יום הטבעונות הבינלאומי, החל ב-1 בנובמבר, הוא ההזדמנות המושלמת להתנסות במתכונים טבעוניים מלאי טעם ויצירתיות. ללא מוצרים מן החי, המטבח הטבעוני מציע מנות בריאות, עשירות ומגוונות שלא מתפשרות על האיכות. הנה שלושה מתכונים מנצחים שיכניסו צבע, טעם ורעננות לשולחן שלכם ויראו כמה פשוט להכין אוכל טבעוני טעים ומזין.
עלי גפן טבעוניים
מצרכים:
– עלי גפן, מסוננים ושטופים במים חמימים
– 150 מ"ל שמן זית
– 2 בצלים, קצוצים דק
– 1 ½ כוסות אורז לבן לא מבושל
– 1 ½ כוסות מים חמים (או לפי הצורך לכיסוי)
– 2 כפות צימוקים שחורים
– 2 כפות צנוברים
– 1 כף קינמון טחון
– 1 כף נענע מיובשת
– 1 כפית בהרט טחון
– 1 כפית כמון טחון
– 3 לימונים
– 1 כפית דבש
אופן ההכנה:
- משרים את האורז במי מלח למשך שעתיים.
- מרתיחים במחבת כפית שמן זית יחד עם הבצל ומטגנים את הבצל עד לריכוך.
- מוסיפים למחבת על חום בינוני את הצנוברים, האורז, קינמון, בהרט ומעט מלח.
- מטגנים במשך כ-10 דקות.
- מסירים מהאש ומוסיפים צימוקים, נענע וכמון.
- מצננים את התערובת למשך 15 דקות.
- מסדרים את עלי הגפן בסיר, ממלאים כל אחד בכפית מהתערובת ומגלגלים.
- מניחים את עלי הגפן בסיר, כשהצד התפר של העלה פונה כלפי מטה, על צלחת הפוכה להגנה מהחום.
- 8. שופכים לסיר מספיק מים, מיץ לימון ודבש כך שיגיעו לגובה השכבה התחתונה של עלי הגפן.
- מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך 30-45 דקות, עד שהאורז מבושל.
>>> היוצר והמוזיקאי רמי דנוך מיסד להקת "צלילי העוד" ..
סלט טאבולה קליל וטעים
מצרכים:
– ½ כוס בורגול
– 1 כוס עגבניות חתוכות לקוביות
– 1 כפית מלח
– 3 צרורות פטרוזיליה
– ⅓ כוס נענע טרייה
– ⅓ כוס בצל ירוק פרוס דק
– ⅓ כוס שמן זית
– 3-4 כפות מיץ לימון
– מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
- משרים את הבורגול במים עם מעט מלח עד שהוא רך, מסננים ומניחים לו להתקרר.
- מערבבים את קוביות העגבניות עם חצי כפית מלח, ומניחים לתערובת לנוח 10 דקות.
- מסירים את גבעולי הפטרוזיליה העבים, ומוסיפים את הנענע הטרייה. קוצצים דק ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את הבורגול שהתקרר, את העגבניות עם המלח, ואת הבצל הירוק לתוך קערת הפטרוזיליה.
- טורפים שמן זית, מיץ לימון ומלח לפי הטעם, מוזגים לתוך הסלט ומערבבים.
- נותנים לסלט לנוח 15 דקות לפני ההגשה.
מרק עגבניות צלוי בניחוח בזיליקום
מצרכים:
– 5 עגבניות טריות בגודל בינוני
– 4 שיני שום
– 4 עלי בזיליקום טריים
– ½ בצל בגודל בינוני
– קורט אורגנו יבש
– מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- חוצים את העגבניות ומניחים אותן בתבנית עם שיני השום.
- מזלפים לתבנית שמן זית, מוסיפים מלח ופלפל, וצולים בתנור על 200 מעלות צלזיוס למשך 12 דקות.
- מבשלים את הבצל הפרוס בסיר עם שמן זית על חום בינוני, ומערבבים כל 5-10 דקות עד שהוא מתרכך.
- לאחר הצלייה של העגבניות והשום, מצננים את התבנית למשך 10 דקות.
- מעבירים את העגבניות והשום לסיר עם הבצל ומועכים אותם בעזרת מוט בלנדר עד להגעת מרקם חלק.
- מוסיפים את הבזיליקום ומערבבים שוב.
- מבשלים על חום נמוך ומוסיפים את האורגנו, המלח והפלפל לפי הטעם.
המתכונים באדיבות המותג Beko
הוספת תגובה