סלמון אפוי ברוטב שמיר ( מתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka)
מרכיבים:
1 נתח סלמון במשקל של עד 500 גר'
100 מ"ל רוטב סויה
3 כפות דבש
שום
200 מ"ל מיץ תפוזים
יוגורט יווני טבעוני
לימון
מלח
פלפל
בצל שאלוט קצוץ
שמיר
שקדים קצוצים
חמוציות/צימוקים
פטרוזיליה
רימון
אופן הכנה:
- בקערה קטנה, מערבבים רוטב סויה, דבש, חצי שן שום מגורדת ומיץ תפוזים למרינדה.
- מניחים את הסלמון על תבנית אפיה, כך שהקשקשים כלפי מטה. יוצקים מעליו את המרינדה ונותנים לו לנוח למשך 30 דקות.
- אופים 15-20 דקות בחום של 200 מעלות.
- בינתיים, מכינים את רוטב היוגורט הטבעוני. מסננים את היוגורט היווני הטבעוני בעזרת מסננת. לאחר מכן, מוסיפים מעט מיץ לימון, מלח, פלפל, בצל והרבה שמיר קצוץ. מערבבים היטב לפיזור אחיד בתוך היוגורט.
- מקפיצים את החמוציות והשקדים הקצוצים במחבת עם מעט מרגרינה בטעם חמאה.
- הרכבה והגשה: מוציאים את הסלמון מהתנור. מכסים אותו ברוטב היוגורט הטבעוני ומפזרים מלמעלה את החמוציות והשקדים הקצוצים, ומעטרים בגרעיני רימון ועוד שמיר או פטרוזיליה.
סוכריות עוף במטבל פירות יער
מרכיבים:
שוקי עוף
2 כפות פפריקה
1 כפית קארי
פלפל
מלח
10 פרוסות פסטרמה הודו איכותית לבחירתכם
בשביל הרוטב:
4 כפות מרגרינה בטעם חמאה
5 כפות דבש
100 גרם סוכר חום
200 גרם פירות יער
לקישוט:
עירית
אופן הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- עבור ה'סוכריות', מנקים את עצם העוף מהעור ודוחפים את הבשר מעלה לכדי יצירת המראה של הסוכרייה.
- מערבבים את כל התבלינים יחד עם מלח בקערה ומצפים את סוכריות העוף בתערובת.
- מגלגלים את פרוסות הפסטרמה מסביב לבשר העוף ומכסים את העצם בנייר אלומיניום בכדי למנוע שריפה שלה.
- מסדרים את השוקיים הפוך במדף האפייה בין הרווחים של הרשת. אופים בתוכנית גריל עליון טורבו כשהחום בתוך העוף מגיע ל-65 מעלות צלזיוס.
- כשהעוף מגיע ל-65 מעלות צלזיוס, מוציאים את העוף מהתנור ומעלים את טמפרטורת התנור ל-230 מעלות כשהוא במצב טיגון אוויר חם.
- עבור הרוטב, ממיסים מרגרינה בטעם חמאה, ואז מוסיפים את פירות היער, הדבש והסוכר. מבשלים 15 דקות או עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש, טוחנים, מסננים ומניחים בצד.
- טובלים את השוקיים ברוטב ומניחים אותם בחזרה על הרשת לבישולם כשהם תלויים במשך 10 דקות או עד שהרוטב מתקרמל.
- מגישים עם מעט רוטב ומקשטים בעירית.
קונכיות תפוחים וקרמל
מרכיבים:
לתפוחים המקורמלים:
3-4 תפוחים ירוקים
חצי כוס סוכר חום
1/2 כפית קינמון
לטורטיות:
2 טורטיות גדולות מחיטה מלאה
3 כפות מרגרינה בטעם חמאה בטמפרטורת החדר
3 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון
למילוי ולקישוט המסקרפונה הטבעוני:
150 גרם גבינת מסקרפונה טבעונית
3 כפות יוגורט יווני טבעוני
תימין לקישוט
אופן הכנה:
- קולפים, מוציאים את הליבה וחותכים את התפוחים לקוביות. מבשלים סוכר במחבת על אש נמוכה-בינונית עד שהוא מתקרמל.
- מוסיפים את קוביות התפוחים והקינמון למחבת ומבשלים, תוך כדי ערבוב, במשך רבע שעה. מעבירים את התערובת לכלי זכוכיות ומצננים במקרר.
- בינתיים מכינים את הטורטיות: באמצעות רינג מתכת קורצים עיגולים קטנים מהטורטיות.
- מערבבים מרגרינה בטעם חמאה, סוכר וקינמון בקערה ומברישים את עיגולי הטורטיות בתערובת.
- מניחים את עיגולי הטורטיות על רשת התנור כשהן הפוכות ומקופלות על הרשת. אופים במצב טיגון אוויר חם ב-200 מעלות צלזיוס למשך 8-10 דקות.
- מצננים מעט את קונכיות הטורטיות כדי לשמור על צורתן. הופכים אותן וממלאים בגבינת מסקרפונה טבעונית שמעורבבת עם יוגורט יווני טבעוני. מלמעלה מניחים מתערובת התפוחים. מקשטים בעלי בעלי תימין, ומגישים.
הוספת תגובה