צוות השפים של חברת הפלגות היוקרה אושיאניה קרוזס, המובילה העולמית בתחומי קולינריה עילית בים ויעדים מיוחדים בהפלגות נופש, חשף מתכון לביבות ייחודי לכבוד חג החנוכה.
צוות השפים, בראשם שף קלי, חושפים מפעם לפעם מתכונים נבחרים אותם הם מבצעים בסדנאות הקולינריות שלהם במרכז הקולינרי שעל האונייה. המתכונים בהשראת היעדים השונים והמסורות ארוכות השנים. המרכז הקולינרי של אושיאניה מציע את הדרך האולטימטיבית להרחיב את הרפרטואר הקולינרי של האורחים תוך העשרת מסעותיהם בעולם.
מתכון ללביבות עגבניות – מתכון בהשראת מסורת האי היווני סנטוריני
מצרכים:
2 בצלים קטן
1 זוקיני
225 גרם עגבניות שרי קצוצות
כפית רסק עגבניות
1 כף שמיר טרי קצוץ
3 כפות נענע טרייה קצוצה
בירה 120 מ"ל
קורט מלח רגיל או גס
קורט פלפל שחור גרוס טרי
240-360 גרם קמח חומוס
שמן זית (לטיגון)
אופן ההכנה:
מקלפים את הבצלים ואת הזוקיני ומגרדים אותם בחורים הגדולים עד הבינוניים של הפומפייה. מעבירים אותם לקערה גדולה ומוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, שמיר, נענע ובירה, מלח, פלפל, ו -240 גרם מהקמח. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ושמים אותה במקרר למשך שעתיים. אם הבצק מימי, מוסיפים עוד קמח.
מניחים צלחת עם נייר סופג, מחממים 4 ס"מ של שמן זית על מחבת גדולה ואש בינונית-גבוהה לטמפרטורה של 170-190 מעלות. בעזרת שתי כפות שופכים בזהירות את הלביבות לשמן החם בקבוצות קטנות למשך 2-3 דקות לכל צד, עד להזהבה ומעבירים לצלחת.
מומלץ להגיש מיד כשהן חמות, בתיאבון!
הוספת תגובה