עמוד הבית » 4 מתכונים עם אטריות כוסמין

4 מתכונים עם אטריות כוסמין

קוגל אטריות. צילום - גיל אבירם
סדרת אטריות הכוסמין המיוחדת העשויה מקמח כוסמין 100% מלא, כוללת אטריות דקות, אטריות רחבות ואטריות דקיקות למגוון בישולים במטבח

מתכון לקוגל אטריות מתוק ומהיר

(מתכון של תמי פיליפ)

מצרכים:

חבילת אטריות כוסמין דקות של "בטר אנד דיפרנט"

2 ביצים

1/3 כוס שמן

150 גרם ממתיק "מתוק קל" של "בטר אנד דיפרנט", או 1/2 כוס סוכר חום דמררה

מלח

פלפל שחור

תבנית אינגליש קייק צרה

גיוון:

2 תפוחי עץ מסוג גרנד, קלופים, מגוררים גס או חתוכים לקוביות קטנות

1/2 כפית קינמון

2 כפות חמוציות או צימוקים

אופן ההכנה:

  • לבשל את האטריות לפי ההוראות. לסנן
  • לחמם תנור ל-180 מעלות
  • להעביר את האטריות לקערה ולערבב עם שאר החומרים
  • לרפד תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה, ולצקת לתוכה את התערובת
  • לאפות כ-40 דקות, עד שהמאפה שחום ויציב

 

 מתכון ללביבות אטריות וגבינה לבנה (כ-20 לביבות)

(מתכון של תמי פיליפ)

מצרכים:

ללביבות:

200 גרם אטריות כוסמין דקיקות של "בטר אנד דיפרנט"

300 גרם גבינה לבנה 5% – 9%

3 שקיקי סוכר וניל

1/3 כוס סוכר חום בהיר

1/3 כוס קמח מלא

4 ביצים

מעט שמן לטיגון

להגשה:

אבקת סוכר

שמנת חמוצה

ריבה איכותית

אופן ההכנה:

  • לבשל את האטריות לפי ההוראות. לסנן ולצנן
  • בקערה, לערבב היטב גבינה, סוכר וניל, סוכר חום בהיר, קמח וביצים. להוסיף את האטריות ולערבב
  • לחמם שמן במחבת. לצקת פנימה כף (או יותר) מהתערובת – כדי ליצור לביבות שקוטרן כ-6 ס"מ. לטגן לגוון זהוב-שחום
  • להוציא ולהניח על נייר סופג
  • לזרות אבקת סוכר ולהגיש עם שמנת חמוצה וריבה משובחת
לביבות אטריות וגבינה. צילום גיל אבירם

מתכון לאטריות עם פטריות, עלי סלק ושמנת

(מתכון של תמי פיליפ)

מצרכים:

חבילת אטריות כוסמין רחבות של "בטר אנד דיפרנט"

1/2 כפית מלח

מים לבישול

2 כפות שמן

לרוטב:

40 גרם חמאה

כף שמן

בצל בינוני, קצוץ דק

2 שיני שום, קצוצות

6 פטריות פורטובלו בינוניות, פרוסות

2 כפות מעט גדושות של קמח

1/2 כוס מים

כוס חלב

2/3 כוס שמנת לבישול

מלח

פלפל שחור גרוס

מעט אגוז מוסקט

3 עלי סלק, קצוצים (רק החלק הירוק)

גיוון: 1/2 כפית אבקת מרק פטריות

אופן ההכנה:

  • להכין את האטריות עפ"י הוראות היצרן במי מלח. לסנן ולערבב עם שמן
  • להמיס בסיר חמאה עם שמן, ולהזהיב קלות את הבצל והשום
  • להוסיף פטריות ולטגן עוד 2 דקות
  • להוסיף קמח ולערבב. להוסיף מים, חלב, שמנת ותבלינים
  • להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה כ-10 דקות
  • להוסיף לסיר את עלי הסלק הקצוצים, ולבשל עוד 2 דקות
  • להניח את האטריות בצלחת, לצקת מעל את הרוטב החם ולהגיש
אטריות עם פטריות, עלי סלק ושמנת. צילום – גיל אבירם

 מתכון לאינטריה – אטריות עם בצל מטוגן וכורכום

(מתכון של אריקה לוי)

מצרכים:
3 כוסות אטריות דקיקות או דקות של "בטר אנד דיפרנט" (לא מוכנות)

1 בצל בינוני, פרוס דק
1/3 כוס שמן + 1 כף
1/5 – 1/4 כפית כורכום
1 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור
3 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

  • לחמם את השמן בסיר (רצוי נון סטיק) על להבה גבוהה. להוסיף את הבצל ולטגן להזהבה
  • להוסיף את האטריות. להנמיך ללהבה בינונית ולטגן 3-4 דקות, עד שחלקן מזהיב-משחים
  • להוסיף תבלינים ולערבב
  • להוסיף מים רותחים – עד שיכסו את האטריות ועוד קצת. לערבב ולהביא לרתיחה
  • לכסות את הסיר במכסה (רצוי גם עם מגבת – כמו אורז). להנמיך את עוצמת הלהבה להכי נמוכה, ולבשל 10 דקות
  • לכבות ולהשאיר מכוסה עוד 10 דקות
  • להסיר את המכסה, לערבב היטב ולהגיש