פתיחה מרגשת: יצירתו של שטראוס
הערב החל בצלילי "העטלף" של יוהן שטראוס, יצירה שהפכה במהירות את האולם להיכל של קסם מוסיקלי. רני קלדרון, המנהל המוסיקלי של התזמורת, לא הסתפק בניצוח מקצועי, אלא הפך את הקונצרט לחוויה סיפורית מרתקת. בעדינות ובחום, הוא הזמין את הקהל למסע מעבר לצלילים, מסביר את סיפוריהם של המלחנים, רקעם ההיסטורי והרגשות שהניעו אותם ביצירתם.
>>>אוכלים – מחזה של יעקב שבתאי
כוריאוגרפיה מרהיבה: חיים פרשטיין מביא החיים לבמה
חיים פרשטיין, הכוריאוגרף המוכר מ"רוקדים עם כוכבים", יצר על הבמה עולם של יופי ותנועה. הרקדנים נעו בואלסים עדינים, כה מושלמים עד שנדמה היה כי הם מרחפים מעל הבמה. תנועותיהם היו חלקות כמו משי, מדויקות כמו ציור חי, מעבירות סיפור של תשוקה, אהבה והרמוניה.
אמנים מבריקים: קולות וצלילים
אולגה סנדרסקיה, זמרת הסופרן המבריקה, וטנור יותם כהן הביאו עימם קולות מרגשים שמיזגו בין המסורת האופראית לנשימה ישראלית עכשווית. יחד עם נגני הסינפונייטה, הם יצרו מארג קולי עשיר ומרגש.שיאו של הערב היה ללא ספק הביצוע המרגש של "הדנובה הכחולה", היצירה האייקונית של שטראוס שמסמלת את רוח וינה. הקהל, שנבלע כליל בעולם הקסום, היה שותף מלא להתרחשות.
מעבר למופע: חגיגה של תרבות
זה היה יותר מסתם קונצרט. זו הייתה חגיגה של אמנות, תרבות והיסטוריה. הסינפונייטה הישראלית הוכיחה הערב כי אפשר לקחת מסורת עתיקה, להלביש עליה נשימה ישראלית ולייצר חוויה שהיא גם מכבדת וגם חדשנית. מי שלא היה באירוע החמיץ ערב מיוחד במינו. נשף השנה החדשה של הסינפונייטה הישראלית היה הוכחה נוספת לעושר התרבותי והאמנותי של המוסיקה הקלאסית בישראל.
הוספת תגובה