בואו ונשוחח היום קצת על מרידיאנים. מהם?
הרפואה הסינית גילתה אותם לפני כ 5000 שנה. איך? להבנתי מתוך מדיטציה עמוקה ותנאים של שקט והקשבה לגוף.
אם אתם עדין מחזיקים בתודעה שאנו נגמרים בגוף, בעור, כדאי להיפתח לרעיון שאנו שילוב בלתי נפרד של גוף, נפש, רגש, תודעה ונשמה. הכל שזור בכל ואם ניתן לטבע לעשות את שלו, הרי החיים שלנו אמורים להיות הרמוניים ובריאים.
את האנרגיה להפעלת המנגנון המופלא בו אנו שוכנים כנשמה ורוח אנו מקבלים מהצ'י. בעברית: טל, בהודית: פראנה וביפנית: קי. זוהי אנרגיית החיים. אנרגיה מזוקקת שנמצאת במזון, בחמצן שאנו נושמים, בדנ"א שלנו ובמודעות שהיא הדרך שלנו להתקדם ולהבין את חיינו כאן.
ואפשר לקרוא לצ'י במילה אחת – אהבה.
הצ'י נכנס לגוף הפיזי שלנו דרך מערכת של ערוצים בלתי נראים שנקראים מרידיאנים, כמו קווי האורך על פני כדור הארץ. המטרה הסופית של כל מרידיאן היא איבר פיזי כמו ריאות, לב, כבד וכו'.הצ'י שזורם בכל מרידיאן מכוון לרמות שונות. כי הרי אנו עשויים מהמחשבות, מהרגשות, מהמזון, מהתודעה ומהרוח. ובכל מרידיאן, זורמים כולם.
הכבד למשל מושפע מכעסים, מאגו, מיצירתיות מטעם חמוץ וכו', ומרידיאן הכבד משפיע גם על העיניים התנועה בכלי הדם, שרירים וגידים וכו'.
ובמרידיאן הכבד זורמים כל איכויות הצ'י הללו שנוח לי לראותם כאוקטבות של צלילים. למשל דו יהיה קשור לצ'י הפיזי ורה יהיה קשור לצ'י הרגשי. ודו באוקטבה הבאה יהיה קשור לרוח היצירתית שמשפיעה על הכבד.
אחת הדרכים להפעיל את המרידיאנים בגוף בקלות היא באמצעות מתיחה קשובה ומינימליסטית, בה אתם שמים לב לתחושות הגוף.
מכיוון שלא כולנו קשובים, הרי לכם תרגיל ראשוני:
עמדו, עם תשומת לב לרגליים על האדמה. קחו את יד ימין לכתף שמאל כשאתם תומכים במרפק ומיתחו
חיזרו לעמוד ודמינו בתוך הבטן כדור אדום בתנועה. ואז חיזרו על המתיחה וראו את השינוי. גם בכתפיים וגם בתנועת הצוואר.אני מצרפת לכם כאן מדריך חינמי למתיחות.
כל מערך החיים שלנו מבוטא דרך זרימת המרידיאנים בגוף:
רגשות כגון שמחה, פחד, עצבות, כעס ודאגה
תודעת שפע, מחסור, אחדות, הפרדה והודייה
שיעורי חיים כמו איזון ערך עצמי, קבלה ונתינה, אהבה עצמית ועוד
וכל תפקודי הגוף: מטבוליזם, זרימת דם, שלד, מפרקים, בלוטות וכו'
כל המרידיאנים שזורמים בגופנו מחוברים לאלמנטים של הטבע: מים, אש, מתכת (אוויר), אדמה ועץ. ואם נחזור לתחילת המאמר, הרי כל מה שעלינו לעשות זה פשוט להיות בטבע. על האדמה, בתוך המים, להדליק מדורה קטנה ולשבת בצילו של עץ (החרוב…) ואם אין ביכולתנו, אפשר בדמיון ואפשר להביא איכויות אלו לתוכנו באמצעות מזון, תנועה ונשימה (מתיחות מרידיאנים, יוגה, טאי צ'י, ציקונג ועוד…)
ובשבוע הבא, נמשיך עם הפרחים…
נעמי גולדברג היא קודם כל מורה. היא מלמדת את החיים דרך זן שיאצו ופיתחה את שיטת Iro Shiatsu – שיאצו בצבעים. כתבה ספר על שיטתה: "מסע אל מגע במרחב הנע" ומובילה מסעות וסדנאות בטבע ובהררי סיני.
כששואלים אותה כיצד היא מגדירה את עצמה, כי זה הרבה מעבר לשיטה טיפולית, תשובתה: מוֹבִילָה אָנָשִים אֶל עוֹמֶק הָשֶקֶטבקרו אותה ב www.maga-na.com
הוספת תגובה