עמוד הבית » מתכונים לסוכות – חגיגה בסוכה עם טעמים קלילים ויין משובח

מתכונים לסוכות – חגיגה בסוכה עם טעמים קלילים ויין משובח

מקלות דגים קרייספיים,צילום: BEKO
סוכות בפתח – החג שמסמל את השפע, האורחים והמפגשים החברתיים בסוכה. אין כמו לשבת בסוכה המעוטרת, תחת כיפת השמיים, עם משב רוח קל, כשהשולחן ערוך במאכלים משובחים ויין טוב. כדי להוסיף לחוויית הישיבה בסוכה, אספנו עבורכם כמה מתכונים קלים, מהירים, ומלאים בטעמים, שישדרגו את ארוחות החג שלכם.

מקלות דגים קריספיים לצד רוטב מרענן (באדיבות BEKO)

מצרכים:

1 חתיכה פילה דג מסוג דניס

1 כפית מלח

1 כפית פלפל

1 כוס קמח

1 ביצה

2 כפות חלב  (אפשר מים במקום)

1 כפית מלח

1 כפית פלפל

פירורי פנקו (לפי כמות הדגים)

בשביל הרוטב:

½ כוס מיונז

½ שמנת חמוצה

1 כף מלפפון חמוץ טחון

1 כפית מיץ חמוצים

1 כפית פטרוזיליה

1 כפית עשב שמיר

1 כפית עירית

1 כפית שום, טחון

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס, מכינים מגש עם נייר אפייה.
  • מחלקים את החומרים ל-3 קערות: קערה עם קמח, קערה שנייה עם חלב וביצה ובקערה השלישית נשים את פירורי הפנקו עם מלח ופלפל לפי הטעם.
  • חותכים את הדג לרצועות (אפשר גם להשאיר בשלמותו) ומפזרים מלח ופלפל על כל חלק. את הדג נחתוך מהצד הארוך(לפחות 8 מקלות, תלוי בכמות הסועדים)
  • טובלים את מקלות הדג לקערת הקמח, לאחר מכן טובלים אותו בתערובת הביצים ולבסוף מכסים בתערובת פנקו.
  • מניחים את המקלות בסדר יפה לתבנית האפייה.
  • .אופים כ-20 דקות, עד שהופכים מקלות חום זהוב.
  • בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ושמים בצד.
  • מחלקים את המנה לשתי צלחות הגשה, אחת למקלות הדגים ובשנייה מניחים את הרוטב בכוס קטנה. מומלץ להוסיף קצת ירקות טריים להגשה.

>>> טעמים של תקווה : מתכוני ראש השנה של אחדות ושלום

שניצל תירס עם טופו ( באדיבות רויטל אדמוני)

המצרכים:

חבילת טופו במרקם קשה

כוס קמח מלא

כוס גרעיני תירס מתוק

כפית מלח

קורט פלפל שחור

כף שמן זית

חצי כפית כורכום

חצי כוס מים

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערה את כל המרכיבים חוץ מהטופו.
  2. מפוררים את הטופו פנימה לתוך הקערה.
  3. מערבבים היטב הכל יחד.
  4. יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
  5. אופים בתנור למשך 20 דקות בחום של 180 מעלות.
שניצל תירס עם טופו, צילום: יח"צ

 

אורז בסגנון סיני עם ירקות מוקפצים (באדיבות רויטל אדמוני)

 המצרכים:

1/3 כוס אורז אדום

1/3 כוס אורז בסמאטי מלא

1/3 כוס אורז בר

1 כפית מלח גדושה

1/2 בצל יבש

1 גזר

1 פלפל אדום

1 פלפל צהוב

4 כרוב לבן

1 קישוא

1/2 כוס רוטב סויה ללא גלוטן

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מבשלים בתוך סיר עם מים רותחים את האורז עד להתרככות.
  2. קוצצים את כל הירקות לרצועות דקות.
  3. מחממים את שמן הזית בווק ומטגנים קלות את הבצל.
  4. מוסיפים לבצל את הגזר, הפלפלים, הקישוא והכרוב ומערבבים כל הזמן.
  5. מוסיפים את חצי מרוטב הסויה וממשיכים לערבב.
  6. מוסיפים את האורז המבושל לווק וגם את החצי השני של רוטב הסויה ומערבבים היטב.

*ניתן להוסיף רטבים לפי הטעם.

אורז עם ירקות מוקפצים צילום: יח"צ

 

זוקיני קראנץ' (באדיבות BEKO)

מצרכים:

1 זוקיני

1 חלבון ביצה

¼ כוס קמח שקדים

¼ כוס גבינת פרמזן מגוררת

1 כפית פלפל

1 כפית אבקת שום

1 כפית פפריקה

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-190
  • חותכים את הקישואים לשניים, מוציאים את הגרעינים בכף ופורסים זוקיני בעובי 2 ס"מ, 4 אורך ס"מ.
  • לוקחים שתי קערות.
  • בקערה הראשונה שמים חלבון ביצה.
  • בקערה השנייה קמח שקדים פרמזן גבינה, פלפל, אבקת שום ופפריקה.
  • מכסים תחילה חתיכות קישואים בחלבון ביצה ולאחר מכן בתערובת גבינה.
  • מניחים את הקישואים על נייר אפייה בקו אחד.
  • .אופים במשך 25 דקות.
  • מגישים עם רוטב שמעודף עליכם(ספייסי מיונז, קטשופ, איולי כרצונכם

 

זוקיני, צילום: BEKO

 

אגרול (באדיבות רויטל אדמוני)

המצרכים:

1 חבילת דפי פילו (עלי סיגר)

1 בצל לבן

1 בצל ירוק

1 גזר גדול

1 סלרי: גבעול ועלים

1/2 כרוב

4 כפות שמן זית (להקפצת הירקות)

מיקס תבלינים: כורכום, כמון, פפריקה ומלח (לפי הטעם)

1/2 כוס רוטב סויה

תרסיס שמן (לצריבת האגרולים)

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצל ומקפיצים אותו.
  2. חותכים את הגזר לרצועות ומוסיפים לבצל.
  3. חותכים את הסלרי לרצועות ואת העלים לחתיכות קטנות, מוסיפים לסיר.
  4. חותכים את הכרוב ואת הבצל הירוק לרצועות ומוסיפים לסיר.
  5. מערבבים את כל הירקות היטב ומטבלים ברוטב סויה ובמיקס תבלינים.
  6. מעבירים את הירקות לצלחת עם נייר סופג ומצננים אותם.
  7. מניחים דף פילו על משטח עבודה, ממלאים כמות של 2 כפות גדושות בירקות המוקפצים בתחתית הדף.
  8. מקפלים את דף הפילו על המילוי משני הצדדים ומלמטה. מגלגלים בזהירות על לסוף הדף.
  9. מרססים שמן על מחבת פסים ומחכים עד שהשמן חם, מניחים את האגרול כשהצד עם הפתח כלפי מטה.
  10. צורבים כל צד עד להזהבה (כדקה כל צד).

* בתום הצריבה מוציאים את האגרולים לנייר סופג.

אגרול טבעוני, צילום: יח"צ

 

עוף קריספי אגוזים עם פירה (באדיבות BEKO)

מצרכים:

2 חזה עוף שלמים

40 מ"ל שמן זית

30 גרם חרדל דיז'ון

30 מ"ל מים

1 שן שום

1 כפית טימין

80 גרם אגוזי מלך קצוצים

60 גרם קמח מלא

1 כפית מלח

1 כפית פלפל

עבור הפירה:

3 תפוחי אדמה

5 כפות שמן זית

מלח ופלפל

2 כפות מהמים שבושלו תפוחי האדמה (אפשר יותר, תלוי במרקם הרצוי)

אופן ההכנה :

  • פורסים את העוף בקרש החיתוך ומחלקים לרוחב לשניים.
  • מערבבים בקערה שמן זית, חרדל, מים, שום וטימין ומוסיפים את חזה העוף ומכסים ברוטב מרינדה ל- 4 שעות במקרר.
  • בצלחת גדולה מערבבים אגוזי מלך קצוצים, קמח מלא, מלח ופלפל.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  • לאחר 4 שעות שהייה במקרר, לוקחים את העוף ומכסים את שני הצדדים בתערובת האגוזים עם הקמח. מכינים תבנית אפייה עם נייר אפייה. מניחים חתיכות עוף בתבנית ומכסים בנייר אפייה . אופים 20 דקות ואז פותחים את החלק העליון ואופים 15 דקות נוספות.
  • שוטפים תפוחי האדמה . חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות (לא לקלף אותם).
  • מרתיחים 500 מ"ל מים בסיר. מוסיפים תפוחי אדמה ומבשלים 15 דקות.
  • מסננים תפוחי אדמה מוסיפים מלח ופלפל מועכים הכל יחד.
  • בשתי צלחות הגשה מניחים מחית תפוחי אדמה בצד אחד ואת נתחי העוף בצד השני. מגישים עם ירקות טריים.

 

עוף קריספי צילום: BEKO

 

מוסקה (באדיבות השף גיל אבירם וסולתם)

מצרכים לתערובת הבשר:

1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות

1 גזר בינוני גדול קצוץ לקוביות קטנות

3 שיני שום קצוצות

1 קילו בשר טחון

מלח ופלפל

שמן זית

קופסאת עגבניות מרוסקות

שני חצילים גדולים

מצרכים לרוטב בשמל:

60 גרם מחמאה או מרגרינה

80 גרם קמח

1 ליטר חלב סויה או שקדים לא ממותק

מלח

פלפל שחור טחון

מעט אגוז מוסקט

חופן גדול של גבינה טבעונית מגורדת- לא חובה.

להרכבה: שני חצילים גדולים.

אופן הכנת תערובת הבשר:

  • מאדים בשמן את הבצל, הגזר והשום עד לשקיפות.
  • מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שמשנה את צבעו.
  • מוסיפים את העגבניות, מתבלים, מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.

אופן הכנת הרוטב:

  • ממיסים את המחמאה או המרגרינה על אש קטנה.
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים על האש עד שנוצרת רביכה (סוג של בצק).
  • מוסיפים את חלב הסויה/ שקדים בשלבים תוך ערבוב עם מטרפה.
  • מתבלים, מביאים לסף רתיחה, מערבבים היטב ומכבים את האש.

הרכבה:

  • מסדרים בתבנית פרוסות חציל מטוגנות או צרובות במחבת פסים (מה שאוהבים) עד לכיסוי התחתית.
  • מוסיפים את כל הבשר שבישלנו.
  • מכסים בשכבה נוספת של חצילים.
  • מעל יוצקים את רוטב הבשמל.
  • מכסים בנייר אפייה ונייר כסף ואופים בחום של 180 מעלות לחצי שעה בערך.
  • אחרי חצי שעה, מורידים את הכיסוי וממשיכים לאפות עד שרוטב הבשמל מעל משחים.

 

מוסקה, צילום: גיל אבירם

 

לביבות תפוחי אדמה קריספיות (באדיבות Küppersbusch)

מצרכים:

ללביבות:

  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח
  • 1 כפית מלח
  • פלפל
  • 680 גרם תפוחי אדמה
  • שמן זית כתית מעולה

להגשה:

  • סלמון מעושן
  • שמנת חמוצה
  • ביצי דגים
  • שמיר
  • גרידת לימון

 

אופן ההכנה:

עבור הלביבות: מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לרצועות דקות (ז'וליאן) ומייבשים במגבת מטבח או במסננת עד להסרת עודפי מים.

בקערה, מערבבים את הביצה עם הקמח, המלח והפלפל. מוסיפים את תפוחי האדמה לקערה ומערבבים היטב כדי לצפות אותם בתערובת הביצה.

מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס במצב אוויר חם.

בינתיים, על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, יוצרים לביבות קטנות מהתערובת. אופים אותן בתנור שחומם מראש במשך כ-20 דקות.

מניחים את הלביבות על צלחת עם כפית שמנת חמוצה, פרוסת סלמון מעושן, כפית ביצי דגים, ומקשטים עם שמיר וגרידת לימון.

לביבות תפוח אדמה קריספיות,צילום:Küppersbusch studio

הוספת תגובה

הוספת תגובה