עמוד הבית » פשטידת פטריות וגבינות

פשטידת פטריות וגבינות

פשטידת פטריות וגבינה צילום אפיק גבאי

מצרכים:
3 סלסלות פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה או שילוב של שניהם
2 בצלים לבנים
3 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה
1/2 גביע קוטג'
150 גרם גבינה צהובה מגורדת דק
4-5 כפות קמח תופח
4 כפות שמן זית
כף אבקת מרק פטריות (לא חובה)
1/4 מיכל שמנת לבישול 15%
מלח ופלפל

אופן הכנה:
– חותכים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לפרוסות דקות.
– במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים עד שהפטריות רכות. מצצנים מעט את התערובת.
– מערבבים את כל המצרכים בקערה ומוסיפים את הפטריות.
– משמנים עם ספריי שמן תבנית שקעים או תבנית אינגליש קייק ומעבירים אליה את הבלילה.
– אופים במשך 30-40 דקות עד שהפשטידה יציבה.

הערות חשובות:
– רוצים לשדרג? מפזרים מעל הפשטידה, לפני האפייה, פירורי לחם ושומשום ומזלפים מעט שמן זית.
– למי שאוהב, ניתן להוסיף, בשלב טיגון הפטריות, עלים מ-2 ענפי טימין.

המתכון באדיבות: פטריות מרינה גליל