עמוד הבית » מסע קולינרי בלב הים התיכון – טעימה מגאורגיה באשדוד

מסע קולינרי בלב הים התיכון – טעימה מגאורגיה באשדוד

סימו בן חובל לצד צוות המסעדה הגאורגי, צילום: נעמה משיח כהן
על רצועת החוף המרהיבה של אשדוד, ניצבת מסעדת פטרה, אבן יקרה במפת הקולינריה הישראלית. כבר 16 שנה שהמקום, בניצוחו של סימור בן חובל ובהובלתו הקולינרית של השף בל מילר, מספר את סיפורו של המטבח הגאורגי המסורתי דרך טעמים, ניחוחות וחוויה בלתי נשכחת.

"המטבח הגאורגי צמח מהאדמה העשירה במינרלים," מספר השף בל מילר, שמוביל את המטבח כבר תשע שנים, "מהאגוזים ופירות היער הטריים. עם השנים, השתלבו בו השפעות מבולגריה וסין, במיוחד באמנות הבצקים, אבל מה שנשאר קבוע הוא ערך השפע,אצלנו הצלחות תמיד מלאות ומונחות זו על זו בשולחן האוכל."

המסע הקולינרי נפתח במחול טעמים מרשים: טאפסים גאורגיים מסורתיים, בטטה חמה מהתנור, וארטישוק קרצ'ופו מושלם מתחברים לקרפצ'ו דג בניחוח תאילנדי וטרטר טונה עדין על מצע לחם בריוש. לצדם, חמוצים גאורגיים פיקנטיים מעירים את החך ומכינים אותו להמשך החגיגה.

מגש טאפסים גאורגיים, צילום: נעמה משיח כהן

>>> על כמה בתים וגעגוע גם

קרפצ'ו דג בנוסח תיאלנדי, צילום: יחצ

 

הכוכב האמיתי של הערב הוא החצ'פורי אצ'רולי – ספינת הדגל של המטבח הגאורגי, המגיע לשולחן בצורת סירה מרשימה. הבצק העשיר, הממולא בתערובת גבינות גאורגיות וביצת עין מושלמת, דורש טקס מיוחד: ערבוב עדין של כל המרכיבים לפני הביס הראשון המענג.

חצ'פורי אצ'רולי, צילום: נעמה משיח כהן

 

החינקלי הבשרי מציג חמישה כיסונים עסיסיים שהם שיעור באכילה נכונה: נוגסים בקצה, לוגמים את הציר העשיר, ורק אז מתמסרים למילוי הבשר המתובל. המטבח ממשיך להפתיע עם חורציאני – מאפה עלים במילוי בקר, ואמרולי – עיגול קסום של בצק ממולא בגבינות. הלוביאני, עם מילוי השעועית הלבנה המפתיע, מוכיח שגם צמחוני יכול להיות חגיגה.

חינקלי, צילום: יחצ

 

הצ'נחי – תבשיל בקר עם חצילים המוגש בכלי חרס מסורתי המדגים למה המטבח הגאורגי נחשב למנחם כל כך. מיקס פירות הים העשיר, המשלב מולים, קלמארי ושרימפס, מזכיר את קרבת המסעדה לים התיכון.

צ'נחי, צילום: נעמה משיח כהן

 

לקינוח, אחרי כוסית וודקה גאורגית מרעננת, מגיע הפונצ'ק – סופגנייה במילוי קרם פטיסייר, לצד בלוני פטיסייר קלאסי. כל המאפים נאפים במקום בתנור אבן מסורתי, בדיוק כמו בגאורגיה. הצוות הגאורגי המסור, האווירה החמה והנוף המרהיב של חוף הקשתות הופכים את הביקור בפטרה לחוויה שהיא הרבה מעבר לארוחה. זהו מסע קולינרי שמשאיר אתכם עם חיוך וזיכרונות מתוקים.

פ'ונצק ובלוני, צילום: נעמה משיח כהן

 

חדש! תפריט עסקיות מוגש בימים א'-ה', 11:00-17:00.הכולל: שתיה, מרק לבחירה, מנת פתיחה, מנת ביניים ומנה עיקרית.

עסקית מס' 1 – במחיר של 119 ₪

עסקית מס' 2- במחיר של 159 ₪

עסקית מס' 3- במחיר של 499 ₪

שעות פתיחה: ימים א-ש, בין השעות 09:00 בבוקר עד 01:00 בלילה

טל' להזמנת מקום, אירועים ומשלוחים: 08-8651610

מיקום: חוף הקשתות, אשדוד הערה: המסעדה אינה כשרה

תגובה

הוספת תגובה