לרגל יום החומוס הבינלאומי, אשר חל ב-13 במאי, מתכון למנה מיוחדת וטעימה: חומוס עם אבוקדו - "גוואקחומוס"
מצרכים (לכ-4 מנות ראשונות):
1 אבוקדו בשל מסוג "אבוקדו גרנות"
350 גרם חומוס מבושל
2 כפיות מיץ לימון
1/4 כפית פלפל חריף
1/4 כוס כוסברה
2 כפיות שמן זית
אופן ההכנה:
- משרים ללילה את החומוס בקערית מים בטמפרטורת החדר. מבשלים במים רותחים עד לריכוכו המוחלט.
- טוחנים בבלנדר את גרגירי החומוס עם 2 כפיות מיץ לימון. מוסיפים אבוקדו בשל, רבע כפית פלפל חריף, רבע כוס כוסברה ושתי כפיות שמן זית.
- מוזגים לקערה בתנועת ניגוב ומקשטים עם שמן זית וכמה גרגרי חומוס/
המתכון באדיבות: חקלאי גרנות
הוספת תגובה