שטולן שקדים ופירות (המתכונים באדיבות מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch)
החומרים (ל-2 לחמים):
10 גרם שמרים יבשים
150 גרם סוכר
250 מ"ל חלב חם
3 כוסות קמח
למילוי:
100 גרם חמוציות מיובשות
100 גרם צימוקים
100 גרם אפרסקים מיובשים
½ אגוז מוסקט מגורר
1 כפית קינמון
100 מ"ל מיץ תפוזים
לבצק:
120 גרם חמאה
3 ביצים
½ כפית מלח
125 מ"ל חלב
180 גרם שקדים פרוסים
150 גרם סוכר
5 כוסות קמח
לקישוט:
אבקת סוכר
- ממיסים את השמרים והסוכר בחלב החם. מניחים אותו בקערת ערבוב עם 3 כוסות הקמח ולשים עד לקבלת בצק. מניחים לבצק לנוח, מכוסה, במקום חמים למשך 30 דקות. הבצק יהיה גמיש יותר לאחר מכן.
- למילוי: בסיר מערבבים את כל חומרי המלית עם מיץ התפוזים, מחממים עד לצמצום המיץ ונותנים לו להתקרר בכלי שטוח.
- כשחלפו 30 דקות מוסיפים את החמאה לבצק וממשיכים ללוש. לאחר שהחמאה נטמעת, יוצקים פנימה את הביצים אחת אחת, את המלח, החלב, השקדים והסוכר.
- לשים עוד 2-3 דקות ומוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח (5 כוסות). לשים את הבצק עוד 10 דקות, עד שהבצק הופך לגמיש.
- מוסיפים את המילוי ולשים פעם אחרונה עוד 5 דקות כדי שיתפזר היטב בכל הבצק.
- מחלקים את הבצק לשניים, יוצרים 2 כדורים ומשטחים לגמרי בעזרת מערוך. כשהם שטוחים, מגלגלים כל יריעת בצק ונותנים לה לנוח 45 דקות על תבנית האפייה כשהצד המקופל כלפי מטה.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות ואופים במשך שעה. מצננים על רשת ומקשטים באבקת סוכר מעל.
טרודל פטריות וערמונים
חומרים:
לשכבת התרד:
30 גרם צנוברים
30 גרם צימוקים
שמן זית
100 גרם תרד
לשכבת הפטריות:
2 שיני שום
1 בצל
שמן זית כתית מעולה
50 גרם חמאה
250 גרם פטריות עונתיות
תימין טרי
100 גרם ערמונים מבושלים/ מוכנים לאכילה משקית וואקום
80 מ"ל שמנת לבישול
מלח
פלפל
1 דף בצק עלים
ביצה אחת
דבש
הכנה:
- לשכבת התרד: מטגנים את הצנוברים והצימוקים במחבת עם מעט שמן זית עד להשחמה. מוסיפים את התרד וצולים למשך 2 דקות.
- לשכבת הפטריות: קולפים וקוצצים דק את שיני השום והבצל. מטגנים אותם בחמאה במחבת אחרת עד שהבצל מזהיב. לאחר מכן, מוסיפים את הפטריות והערמונים, כשהם חתוכים לפרוסות.
- מבשלים אותם היטב ומוסיפים את השמנת לבישול עד שהיא מצטמצמת לחלוטין. מוסיפים תימין, מלח ופלפל.
- הרכבת השטרודל: מניחים את דף בצק העלים על משטח העבודה. שמים במרכז הבצק את תערובת התרד ומעליה מניחים את תערובת הפטריות. סוגרים היטב את התערובות בתוך הבצק בעזרת קיפול הבצק ומניחים על תבנית אפייה כשהצד המקופל כלפי מטה והצד החלק כלפי מעלה.
- טורפים ביצה ומברישים את בצק העלים. אופים ב-165 מעלות למשך 40 דקות. לפני ההגשה מזגגים במעט דבש ומקשטים בענפוני תימין טרי.
עוגת אגוזי לוז
חומרים:
250 גרם אגוזי לוז
250 גרם חמאה רכה חמימה
190 גרם סוכר
5 ביצים
120 מ"ל חלב
1 כפית תמצית וניל
250 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
לקישוט:
קרם אגוזי לוז מוכן
אגוזי לוז מרוסקים
קוקוס טחון
הכנה:
- קולים את אגוזי הלוז בתנור ב-190 מעלות בחום עליון ותחתון במצב טורבו, למשך 15 דקות. מניחים לאגוזים להתקרר מעט וטוחנים דק בעזרת מעבד מזון.
- מורידים את חום התנור ל-180 מעלות עם חום עליון ותחתון בלבד.
- בזמן שאגוזי הלוז נצלים, טורפים בקערה את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, בכל פעם טורפים, ומוסיפים גם את החלב ותמצית הווניל.
- מנפים בהדרגה מעל התערובת את הקמח.
- לבסוף מוסיפים את אגוזי הלוז המרוסקים ומסיימים להקציף במרץ.
- משמנים היטב תבנית קוגלהוף בחמאה ויוצקים לתוכה את הבלילה.
8. דופקים כמה פעמים על התבנית על השיש להתפזרות אחידה של הבלילה בתבנית ואופים 50-55 דקות, בודקים בעזרת קיסם אם היא מוכנה או לא.
9. כשהעוגה מתקררת מחלצים מהתבנית ומקשטים בקרם אגוזי לוז, אגוזי לוז מרוסקים ומעט קוקוס טחון.
הוספת תגובה