עמוד הבית » סופגניות בשילוב כוסמין וסילאן

סופגניות בשילוב כוסמין וסילאן

דרך החושים_סופגניות במילוי קרם קוקוס,צילום: יחצ
חג חנוכה, חג המסמל אור וניסים .המאכל הנפוץ בחג זה, הלא הסופגניה. המתכון מציע חלופה בריאה וטעימה, המשלבת קמח כוסמין, שמרים, דבש או סילאן ומילויים מגוונים ובריאים: ריבת שזיפים טבעית, קרם שוקולד טבעוני, קרם קוקוס וקרם תותים. שיאפשרו לכם לחגוג בחנוכה הקרוב בלי להתפשר על הבריאות.

מתחילים בהכנת הסופגניות, מצרכים ל-10 סופגניות:

250 גרם קמח כוסמין

1/2 כף שמרים (5 גרם)

2 כפות דבש/סילאן

90 גרם חלב סויה

30 גרם רסק תפוחים

35 גרם שמן קוקוס

1/4 כפית מלח

הוראות הכנה לסופגניות:

  1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח והמלח.
  2. מערבבים בכוס היטב את השמרים, הדבש וחלב הסויה עד להתססה (כ-10 דקות).
  3. מוסיפים את תערובת השמרים אל הקמח ובהדרגה מוסיפים את שאר החומרים
  4. לשים עד לקבלת בצק אחיד ודביק למגע
  5. מניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו
  6. קורצים עיגולים מהבצק ומניחים אותם על נייר אפייה בתבנית
  7. אופים בחום של 180-200 מעלות למשך כ-30 דקות או עד לקבלת צבע שחום
  8. מוציאים את הסופגניות להתקררות ומזריקים פנימה את המילוי

 מילוי ריבה טבעית

מצרכים:

740 גרם שזיפים או קונפיטורת שזיפים 100 פרי ללא סוכר

2 תפוחים

מיץ מלימון אחד

3 כפות סירופ אגבה

250 מ"ל מים

הוראות הכנה:

  1. שוטפים את הפירות וחותכים לקוביות (לא חובה לקלף)
  2. מכניסים לסיר את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה
  3. כשהמים רותחים מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה (כשעתיים)
  4. לאחר התרככות הפירות, טוחנים עד לקבלת מרקם חלק
סופגניות במילוי קרם טבעי, צילום: יחצ

מילוי קרם שוקולד

מצרכים:

חבילת טופו משי

250 גרם שוקולד מריר

2 כפות חלב סויה

1 כפית קקאו

1 כפית תמצית וניל

2-3 כפות סירופ אגבה

קורט מלח

הוראות הכנה:

טוחנים את כל החומרים יחד במטחנה חזקה עד שמקבלים קרם חלק.

סופגניות במילוי קרם שוקולד, צילום: יחצ

מילוי קרם קוקוס

מצרכים:

3 כוסות קשיו

1 וחצי כוסות של קרם קוקוס טבעי

1/3 כוס סילאן

1/3 כוס שמן קוקוס

1/3 כוס מיץ מלימון סחוט

1/2כפית תמצית וניל טבעית

הוראות הכנה:

מערבבים את כל המוצר בבלנדר עד שמקבלים קרם חלק.

 מילוי קרם תותים

מצרכים:

10 תותים

כפית סוכר קנים אורגני

1/4 קצפת צמחית במתיקות מעודנת

1/4 כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר

הוראות הכנה:

  1. מקציפים את הקצפת עם חלב הסויה והסוכר עד לקבלת קרם יציב
  2. מועכים את התותים למחית ומוסיפים להקצפה
  3. מקפלים עד לקבלת קרם יציב
סופגניות במילוי קרם תותים, צילום: יחצ

המתכון באדיבות: רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר.