עמוד הבית » תיקון בכנסת לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות

תיקון בכנסת לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות

צילום: pexels
הישג מדהים למייסדי עמותת אמי"צים – הדס דיסין גליק והח"כ לשעבר יהודה גליק: הכנסת אישרה אתמול (5.8) תיקון חשוב לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, שמשמעותו היא כי רוב הבקשות בתחום האפוטרופסות לא ידרשו יותר פנייה לבית משפט, אלא רק אישור של האפוטרופוס הכללי.

בני הזוג גליק, שהם המייסדים ושל ארגון אמי"צים הפועל למען קידום זכויותיהם, התמיכה והסיוע למשפחות אמי"צים בישראל – אלמנים, אלמנות עם יתומים צעירים, יזמו את התיקון בחוק והביאו לאישורו לאחר שנפגשו עם שר המשפטים יריב לוין והצליחו לשכנע אותו בחשיבות שבתיקון זה. את אישור התיקון לחוק ליווה גם האפוטרופוס הכללי עו״ד בן ציון פיגלסון.

ארגון אמי"צים מייצג 17,000 משפחות של אלמנות ואלמנים, הורים לכ- 30,000 ילדים יתומים, ומבחינתם התיקון שאושר הוא תחילתו של שינוי חשוב ונדרש. "אנו רואים בתיקון הזה תחילתה של מהפיכה", הכריז הח"כ לשעבר יהודה גליק. "התיקון יפחית את הסבל הנפשי וההוצאות הכספיות הגדולות שנכפים על אלמנים ואלמנות צעירים, ועל הדרך גם יתרום להפחתת העומס על בתי המשפט".

בני הזוג גליק מעניקים אתמול אות הוקרה לשר המשפטים, על פועלו למען העברת התיקון לחוק. צילום: אמי"צים

>>>"אמא, שומעת ? אני יוצא שבת" 

הדס דיסין גליק, מנכ״לית ומייסדת עמותת אמי״צים: "משמעות התיקון היא שמעתה רואים בהורה האלמן הורה שאין בלתו. מעתה הכבוד להורים האלמנים יהיה קבוע במסמרות חברתיות והציפייה היא שבעתיד ההורה גם לא יזדקק לאישור האפוטרופוס הכללי".

יו״ר ועדת החוקה חבר הכנסת שמחה רוטמן: ״מדובר בתיקון ‏חשוב שיחסוך הרבה מאוד זמן, כסף ועוגמת נפש בעיקר מאלמנים ומאלמנות צעירים, שמרגע פטירת בן הזוג נאלצים לפנות לבתי משפט על כל פעולה ברכוש המשותף ודירת המגורים. אני מקווה שהצעד הזה הוא תחילתו של תיקון גדול בהתייחסותה של מדינת ישראל לתא המשפחתי ולמעמד ההורים בתא המשפחתי, במיוחד במקרה אסון״.

הוספת תגובה

הוספת תגובה