- להקצפה מקצועית: מכניסים את מיכל השמנת + המקצפת + הקערה למקפיא 10 דקות לפני ההקצפה – אתם תודו לנו, אם אין מקום במקפיא – תקפיאו רק את השמנת.
- התחלתם להקציף, שכחתם לכבות את המיקסר והקצפת "התפרקה"? לא לזרוק! גלגל הצלה: ניתן להוסיף לקצפת המפורקת עוד קצת שמנת קרה ולהקציף הכל מחדש – תקבלו קצפת מעולה ואוורירית.
- מתלבטים באיזו שמנת להקציף? בואו נעשה סדר:
- שמנת 38% שומן היא ניטרלית ללא תוספת סוכר, היא תקבל בשמחה על תוספת טעם פודינג, סוכר, שוקולד.
- שמנת 32% שומן יש בה מעט סוכר מוסף, היא מתוקה בדיוק כמו שצריך, ואפשר להקציף ולאכול עם תות טרי.. יאמי.
- שמנת צמחית 21% שומן, מתאימה לקינוחי פרווה וכמובן לטבעונים.
למתכונים נוספים עם שמנת וקצפות כנסו לאתר פודי Foody.
מריטוצו קלאסי: לחמניית בריוש איטלקית במילוי מושלם!
מתכון מריטוצו קלאסי מובהק, ללקק את האצבעות. אז מה דעתכם לפתוח את הבוקר עם לחמניית בריוש עסיסית במילוי קרם שמנת וניל וכוס קפה חם?
מצרכים לבצק:
500 גרם קמח לבן
10גרם שמרים יבשים
60 גרם סוכר לבן
1מיכל שמנת לבישול יטבתה 9%
2 ביצים L
100גרם חמאה רכה
קורט מלח דק
טיפה מחית וניל
קרם:
2מיכלים שמנת להקצפה יטבתה 38%
1/2כוס אבקת סוכר
1כפית מחית וניל
אופן הכנה:
מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח עם הסוכר והשמרים במשך דקה. מוסיפים את השמנת לבישול, הביצים, הווניל, המלח והחמאה וממשיכים לערבל במהירות בינונית במשך 8-12 דקות, עד שנוצר בצק דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים במשך כ-60 דקות, עד שהבצק מכפיל את ניפחו. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים אותו ל-8 חלקים שווים.
כל חלק מכדררים לכדור ולבסוף יוצרים ממנו צורה מאורכת כמו לחמנייה. מכסים את הלחמניות שיצרנו במגבת מטבח ומתפיחים במשך כ-60 דקות נוספות.
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מברישים כל לחמנייה בביצה טרופה ואופים בתנור במשך כ-20 דקות, עד שהן מעט משחימות.
מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר את השמנת להקצפה עם אבקת הסוכר ומחית הווניל עד לקבלת קרם יציב.
פורסים כל לחמנייה לאורכה כך שקצה אחד עדיין מחובר וממלאים כל לחמנייה בהרבה קצפת. משטחים בעזרת מרית את הקרם. בוזקים מעט פיסטוק גרוס במרכז ומגישים.
הוספת תגובה