מתכון לקוגל אטריות מתוק ומהיר
(מתכון של תמי פיליפ)
מצרכים:
חבילת אטריות כוסמין דקות של "בטר אנד דיפרנט"
2 ביצים
1/3 כוס שמן
150 גרם ממתיק "מתוק קל" של "בטר אנד דיפרנט", או 1/2 כוס סוכר חום דמררה
מלח
פלפל שחור
תבנית אינגליש קייק צרה
גיוון:
2 תפוחי עץ מסוג גרנד, קלופים, מגוררים גס או חתוכים לקוביות קטנות
1/2 כפית קינמון
2 כפות חמוציות או צימוקים
אופן ההכנה:
- לבשל את האטריות לפי ההוראות. לסנן
- לחמם תנור ל-180 מעלות
- להעביר את האטריות לקערה ולערבב עם שאר החומרים
- לרפד תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה, ולצקת לתוכה את התערובת
- לאפות כ-40 דקות, עד שהמאפה שחום ויציב
מתכון ללביבות אטריות וגבינה לבנה (כ-20 לביבות)
(מתכון של תמי פיליפ)
מצרכים:
ללביבות:
200 גרם אטריות כוסמין דקיקות של "בטר אנד דיפרנט"
300 גרם גבינה לבנה 5% – 9%
3 שקיקי סוכר וניל
1/3 כוס סוכר חום בהיר
1/3 כוס קמח מלא
4 ביצים
מעט שמן לטיגון
להגשה:
אבקת סוכר
שמנת חמוצה
ריבה איכותית
אופן ההכנה:
- לבשל את האטריות לפי ההוראות. לסנן ולצנן
- בקערה, לערבב היטב גבינה, סוכר וניל, סוכר חום בהיר, קמח וביצים. להוסיף את האטריות ולערבב
- לחמם שמן במחבת. לצקת פנימה כף (או יותר) מהתערובת – כדי ליצור לביבות שקוטרן כ-6 ס"מ. לטגן לגוון זהוב-שחום
- להוציא ולהניח על נייר סופג
- לזרות אבקת סוכר ולהגיש עם שמנת חמוצה וריבה משובחת
מתכון לאטריות עם פטריות, עלי סלק ושמנת
(מתכון של תמי פיליפ)
מצרכים:
חבילת אטריות כוסמין רחבות של "בטר אנד דיפרנט"
1/2 כפית מלח
מים לבישול
2 כפות שמן
לרוטב:
40 גרם חמאה
כף שמן
בצל בינוני, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות
6 פטריות פורטובלו בינוניות, פרוסות
2 כפות מעט גדושות של קמח
1/2 כוס מים
כוס חלב
2/3 כוס שמנת לבישול
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט
3 עלי סלק, קצוצים (רק החלק הירוק)
גיוון: 1/2 כפית אבקת מרק פטריות
אופן ההכנה:
- להכין את האטריות עפ"י הוראות היצרן במי מלח. לסנן ולערבב עם שמן
- להמיס בסיר חמאה עם שמן, ולהזהיב קלות את הבצל והשום
- להוסיף פטריות ולטגן עוד 2 דקות
- להוסיף קמח ולערבב. להוסיף מים, חלב, שמנת ותבלינים
- להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה כ-10 דקות
- להוסיף לסיר את עלי הסלק הקצוצים, ולבשל עוד 2 דקות
- להניח את האטריות בצלחת, לצקת מעל את הרוטב החם ולהגיש
מתכון לאינטריה – אטריות עם בצל מטוגן וכורכום
(מתכון של אריקה לוי)
מצרכים:
3 כוסות אטריות דקיקות או דקות של "בטר אנד דיפרנט" (לא מוכנות)
1 בצל בינוני, פרוס דק
1/3 כוס שמן + 1 כף
1/5 – 1/4 כפית כורכום
1 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור
3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
- לחמם את השמן בסיר (רצוי נון סטיק) על להבה גבוהה. להוסיף את הבצל ולטגן להזהבה
- להוסיף את האטריות. להנמיך ללהבה בינונית ולטגן 3-4 דקות, עד שחלקן מזהיב-משחים
- להוסיף תבלינים ולערבב
- להוסיף מים רותחים – עד שיכסו את האטריות ועוד קצת. לערבב ולהביא לרתיחה
- לכסות את הסיר במכסה (רצוי גם עם מגבת – כמו אורז). להנמיך את עוצמת הלהבה להכי נמוכה, ולבשל 10 דקות
- לכבות ולהשאיר מכוסה עוד 10 דקות
- להסיר את המכסה, לערבב היטב ולהגיש
הוספת תגובה