הזכוכית מיוצרת מערבוב של חול (קוורץ),סודה לשתייה (נתרן פחמני) למניעת התגבשות מהירה, גיר (סידן פחמתי) וחומרי גלם שמעניקים לזכוכית את צבעה המתאים- שקופה, ירוקה או חומה.
התערובת מוזרמת לתנור בטמפרטורה של 1,600 מעלות צלזיוס ומותכת לנוזל לבה המוזרם לתבניות ועובר תהליך ניפוח לקבלת הבקבוקים והמכלים הרצויים. הבקבוקים עוברים תהליך של התקררות הדרגתית וחימום נוסף כדי להעניק להם את החוזק הרצוי כולל ציפוי קר למניעת שריטות בעת החיכוך בין הבקבוקים בתהליך המיון ואריזה.
המפעל שהוקם בירוחם ב 1968 ומעסיק כ 250 עובדים רובם מירוחם ודימונה, מייצר כמיליון בקבוקים ביממה. מורטון מנדל, פילנטרופ יהודי אמריקאי העומד בראש חברת האחזקות IEL המחזיקה בבעלות על פניציה שם לו למטרה לקדם את החברה ועל הדרך גם לדאוג לתעסוקה בנגב.
בשל הזמן הממושך שנדרש להפעלת התנור הוא עובד ללא הפסקה 24 שעות ביממה כל השנה, כאשר מ 2013 הוא מופעל באמצעות גז טבעי כחלק מאימוץ המדיניות של תעשייה ירוקה בת קיימא תוך שאיפה למינימום השפעה על הסביבה.
למעלה מ 60% מחומרי הגלם הינם פסולת זכוכית שנאספת מרחבי הארץ ובקבוקים שלא עברו את בקרות האיכות המחמירות של תהליך הייצור.השנה הוקמה בשטח המפעל תחנת כח פרטית לאספקת כל תצרוכת החשמל שלו ללא תלות בחברת החשמל. בימים אלו מוחלפים גגות האזבסט המזהמים של המפעל בפאנלים סולריים, לניצול האנרגיה, והתחדשות של משאב השמש האין סופי והחינמי. היציאה ממשבר הקורונה והשינויים במחירי ההובלה הימית הגדילו את היקף היצוא.
מאת יהודה סובול
פייסבוק- yehuda sobol
אינסטגרם- yahudasobol
הוספת תגובה