סינטה רוסיני (המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka)
רכיבים:
לסינטה רוסיני:
480 גרם סטייק סינטה עגל
שמן זית
4 פרוסות לחם כשר לפסח
4 פרוסות כבד אווז
מלח אטלנטי
לטופינג:
8 בצלצלי שאלוט
180 גרם פטריות
לרוטב:
160 מ"ל יין אדום
200 מ"ל ציר בקר
10 גרם עמילן תירס
50 מ"ל מים
הוראות הכנה:
מתחילים בהכנת הטופינג: מחממים מעט שמן זית במחבת, מוסיפים את בצלצלי השאלוט הקלופים ומבשלים עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומבשלים כחמש דקות נוספות. מסירים מהאש לצינון.לרוטב: יוצקים את היין לאותה המחבת בה בושל הטופינג (לספיגת הטעם גם ברוטב) ומצמצמים על אש קטנה. יוצקים את הציר, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות על אש בינונית-נמוכה. אם הרוטב לא סמיך מספיק, ניתן להוסיף מעט עמילן תירס מומס במים לתערובת ולהמשיך לבחוש עד להסמכה.
לסינטה רוסיני: פורסים את נתח הסינטה למדליונים ומברישים בשמן זית. מבשלים בגריל עד לקבלת מידת עשייה מדיום. כשצריך להפוך את המדליונים, מניחים פרוסת כבד אווז על החלק העליון של כל מדליון ומבשלים עוד שלוש דקות, או עד שהכבד מזהיב.
צלחות: מניחים את המדליונים על מדליון לחם כשר קלוי, זורים מלח אטלנטי, את הרוטב ומעל הכול את טופינג בצלי השאלוט והפטריות.
פולנטה איטלקית עם ירקות צלויים (המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka)
רכיבים:
100 גרם קמח תירס
200 מ"ל ציר ירקות
100 מ"ל משקה סויה לא ממותק
1 כפית אבקת שום
1 כפית אבקת בצל
אגוז מוסקט מגורר טרי
1 קורט פלפל לבן גרוס
1 קורט שמן זית כתית מעולה
מלח ורוד או דומה לפי הטעם
לירקות הצלויים:
צרור עגבניות שרי
100 גרם מבחר פטריות
1 בצל
שמן כתית
2 כפות רוטב סויה
1⁄2 כוס יין לבן
מלח,אורגנו
הוראות הכנה:
שוטפים וחותכים את הפטריות, שוטפים גם את עגבניות השרי ופורסים דק את הבצל.מניחים את כל המרכיבים מלבד העגבניות בתבנית ומוסיפים שמן, יין ורוטב סויה ומתבלים במלח לפי הטעם. מערבבים היטב ואופים במשך 30 דקות בחום 180 מעלות צלזיוס, תוך ערבוב מדי פעם. לאחר 15 דקות, מוסיפים את עגבניות השרי.להכנת הפולנטה, מחממים בסיר את הציר ומשקה הסויה. לפני שמגיעים לרתיחה מוסיפים את קמח התירס ואת התבלינים ומבשלים על אש בינונית במשך 10 דקות תוך כדי ערבוב בכף עץ.
נשיקות כרובית ללא גלוטן (באדיבות: עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן )
ערכים ל-25 יחידות: פחמימות, 55.2 גרם, 1.2 גרם פחמימה ליחידה.
מצרכים:
350 גרם כרובית מפורקת לפרחים (בערך 1/2 כרובית בינונית)
2 שיני שום שלמות
1.5 כוסות מים
50 גרם גבינת שמנת בטמפ' חדר
150 גרם גבינת צ'דר מגורדת
2 חלמוני ביצה
1/4 כוס + 2 כפות קמח קוקוס
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כף חמאה מומסת
1 כף כוסברה/עירית קצוצה, לקישוט
הכנה:
- לחמם תנור ל-170C.
- במחבת מעט עמוקה לשים כרובית, שיני שום ומים להביא לרתיחה ולבשל מכוסה על אש בינונית כ-15 דק', עד לריכוך הכרובית (ניתנת למעיכה בקלות עם מזלג).
- להוציא את הכרובית ואת השום מהמחבת ולהעביר למעבד מזון. להוסיף למעבד המזון את הגבינת שמנת, צ'דר, חלמונים, קמח קוקוס (1/4 כוס) ותבלינים. ולערבב במשך כמה שניות לקבלת תערובת אחידה.
*במידה ונראה שתערובת נוזלית מידי תוסיפו עוד 2 כפות של קמח קוקוס.
- להעביר את התערובת המוכנה לשקית זילוף עם צנתר ולהכניס מקרר לייצוב למשך 30 דק' לפחות.
- אחרי 30 דק', לזלף את התערובת בצורה של נשיקות מעל תבנית עם נייר אפייה (או משטח סיליקון) ולהכניס לתנור לאפייה למשך 10 דק'.
- להוציא את התבנית מהתנור, להבריש בעדינות את הנשיקות עם חמאה מומסת ולהכניס לתנור ל-12-15 דק' נוספות.
- לפזר מעל כוסברה או עירית לקישוט ולהגיש חם.
מתכון להכנת עוגת שוקולד וקוקוס נימוחה (באדיבות מאסטר שף)
חומרים לתבנית 24 ס״מ:
1 פחית קרם קוקוס מאסטר שף כשר לפסח
400 גרם שוקולד מריר (פרווה), שבור לקוביות
5 ביצים מופרדות
½ כוס סוכר
½ כוס קורנפלור
לקישוט:
שבבי קוקוס
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מביאים לרתיחה קרם קוקוס בסיר, מוסיפים שוקולד ומערבבים לתערובת חלקה. שומרים כוס מהתערובת בצד לציפוי. מעבירים את היתר לקירור.
- מקציפים חלבונים וסוכר ומקציפים לקצף יציב 3-4 דקות.
- מוסיפים חלמונים לתערובת השוקולד, מוסיפים גם קורנפלור ומערבלים עוד דקה.
- מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת השוקולד בהדרגה כדי לשמור על נפח ואווריריות.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 40 דקות או עד שהעוגה יציבה אבל המרכז עדיין רוטט. מצננים לפחות שעה לפני ההגשה.
- יוצקים את תערובת השוקולד ששמרנו מעל ואם רוצים מקשטים בשבבי קוקוס.
טראפלס שוקולד (באדיבות Beko)
מצרכים
200 גר' שקדים קצוצים
15 תמרים גדולים
30 גרם קמח מצה או פירורי מצה
20 גרם אבקת קקאו
– כפית גרידת תפוז וליים
100 גר' שוקולד מריר
10 גרם ממרח אגוזי לוז
קורט מלח ים
אופו ההכנה:
- מוסיפים שקדים קצוצים, שיבולת שועל, אבקת קקאו ומלח, לקערה ומתחיליםלפורר את המרכיבים.
- מסירים את הגלעינים מהתמרים ומשרים אותם במים חמימים למשך 10 דקות.
- מוסיפים לקערה את התמרים, ממרח אגוזי הלוז וגרידת התפוז/לימון.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- יוצרים מהבצק כדורים בגודל הרצוי ומניחיםעל נייר הפרגמנט.
- ממיסים את השוקולד על בן-מארי. טובלים את הכדורים בשוקולד, ואז מגלגלים אותם בשקדים מרוסקים.
הוספת תגובה