כולנו אוהבים פסטה,ב כל צורתה. הימים הסתוויים שבפתח מעלים את הרצון לשהות בבית, מכורבלים בשמיכה וליהנות ממנה חמה. לרגל יום הפסטה הבינלאומי, שחל מדי שנה ב-25 באוקטובר, אספו עבורכם מתכונים מנצחים שישדרגו את ארוחת הערב שלכם.
פסטה ברוטב שמנת וירקות ירוקים
מצרכים:
- 400 גרם פסטה בצורת טליאטלה
- 150 גרם ממרח פסטו ירוק
- 3 כפות שמן זית
- 300 גרם תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
- 100 גרם שעועית ירוקה דקה
- 100 גרם אפונה טרייה
- 100 גרם בייבי ברוקולי
- 100 מל' שמנת לבישול
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פרמזן לקישוט
- בזיליקום לקישוט
אופן ההכנה:
- נבשל את הפסטה במים רותחים מומלחים למשך 10 דקות.
- על אש קטנה נחמם שמן במחבת, נוסיף את קוביות תפוחי האדמה ונבשל 2-3 דקות עד להזהבה, נבדוק שתפוחי האדמה רכים בעזרת מזלג, נוציא אותם מהמחבת ונניח אותם בצד.
- לאחר סינון נניח את הפסטה במחבת בו בישלנו את תפוחי האדמה.
- בסיר נפרד מרתיחים מים ומוסיפים את השעועית, האפונה והברוקולי למשך 3-5 דקות ומסננים את המים.
- נוסיף למחבת עם הפסטה את ממרח הפסטו והשמנת, ניתן לפסטה להתבשל בתוך התערובת עד לציפוי אחיד.
- נוסיף את תפוחי האדמה והירקות הירוקים ונערבב הכל עד לקבלת תערובת אחידה.
- נתבל לפי הטעם.
- נקשט במעט פרמזן ובזיליקום ובתיאבון.
ניוקי דלעת עם פסטו ואגוזי לוז
מצרכים:
לבצק הניוקי:
- 500 גרם דלעת
- 150-200 גרם קמח מלא
- 1 ביצה
- אגוז מוסקט
- פלפל שחור
- מלח
לפסטו:
- 200 גרם בזיליקום
- שום
- מלח
- חופן אגוזי לוז
- שמן זית
אופן ההכנה:
- נפרוס את הדלעת ונבשל במים רותחים עד התרככות. נוציא ונסנן.
- נמעך את הדלעת ונוסיף את הקמח, הביצה והתבלינים עד לקבלת בצק גמיש ואלסטי.
- ניקח את בצק הניוקי, נפזר קמח עליו ועל משטח העבודה (קרש חיתוך או שיש המטבח), נחתוך את הבצק לצורת גלילים בינוניים ונחתוך לחתיכות ניוקי קטנות. נשמור במקרר להמשך העבודה.
- נכין את הפסטו- נניח במעבד מזון מלח, שום, אגוזי לוז ואת הבזיליקום ונטחן עד שנקבל ממרח אחיד. נוסיף למעבד המזון מעט שמן זית ונמשיך לערבב בתוך מעבד המזון.
- נרתיח מים בסיר ונכניס בזהירות את חתיכות הבצק לסיר עם המים הרותחים. נבשל על אש בינונית עד שהניוקי יצופו מעל פני המים. נשלוף את הניוקי מהמים ונשים לצנן.
- נגיש את הניוקי בצלחת בתוספת ממרח הפסטו ובתיאבון.
המתכונים: באדיבות Beko, מותג מכשירי החשמל לבית
הוספת תגובה