עמוד הבית » 6 מתכונים לשולחן חג הפסח

6 מתכונים לשולחן חג הפסח

בטטה אפויה במילוי גרגרי חומוס_צילום:Teka Studio
למי שטרם החליט מה לבשל לשולחן החג הכנו עבורכם כמה מתכונים שיפארו את השולחן ולא יגרמו נקיפות מצפון.

בטטה אפויה במילוי גרגרי חומוס (המתכונים באדיבות טקה)

רכיבים (ל-4 סועדים)

2 בטטות גדולות

1 בצל קטן קצוץ

1 תפוח עץ קטן, קצוץ

2 שיני שום טחונות

גרגירי חומוס מבושלים/ משומרים

2 כפיות ראס אל חנות

2 כפית דבש

חופן של כוסברה, קצוצה דק

מלח

פלפל שחור טחון

לרוטב:

200 מ"ל קרם קוקוס

1 כפית פפריקה מעושנת

מלח

הכנה:

שוטפים את הבטטות, חוצים לאורכן ומכניסים לתנור לכ-30-40 דקות בחום של 200 מעלות עד לריכוך.

בינתיים מטגנים קלות את הבצל והתפוח בשמן במשך 3 דקות, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן במשך 4 דקות.

מוסיפים את גרגירי החומוס, מתבלים בראס אל חנות, מלח ופלפל, מטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים דבש, מקפיצים מעט ומסירים מהאש, מפזרים מעל כוסברה ומניחים בצד.

לרוטב: מערבבים את קרם הקוקוס עם פפריקה ומעט מלח.

להרכבת המנה: גורפים בור מאורך בתוך הבטטות וממלאים בתערובת החומוס, מקשטים בפס של רוטב ומפזרים את שאר הכוסברה מעל.

הודו עם ירקות ברוטב טריאקי

רכיבים (ל-4 סועדים)

1 חזה הודו

50 גרם ברוקולי

70 גרם כרובית

70 גרם עגבניות שרי

חצי בצל אדום

15 גרם סוכר חום

75 מ"ל רוטב סויה

30 מ"ל חומץ אורז

1 שן שום

1 חתיכה קטנה של ג'ינג'ר טרי

15 מ"ל שמן שומשום

הכנה:

להכנת הרוטב מערבבים סויה עם חומץ ושמן שומשום, מוסיפים שום וג'ינג'ר קצוץ. מערבבים היטב ומניחים בצד. מניחים בתבנית תנור אחת את כל הירקות חתוכים לחתיכות גדולות ואת חזה ההודו חתוך לפרוסות של 3 ס"מ כל אחת. יוצקים את הרוטב על ההודו והירקות ואופים 30 דקות ב-180 מעלות צלזיוס.

הודו וירקות לכבוד החג צילום: טקה סטודיו

 

פילה ברמונדי במשרה לימונים כבושים (שף גדי אולשנסקי-סומאק)

פורסים 5 לימונים עם קליפה דקה לפרוסות דקות ומנקים מגרעינים, טובלים מלח ופפריקה ועל כל שכבה מוסיפים עוד שליש כפית מלח. מכסים את הלימונים במיץ לימון, כצי כוס שמן זיית וסוגרים הייטב, בכל יום מערבבים בלי לפתוח את הצנצנת ולאחר 4 ימים המשרה מוכן. טוחנים את המשרה יחד עם כחצי כוס שמן זיית משובח ומשרים את פילה הברמונדי במשרה, לאחר מכן צורבים את הדג כ-4 דקות מכל צד. מומלץ להגיש לצד פקצ'וי מאודה וסומאק.

פילה ברמונדי- סומאק צילום:וילה גליליי

 

 כתר צלעות טלה (שף יוני טובול-באשערט)

". בקשו מהקצב שייקצב את העצמות של צלעות הטלה והשרו אותם למשך שעתיים בתערובת הכוללת: כוס יין אדום משובח,5  שיני שום כתושות, 3 כפות סילאן תמרים טבעי/ דבש, 2 כפות שמן זית, 1/4 כפית צ'ילי גרוס, 2 כפות סוכר חום, מעט טימין/ רוזמרין, מלח ופלפל. לאחר ההשריה צרבו את הנתח מכל הכיוונים במחבת, הניחו בתפנית פיירקס 5 תפוחי אדמה, 5 בצלי שאלוט וראש שום שלם. הוסיפו את הנתח יחד עם המשרה, כסו בנייר אפיה ומעליו נייר אלומיניום והכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות לשעה ורבע. להגשה: מומלץ לפרז שברי שקדים מולבנים.

כתר צלעות טלה צילום: באשערט

 

טארט תרד, בצק בטטה וגבינות (באדיבות Beko)

מצרכים:

  • 30 גרם שמן זית
  • 4 בטטות מקולפות פרוסות לרצועות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • חצי בצל קצוץ
  • 125 גרם גבינת פטה
  • חצי גביע יוגורט טבעי
  • 2 ביצים טרופות
  • 150 גרם עלים ירוקים טריים (קייל, תרד, רוקט)
  • פלפל
  • מלח

אופן ההכנה:

  1. חממו מראש תנור ל-180 מעלות.
  2. במחבת שפכו את שמן הזית וטגנו את רצועות הבטטה עד לריכוך. הסירו והניחו על נייר מגבת את כל הרצועות.
  3. באותה המחבת, הניחו את הבצלים והשום וטגנו קלות.
  4. הוסיפו את העלים הירוקים למחבת ובשלו עד לריכוך.
  5. לאחר הבישול העבירו את התערובת לקערה והוסיפו את הביצים, הגבינה, היוגורט, המלח והפלפל וערבבו.
  6. הניחו את רצועות הבטטה בתחתית תבנית אפייה כבסיס לטארט ולאחר מכן שפכו מעליהן את תערובת העלים והגבינות.
  7. הכניסו לתנור לאפייה של 35 דקות.
טארט תרד, בצק בטטה וגבינות – צילום: Beko

עוגת "ביסקוויטים" של פסח (באדיבות יאנה דוברוביצקי מקייטרינג Eat & Love )
טעימה מאוד ומתאימה לכל זמן
תבנית בינונית תספיק לכם לכל השבוע עם הקפה של הבוקר.

מצרכים:

5-6מצות

500 מ"ל שמנת מתוקה

4 כפות פודינג וניל (אפשר לשחק עם חצי שוקולד ואז להקציף בנפרד חצי וניל וחצי שוקולד)

4 כפות אבקת סוכר

1 כוס חלב

2 כוסות חלב בנפרד להרטבת מצות
אופן ההכנה:

מקציפים שמנת ומוסיפים בהדרגה פודינג, חלב ואבקת סוכר עד לקבלת קרם יציב.

מרטיבים כל מצה בחלב ומניחים שכבה ראשונה בתבנית.
מורחים חלק מהקרם.
חוזרים על תהליך הרטבת מצות וקרם במשך כמה שכבות שרוצים.

השכבה העליונה יכולה להיות שכבת קרם עם אבקת קקאו או שכבה של שוקולד מריר מומס עם חלב.
על שכבת הקרם אפשר גם לסדר פירות טריים כמו תותים
ואפילו להתפרע עם ג'לי חם מעל..
הכל כיד הדמיון ומלאי המזווה…

לשמור במקרר והרחק מכל שאר בני הבית.. כי הם ייגמרו לכם אותה עוד לפני הקפה של הבוקר.

עוגת ביסקוויטים לפסח צילום: ירון נגר

 

חג שמח

הוספת תגובה

הוספת תגובה