יקב פאוקר, שנוסד בקיבוץ ניר עוז על ידי גדעון פאוקר ז"ל כיקב בוטיק פרטי, מתחדש ומתחיל לפעול כיקב מסחרי במטרה לשמור על המורשת שהותיר אחריו. גדעון פאוקר, שחלם להקים כרם משלו והתמחה בייצור יין, הפיק מדי שנה 1,000 בקבוקי יין במלאי מצומצם וייחודי, שחולק עם חברי קיבוץ. לאחר מותו הטרגי ב-7 באוקטובר, בעת מתקפת הטרור על הקיבוץ, נרתמו בני משפחתו וחבריו להמשיך את חזונו ולהקים את היקב מחדש. חבריו הקרובים, חיים פרי ויורם מצגר, שנחטפו ונרצחו, וגדי מוזס, שנמצא עדיין בשבי, היוו חלק מהבסיס החברתי והאישי של הפרויקט.
>>>ירדן אמיר, אמנית נעצים מתל אביב …
חיים גן, מנכ"ל "איש הענבים" וחברם של גדעון, חיים, יורם וגדי מזה 20 שנה, יצר קשר עם משפחת פאוקר והציע לחדש את פעילות היקב. בהסכמת המשפחה, הוקם צוות מקצועי שנרתם למשימה, הכולל את היינן מאירם הראל וד"ר אלישיב דרורי מיקב גבעות, שהובילו את שיקום היקב והכשרתו של גל פאוקר, נכדו של גדעון, כיורשו בתחום היין. במהלך השנה האחרונה ניטע כרם חדש בניר עוז, הכולל גפנים מזנים מובחרים ובהם הקולומבראד, שנין בלאן, פטיט ורדו ועוד, לצד הגפן הישראלית יעל. גל פאוקר, שבא ממשפחת חקלאים המומחית בגידול וייצוא פירות, חזר מחו"ל זמן קצר לפני מתקפת הטרור ונרתם למימוש חזון היקב, כמחווה לסבו וכדרך לבטא את זכרו.
"היקב הוא סמל לעוצמה ישראלית, לתשוקה ולכישרון שמתעלים על הרס וכאב," מציין חיים גן. "החזון שלנו הוא ליצור יין איכותי שמביא את סיפורו של גדעון ושל כל מה שהיקב הזה מסמל." גל פאוקר, הוכשר ליינן הבא של היקב וממשיך את מורשת סבו. מוסיף: "היקב הוא דרך להעביר את מורשתו של סבא, את אהבתו לאנשים ולאדמה. דרך היין אני מרגיש שאני ממשיך את דרכו". יקב פאוקר המחודש הוא לא רק מחווה לזכרו של גדעון פאוקר וחבריו, אלא גם סמל לתקומה ולחזון ארוך טווח בעולמות היין הישראלי והחקלאות המקומית.
על היין: יקב פאוקר, אדום 2023
הרכב זנים: קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק ופטי ורדו.
יישון: 12-14 חודשים בחביות עץ צרפתיות.
היינן, גל פאוקר: יין זה הוא בלנד אופייני ומרשים בעל גוון בורדו עמוק מאוד עם שוליים רימוניים. היין הוא בעל גוף מלא וארומה של פרחים סגולים, פלפל ירוק, ופירות שחורים בשלים בתוספת עץ קלוי. טעמו מלא ועגול, רענן ופירותי בבת אחת. הטאנינים עדינים ופיקנטיים והוא בעל סיומת ארוכה ונהדרת.
הוספת תגובה