עמוד הבית » ארוחת חג לראש השנה

ארוחת חג לראש השנה

עוף צלוי ברוטב רימונים_ צילום יחצ
לפני שתמצאו את עצמכם מבזבזים זמן יקר בין כל ספרי המתכונים, הנה כמה רעיונות שיאפשרו לכם להרגיש בשיא גם כאשר הערב יגיע לסיומו.

סלט תפוזים וגזר עם קארי

מצרכים

6גזרים בינוניים קלופים

3 תפוזים

עירית

2 שום

ג'ינג'ר

1 צ'ילי אדום טרי

¼ כפית אניס

½ כפית כמון

½ כפית קארי

שמן שומשום

מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

חתכו את הגזרים לפלחים עגולים והרתיחו אותם במים ומלח למשך 2 דקות . הניחו בצד בכדי שיתקררו במהירות.

קצצו שום, עירית וג'ינג'ר. חתכו צ'ילי לרצועות וטגנו הכול בשמן שומשום.

הוסיפו את הגזר למחבת וטגנו עד שיקבל גוון חום בהיר. הוסיפו את התבלינים, ערבבו וכבו את האש. הניחו את התערובת הצד בכדי שתתקרר.

קלפו את התפוזים ובעזרת סכין הוציאו את החלק הלבן. הניחו את פלחי התפוזים בקערה.

הוסיפו את הגזר וערבבו. ניתן להוסיף רצועות בצל דקות, עירית קצוצה, בוטנים, אגוזים ושומשום.

הוסיפו מלח ופלפל.

הגישו לצד עלים ירוקים.

סלט גזר_
צילום יח"צ TEKA

מנת הכתר: המראה המפואר של המנה העיקרית הוא בלתי נשכח ועם השנים הפך לסממן ההיכר של המשפחה. המנה הזו משלבת את מלך הפירות, שמעניק טעם מתקתק לעוף.

עוף צלי ברוטב רימונים

מצרכים (עבור 4 סועדים)

4 כרעי עוף

8 כפות רוטב רימונים

4 כפות שמן זית

3 שיני שום

1 כפית אבקת כמון

150 מ"ל מים

מלח ופלפל

1 קליפת לימון

 מצרכים להכנת רוטב רימונים:

600 מ"ל מיץ רימונים

150 גרם סוכר

1/2 לימון סחוט

הוראות הכנה

הכנת רוטב רימונים

  1. חצו את הרימונים וסחטו אותם.
  2. סננו את המיץ על מנת להימנע מגרעינים וקליפות.
  3. שפכו את המיץ הסחוט לסיר, הוסיפו את מיץ הלימון והסוכר והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש והמשיכו לבשל למשך שעה, עד שהרוטב יקבל מרקם סמיך של סירופ. הניחו בצד.

הכנת העוף

  1. הפרידו את הבשר מהעצמות, כך הבישול יהיה מהיר וקל יותר: הניחו את העופות על הקרש כך שהחזה מופנה כלפי מטה, וחתכו לאורך עמוד השדרה. לאחר מכן הפכו את העופות כך שהחזה יהיה מופנה כלפי מעלה. מחצו את העופות – מומלץ שיהיו שטוחים ככל האפשר.
  2. תבלו את העופות בעזרת מלח ופלפל, והניחו אותם בתבנית.
  3. כתשו את השום והכמון בעזרת מכתש.
  4. ערבבו בקערה 8 כפות רוטב רימונים, שמן זית, אבקת כמון ושום.
  5. שפכו את הרוטב שנוצר על העוף וכסו עם נייר נצמד. הכניסו את העופות למקרר למשך שעתיים וחצי.
  6. חממו את התנור ל-180 מעלות.
  7. בחרו מחבת גדולה וחממו בה שמן זית. הקפיצו את העופות למשך 2 דקות לכל צד.
  8. החזירו את העופות לתבנית. הוסיפו 150 מ"ל מים ואפו בתנור למשך 15-20 דקות בחום של 180 מעלות עד לקבלת צבע חום-זהוב.
  9. הגישו את העוף עם קליפות לימון מעל.
  10. עוף צלוי ברוטב רימונים
    צילום יחצ

גם יפה וגם אופה: הקינוח שייצור תחושה מעגלית לברכות בתחילת הערב, הוא טארט שיכיל את התפוחים שנותרו מהקניות לחג.

טארט תפוחים קלאסי בצורת שושנים

 מצרכים (עבור 8 טארטים)

3 תפוחים

1 בצק עלים

חצי מיץ לימון

1 כף סוכר

1 כף קינמון

הוראות הכנה

קלפו וחתכו את התפוחים לשניים, הוציאו את הליבות ופרסו את התפוחים לפרוסות דקות מאוד.

הניחו את התפוחים בקערה עם מים קרים וחצי מיץ לימון.

חממו את התפוחים במיקרוגל במשך שתי דקות בכדי להפוך אותם לרכים יותר.

לאחר שהתפוחים התקררו, ספגו את הנוזלים בעזרת נייר סופג.

רדדו את בצק העלים וחתכו לרצועות ברוחב 8 או 9 ס"מ.

הניחו את התפוחים לאורך החלק העליון של הרצועות, אחד על השני, במרווחים של 1 ס"מ.

קפלו את החלק התחתון של הרצועות מעל עצמן ועטפו אותן בזהירות כדי ליצור שושנה. הניחו אותן במגש עם נייר אפייה ופזרו מעל מעט קינמון וסוכר.

אפו את השושנים בתנור במשך כ-15 דקות (בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות) עד שהבצק יקבל גוון חום מוזהב.

הוציאו והגישו

טארט תפוחים קלאסי בצורת שושנים
צילום יח"צ TEKA

חג שמח ושנה טובה

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה.

 

הוספת תגובה

הוספת תגובה