות אישיים.

למרות ההתקדמות הזו, החברה עדיין שומרת על ציפיות מסורתיות – היא מצפה מנשים לא רק למלא את תפקידן האימהי, אלא גם להמשיך לנהל את חיי המשפחה. מציאות זו יוצרת לעיתים קרובות קונפליקט פנימי, שבו נשים נדרשות לאזן בין רצונן האישי להמשיך לצמוח ולהתפתח לבין הדרישות והציפיות שמוטלות עליהן כאימהות ומנהלות המשפחה.

אחד האתגרים המרכזיים עבור נשים בעבודה הוא השלב שבו הן הופכות לאימהות. לפני כן, רבות משקיעות את כל כולן, נותנות מעל ומעבר ליכולת שלהן בכדי להוכיח את עצמן ולהצטיין. אך עם הקמת המשפחה, סדרי העדיפויות משתנים – בין אם זה ההיריון, הלידה או הצורך לאזן בין קריירה למשפחה. כעת אנחנו משקיעות את המקסימום שאנו יכולות בעבודה, ועדיין נותנות מעצמנו המון. עם זאת, כשמקום העבודה התרגל לקבל מאיתנו יותר, פתאום זה מרגיש כאילו ההשקעה הרגילה כבר לא מספיקה, והלחץ לשוב ולהצטיין גובר. התוצאה היא מאבק מתמשך בין הרצון להצליח לבין המחויבות למשפחה, שמעמיד נשים רבות בדילמה יומיומית.

צילום: pexels

 

>>>בצל החדשות: סימני אזהרה להורים בעת משבר לאומי 

בהתאם לכך, כדי ליצור חיים מאוזנים, חיוני לחלק את הזמן בין תחומים מרכזיים כמו חברים, עבודה, משפחה וזמן אישי. עם זאת, חשוב להדגיש שהאיזון אינו מחייב חלוקה שווה בין התחומים, אלא חלוקה גמישה, שמאפשרת להתאים את הזמן והמשאבים לפי הצרכים והנסיבות המשתנות של כל אחד ואחת. גישה זו מסייעת לשמור על הרמוניה בין מחויבויות אישיות ומקצועיות, תוך מתן מקום להתפתחות אישית ורווחה רגשית. ישנן דרכים רבות להשיג את האיזון הזה. ראשית, ניהול זמן נכון הוא מפתח – תכננו מראש את סדר היום שלכם ובצעו תיעדוף למשימות, הן בעבודה והן בחיים האישיים. לדוגמה, הכנת ארוחת ערב עשויה להיות חשובה יותר באותו רגע מקיפול כביסה, שכן הילדים ואתם זקוקים לאוכל. ככל שתנהלו את זמנכם בצורה יעילה יותר, כך תחוו תחושת סיפוק ואפקטיביות מההספק היומי שלכם.

צילום: pexels

 

בנוסף, הגדירו גבולות ברורים. חשוב לזכור שזה בסדר להגיד "לא" כשצריך. הניסיון לתפוס יותר מדי עלול להוביל לתסכול ולתחושת עומס – כמו שאומרים, "תפסת מרובה, לא תפסת". עדיף לפעמים לאכזב את הילד או את המנהל באופן זמני, מאשר לנסות לרצות את שניהם בו זמנית ולמצוא את עצמכם מתוסכלים. זכרו שהגבול הוא בראש ובראשונה שלכם, ואם אתם לא מכבדים אותו, לא ניתן לצפות מאחרים שיעשו זאת.

כמו כן, הקפידו על יצירת הפרדה בין חיי העבודה לחיי המשפחה ככל שניתן. בעידן המודרני זהו אתגר לא פשוט, שכן הטלפון שלנו זמין כל הזמן עם הודעות, מיילים ושיחות. כדי להקל על ההפרדה, בצעו תיאום ציפיות בעבודה ובבית. תיאום זה יאפשר לכם להניח את הטלפון בצד כשאתם לא בעבודה ולהרגיש טוב יותר עם הבחירה הזו. ולבסוף, חשוב לזכור להקדיש זמן גם לעצמכם. לעשות דברים שממלאים אתכם באנרגיה ושגורמים לכם להרגיש טוב, כמו בילוי עם חברים או משפחה, עיסוי, יציאה למסעדה או סרט, פעילות גופנית ועוד. כשההורה מאושר, גם הילד מאושר, והבית מתמלא באנרגיה טובה ושלווה.

צילום: pexels

 

לאורך המסע שלנו כנשים וכאימהות בעולם המודרני, אנו נדרשות לנווט בין קריירה, משפחה, חברים וזמן אישי. כל אחת מאיתנו מתמודדת עם אתגרים ייחודיים, אך כולנו שואפות לאותה מטרה – למצוא איזון בין תחומי החיים השונים ולחוש סיפוק הן בעבודה והן בבית. הדרך אינה תמיד קלה, אך באמצעות ניהול זמן נכון, הצבת גבולות ברורים ודאגה לזמן אישי, נוכל לא רק לשמור על איזון, אלא גם לצמוח ולהתפתח בכל תחום בחיינו. בסופו של דבר, היכולת לנהל את עצמנו ואת הזמן שלנו תוביל לא רק להצלחה אישית, אלא גם לשיפור באיכות החיים של כל מי שמסביבנו.

מאת עתליה פלוס – יועצת משפחתית ומדריכת הורים

התמודדות עם אתגרי ההורות בעולם המודרני, דגש על ילדים ונוער עם הפרעות התנהגות, מאמינה בשיח בגובה העיניים ככלי מרכזי בהורות

0526162109 / Atalyafelus12@gmail.com

תגובה

הוספת תגובה