עמוד הבית » מהפכה במטבח "רוחות של תשוקה"

מהפכה במטבח "רוחות של תשוקה"

קוקוריצה צלם דניאל לילה
קונספט קולינרי חדשני ופורץ דרך, המותאם לעידן הקורונה, לוקח את הקונספט של מטבחי הרפאים קדימה ומציע משלוחי אוכל במספר קונספטים שונים ומנצחים ממטבח מתקדם אחד בהובלת השפים יאיר פיינברג ואלי הופנר. בהקמת המיזם הושקעו כ-2 מיליון ₪

העידן החדש של משלוחי האוכל בישראל אשר החל בשנים האחרונות, בעקבות העדפה לחיסכון בזמן ונוחות, קיבל תנופה אדירה עם פרוץ משבר הקורונה וחובת הריחוק החברתי. אחד הביטויים המובהקים למהפכת משלוחי האוכל הינו הקונספט שכובש בשנים האחרונות את עולם הקולינריה העולמי ומגיע עתה לישראל- "מטבחי הרפאים" ו"מסעדות הענן", הכוונה מסעדות שאינן מציעות מקום פיזי לאירוח סועדים, אלא מסתמכות על משלוחים, כערוץ השיווק היחידי של האוכל.

המיזם החדש  בשם "רוחות של תשוקה" שבראשו עומדים צמד שפים ויועצים קולינריים יאיר פיינברג ואלי הופנר (בעלי חברת הייעוץ הקולינרי פיינקוק) לקחו את הקונספט המוכר של מטבחי רפאים/מטבחי משלוחים קדימה ורקחו במשך חודשים ארוכים קונספט קולינרי חדש, שהבשורה המרכזית שלו היא תפריט חכם ומדויק המאפשר לשחק עם חומרי הגלם ובכך להוציא ממטבח קטן יחסית אך משוכלל ומאובזר, תפריטים של 5 מסעדות, 5 קונספטים קולינריים שונים, מגוונים ומוקפדים, הישר לבית הלקוח. כחלק מהקונספט, המנות תוכננו, מוכנות ומוגשות בהתאמה מקסימלית למשלוחים, בדגש על הקפדה כי טעמו וצורתו יישמרו גם אחרי שטולטל בדרכים.

שף יאיר פיינברג: "הקונספט הייחודי, נבנה בצורה מדויקת בכדי לפצח את המשוואה של כיצד להצליח לשרוד את השינויים הכלכליים בעידן הקורונה. לקחנו את הקונספט של מטבח רפאים ושיכללנו אותו למטבח קטן שמכיל 5 קונספטים קולינריים שונים, שמשווקים כל אחד בנפרד, כלומר 5 עסקים שיוצאים ממקום אחד. מדובר על חיסכון משמעותי מאוד בכח אדם, יעילות ובקרה מוגברת, טיב אוכל ברמה גבוהה ולא פחות חשוב- מנות שף במחירים לכל כיס"

המטבח ממוקם בחיפה וישרת בשלב הראשון את תושבי חיפה והאזור. בשלב הבא מתוכננים מטבחים נוספים שישרתו את הצרכנים ברחבי הארץ.

הקונספט הראשון נקרא ג׳מילה ג׳מיל ותמצאו שם מגוון כריכי ארוחה המורכבים מלחמניות משוגעות עם בשר, עוף, דגים ואפילו אופציה טבעונית. הקונספט השני והמסקרן נקרא קוקוריצה וניתן למצוא שם את כל מה שקשור לעוף, החל מחלקי עוף בגריל וסלט עוף אסייאתי ועד שניצל וכנפיים קריספי. בעתיד הקרוב יצטרפו למיזם תפריט קונספט סלטים מיוחד וקונספט מתוקים.

קבוצת היזמים, מורכבת מארבעה שותפים, ערן לוי מייסד רשת המסעדות האסיאתיות טאטאמי ואזומאמי, איש הפרסום שון שאול וצמד השפים והיועצים הקולנריים יאיר פיינברג ואלי הופנר (הבעלים של חברת הייעוץ הקולינרי פיינקוק) הם אלה שהגו את הרעיון למטבח ״נסתר״ חדשני ואיכותי שעובד רק במשלוחים.

שף יאיר פיינברג הוא בוגר מגמת בישול וניהול של ‘בית הספר לקולינריה של פול בוקוז’ בצרפת (INSTITUTE PAUL BOCUSE). עם סיום לימודיו בישל במשך שנים רבות במסעדות מעוטרות בכוכבי מישלן בפריז, פרובנס וטוסקנה. בשנים שלאחר שובו לארץ בישל כשף במסעדות שונות, עסק בייעוץ קולינרי לשוק המקצועי, בהפקת אירועי גורמה ובהוראת בישול בבתי הספר המובילים בארץ. בנוסף, שימש יאיר כיועץ קולינרי של תוכנית הטלוויזיה הוותיקה "קרב סכינים" בה הוא ליווה באופן אישי את שף אלפרדו רוסו ואת שף סטפן פרואה דה וו. בשנת 2011 פתחו יאיר ואלי את חברת FeinCook המתמחה בייעוץ קולינרי למסעדות, רשתות, יצרני מזון בתחילת דרכם, מפעלי מזון מהוותיקים בישראל וסטארטאפים בתחום ה-Food tech.

תפריט קונספטים

 קוקוריצה, כל מה שעוף

 ארוחות עוף

ארוחת עופצלוי לאנחנו שניים  – חצי עוף אורך + 3 תוספות לבחירה עם גלייז Kung Lao / מיקס תבלינים El Paso (מחיר); ארוחת עופצלוי לעצמי בלבד- רבע עוף כרע / שלושה פולקעס עוף + 2 תוספות לבחירה עם גלייז Kung Lao / מיקס תבלינים El Paso (מחיר); ארוחת סטייק פרגית עם בצל בגריל- סטייק פרגית + 2 תוספות לבחירה (מחיר); ארוחת טקסס פרייד צ'יקן-חזה עוף מצופה ומטוגן + 2 תוספות לבחירה. מיונז, קטשופ, רוטב smoky mayo בצד (מחיר); ארוחת שניצל פירורים- חזה עוף מצופה בפנקו ומטוגן + 2 תוספות לבחירה. מיונז, קטשופ, רוטב smoky mayo בצד (מחיר);

צלם דניאל לילה

כנפיים מצופות מטוגנות. מיונז, קטשופ, רוטב smoky mayo בצד (12/8)- מחיר; כנפיים בגלייז מתוק פיקנטי- כנפיים מטוגנות מצופות ברוטב חרפרף 12/8 מחיר;באבא לחם- צ'יקן בורגר – בורגר עוף בתיבול אסייתי, רוטב צ'יפוטלה פיקנטי, חסה, בצל מוחמץ, כוסברה בלחמניית חלה/לחמניית דגנים/פרנה (מחיר); סנדוויץ' סיזר- חזה עוף בגריל, רוטב סיזר, חסה, אווז מעושן, בלחמניית חלה/לחמניית דגנים/פרנה (מחיר); סנדוויץ' טקסס פרייד צ'יקן- חזה עוף מצופה ומטוגן, smoky mayo, חסה, מלפפון מוחמץ, בצל מוחמץ. מיונז, קטשופ, רוטב smoky mayo בצד, בלחמניית חלה/לחמניית דגנים/פרנה (מחיר);  סלט שהוא ארוחה- סלט חזה עוף ואטריות אסייתי- חזה עוף בגריל, אטריות שעועית, כרוב סגול, מלפפון, גזר, כוסברה, בצל ירוק, צ'ילי אדום, ויניגרט אסייתי, קשיו קלוי בצד (מחיר) סלט פרגית, בורגול ועדשים ים תיכון חדש- פרגית בגריל, בורגול, עדשים שחורות, פטרוזיליה, בצל ירוק, נענע, סלרי, פולי אדממה, עגבנייה, קוביותבטטה צלויה, שמן זית, מיץ לימון. טחינה ירוקה בצד (מחיר); סלט אטריות אסייתי טבעוני- אטריות שעועית, כרוב סגול, מלפפון, גזר, כוסברה, בצל ירוק, צ'ילי אדום, ויניגרט אסייתי. קשיו קלוי בצד. מחיר; סלט בורגול ועדשים ים תיכון חדש טבעוני- בורגול, עדשים שחורות, פטרוזיליה, בצל ירוק, נענע, סלרי, פולי אדממה, עגבנייה, קוביות בטטה צלויה, שמן זית, מיץ לימון. טחינה ירוקה בצד (מחיר); לא קשור לכלום, אבל שווה כל שקל- סלט לא גדול ולא קטן- פרוסות קרות של חזה עוף בגריל, תפוחי אדמה, בצל ירוק, אווז מעושן, רוטב סיזר. (מחיר);תוספות- פוטטו מטוגנים- תפו"א מטוגנים, שחומים ומתובלים. מיונז, קטשופ, רוטב smoky mayo בצד. (מחיר); אורז נחשים- אורז עם אטריות; פתיתים

פתיתים פיצה; סלט ירקות של הכפר-עגבנייה, מלפפון, צנונית, בצל ירוק, כוסברה, שמן זית ומיץ לימון; שעועית ירוקה- שעועית ירוקה מוקפצת עם שמן זית, שום, לימון

ג'מילה

סנדWשייה קוסמולוקלית

 סנדWיש : זאכי ז'ידאן- פרוסות דקיקות של אונטריב בצריבה מהירה ברוטב טריאקי, smoky mayo, מלפפון מוחמץ, בצל גריל, ארוגולה לחמניית חלה / לחמניית דגנים / פרנה (מחיר); סטייקצוץ -המבורגר בקר קלאסי, smoky mayo , חסה, מלפפון מוחמץ, עגבנייה, בצל גריל, לחמניית חלה / לחמניית דגנים / פרנה (מחיר);-HA WAW SHIהמבורגר עוף בתיבול אסייתי, רוטב צ'יפוטלה פיקנטי, חסה, בצל מוחמץ, כוסברה, לחמניית חלה / לחמניית דגנים / פרנה (מחיר); מיש בּסטרמה טבעוני- המבוגר טבעוני המוכן במטבח שלנו עשוי פתיתי סויה, עדשים, בורגול ועשבי תיבול, טחינה ירוקה, חסה, סלטה מאשWייה חריפה, כוסברה, לחמניית דגנים / פרנה (מחיר); -NEW SHNITZטקסס פרייד צ'יקן, smoky mayo, חסה, מלפפון מוחמץ, בצל מוחמץ. מיונז, קטשופ, רוטב smoky mayo בצד, לחמניית חלה / לחמניית דגנים / פרנה (מחיר); ג׳אג׳ אל חוּר- סטייק פרגית צרוב, טחינה ירוקה, בצל גריל, חסה, סלטה מאשWייה חריפה, כוסברה, לחמניית חלה / לחמניית דגנים / פרנה (מחיר); פיש מבסוּט- קריספי פילה דג, רוטב צ'יפוטלה פיקנטי, חסה, בצל מוחמץ, כוסברה. מיונז, קטשופ, רוטב smoky mayo בצד, לחמניית חלה / לחמניית דגנים / פרנה (מחיר);פוטאטו סלמון מעושן- סלט תפוחי אדמה to die for עם סלמון מעושן, רוטב סיזר, חסה, בצל ירוק, ארוגולה, לחמניית חלה / לחמניית דגנים / פרנה (מחיר); פוטאטו אווז מעושן- סלט תפוחי אדמה to die for עם אווז מעושן, רוטב סיזר, חסה, בצל ירוק, ארוגולה, לחמניית חלה / לחמניית דגנים / פרנה (מחיר);קוּלוּ סלט:

סלט פינוק ג'מילה טבעוני- עגבנייה, מלפפון, ארוגולה, כרובית מטוגנת, תפו"א, בצל גריל, גרגירי חומוס, טחינה ירוקה, שמן זית ומיץ לימון. אפשר בתוספת ביצה קשה (מחיר) סלט סוגר פינה של בורגול ועדשים טבעוני- בורגול, עדשים שחורות, פטרוזיליה, בצל ירוק, נענע, סלרי, פולי אדממה, עגבנייה, בטטה צלויה, שמן זית ומיץ לימון. אפשר בתוספת חזה עוף צלוי,

צילום גרין לילה
צלם דניאל לילה

תוספות:  פוטטו מטוגנים- תפו"א מטוגנים, שחומים ומתובלים. מיונז, קטשופ, רוטב smoky mayo בצד;סלט תפוחי אדמה – תפוחי אדמה, בצל ירוק, פטרוזיליה, בצל מטוגן, רוטב סיזר (מחיר); סלט ירקות של הכפר – עגבנייה, מלפפון, צנונית, בצל ירוק, כוסברה, שמן זית ומיץ לימון (מחיר); קולסלואו by the book כרוב לבן, גזר, בצל ירוק, מיונז (מחיר)

ביקורת המערכת: מטעימות שערכנו במקום, השניצלים מעולם לא היו טעימות יותר ותוספת התפו"א למרות שהוא ארוז בקופסא הטעם והקרספיות לא נעלמת. אוכל מגוון המתאים לכל המשפחה.