אוסף מתכונים לאנשים שהלחץ פשוט לא משפיע עליהם, ויכולים להיות מושלמים וקלים כמו שהתכוון הטבח.
בראוניז תפוחי עץ במיקרוגל (המתכון Teka)
מרכיבים:
2 תפוחי עץ
2 ביצים
2 כפות אבקת קקאו
5 גרם אבקת אפייה
25 גרם סוכר חום
15 גרם חמאה
שוקולד צ׳יפס
אגוזים
הוראות הכנה:
- קלף וחתוך את התפוחים לקוביות. שים אותם בקופסה המתאימה למיקרוגל עם חמאה וסוכר.
- בשל תפוחים במיקרוגל למשך שתי דקות.
- טחן את התפוחים וערבב אותם עם הביצים, הקקאו ואבקת האפייה.
- מזוג את התערובת לתבנית משומנת למיקרוגל, פזר מעל שוקולד צ׳יפס ואגוזים קצוצים, ואפה למשך 3-4 דקות.
כריך פיצה (המתכון Teka)
מרכיבים
לבצק:
300 גרם קמח רגיל
200 מ"ל מים
3 גרם שמרים טריים / 1 גרם שמרים יבשים
6 גרם מלח
6 מ"ל שמן זית
למילוי:
גבינת בורטה סטרצ'יאטלה
אגוזי פיסטוק קצוצים
שמן חריף
רוזמרין
סלט רוקט
הוראות הכנה:
- בקערה, לשלב את השמרים עם המים החמימים. בקערה נפרדת, לשים את הקמח והמלח.
- לערבב ולשפוך את המים עם השמרים והשמן, להמשיך לערבב עד שכל הנוזלים מתמזגים היטב. לאחר מכן, לשים את הבצק על השולחן וללוש עד שיהיה חלק ורך.
- לשים שוב בקערה משומנת ולכסות עם מגבת או ניילון עד שהוא מכפיל את גודלו, זה יכול לקחת כשעה.
- לאחר מכן, ללוש את הבצק בעדינות, ולעצב אותו לכדור. לשים אותו במקרר להתפחה כשעה 24-48.
- כאשר הבצק מוכן, לחמם את התנור לטמפרטורה הגבוהה ביותר, חום עליון ותחתון עם מאוורר, ועם אבן פיצה על מדף בחלקו הנמוך ביותר של התנור.
- לקמח את משטח העבודה עם קמח או סולת, לרדד את הבצק עליו.
- למרוח טיפה שמן זית על הבצק. לקפל אותו כמו ספר, ולהניח אותו על האבן החמה.
- לאפות למשך 10-15 דקות, תלוי בגודל. להוציא מהתנור ולפתוח את הסנדוויץ.
- למלא עם בורטה סטרצ'יאטלה, ואגוזי פיסטוק מעל. לסיים עם שמן חריף, רוזמרין וסלט רוקט.Top of Form
>>>יבול ספרותי: ספרים חדשים שיעשירו את הספריה שלכם
מאפה עלים ושוקולד (המתכון Teka)
מרכיבים:
4 גליונות בצק עלים חמאה
ממרח שוקולד
חמאה לשימון התבנית
80 מ"ל חלב
80 גרם סוכר חום
הוראות הכנה:
- פתחו את גליונות הבצק ומרחו את השוקולד עליהם, ושימו את שני הגליונות הנוספים מעליהם.
- רדדו את הבצק, חלקו לשניים ברוחב, וחתכו כל חצי לשתי רצועות דומות. לאחר מכן, חתכו את הבצק לרצועות ברוחב של ס"מ אחד באמצעות חותך פיצה.
- תמתחו כל רצועה, על ידי ליפוף כל קצה בכיוון הנגדי, ולגלגל אותה סביב עצמה כדי ליצור את צורת הבורג. קפלו את הקצה מעל החלק העליון כדי לסגור, ישירות במרכז.
- חזרו על הפעולה עם כל רצועה, וחממו את התנור בינתיים.
- שמנו תבנית עגולה בחמאה ושימו את כל הרצועות בתוכה. אפו בזמן שנקבע מראש בתנור.
- הכינו את הסירופ על ידי הבאת החלב לרתיחה עם הסוכר. חכו עד שיקציף.
- כאשר המאפה מוכן, הוציאו אותו מהתנור ומרחו אותו בסירופ. הניחו לו להתקרר והגישו.
הוספת תגובה