מצרכים (עבור 12 סועדים)
3 ביצים בגודל מדיום
כוס סוכר
150 מ"ל חלב
300 גר' קמח
3 כפיות אבקת אפייה
3 כפות קקאו
קליפת תפוז
הוראות הכנה
- נפו את הקמח יחד עם אבקת האפייה וקליפת התפוז. הניחו בצד להמשך.
- שברו את הביצים לקערה יחד עם הסוכר והקציפו בעזרת המקציף (או באמצעות מכונת לישה) עד לקבלת תערובת בגודל כפול.
- כוונו את המכונה למהירות נמוכה והוסיפו חלב.
- הוסיפו קמח ואבקת אפייה עם קליפת התפוז. השתמשו בתרווד מסיליקון כדי לערבב טוב יותר, לאחר מכן הקציפו.
- חלקו את הבצק לשתי קערות נפרדות. הוסיפו אבקת קקאו לראשונה וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד.
- מזגו את התערובת לתוך תבניות מאפינס. מלאו רק כ-2/3 בבצק הקקאו או ברגיל (בהתאם לצבע הציור שנרצה להשתמש בו בהמשך).
- הניחו את הבצק השני בשקית אפייה או בבקבוק לחיץ והחלו לצייר על הבצק ששמתם בתבניות.
- לאחר שתסיימו לצייר, אפו את המאפינס.
- הניחו את המאפינס בסיר לחץ, תוכלו להשתמש בסיר במבוק, וחממו מים מעל לחום בינוני בסיר בגודל דומה. כאשר מופיעים אדים, שימו את סיר הלחץ מעל לסיר.
- דאגו שהסיר יהיה בחום בינוני והניחו לסיר הלחץ להתבשל במשך כ-15 עד 20 דקות.
- לאחר מכן, בדקו בעזרת קיסם אם המאפינס אפויים. במקרה שהמאפינס מוכנים, הניחו אותם בקירור.
הערות
– במקרה שאתם משתמשים בתבנית אפייה למאפינס העשויה מנייר, ודאו ששמתם אותם גם בתבנית מסיליקון או ממתכת, כדי שלא יירטבו בזמן האפייה.
– לאחר 15 דקות, בדקו אם המאפינס מוכנים. אם הכנתם מאפינס גדולים, כנראה שתצטרכו לאפות אותם במשך כ-20 עד 25 דקות.
– בנוסף לקליפת התפוז שהוספנו, תוכלו להשתמש גם בקליפת לימון.
– המאפינס האלו רכים כאשר הם טריים, אבל הם מתייבשים לאחר כמה שעות. תוכלו להקפיא אותם אם אתם לא מתכוונים לאכול אותם באותו היום. תוכלו גם לאחסן אותם בניילון בשביל לאכול למחרת.
– בשביל להצליח לצייר את הפרטים הקטנים, תוכלו להשתמש בקיסמים.
– השתדלו להיפטר מהבועות שנוצרות בבצק לפני שתאפו את המאפינס. ברגע שהתבניות מלאות, הניחו אותן על הדלפק וטפחו מעט על המאפין, כדי שהבועות יוכלו לעלות לחלק העליון של המאפין.
– אם תרצו להימנע מבועות, הכינו את הבצק בדיוק ברגע שתשימו את המאפינס בתנור.
– ככל שתציירו ציור פשוט יותר, כך התוצאות יהיו טובות יותר.
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka
הוספת תגובה