עמוד הבית » 3 מתכונים שימתיקו את הסגר השלישי

3 מתכונים שימתיקו את הסגר השלישי

מוס נוגט צילום TEKA
בסגר שלישי אומנם אבל עם תקווה לשנה אזרחית חדשה, טובה ובריאה יותרמקבלים את בואה של השנה האזרחית החדשה עם שלושה מתכונים שממתיקים לנו את הסגר

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

 מוס נוגט

רכיבים

1 ביצה

100 גרם שמנת להקצפה קרה מאוד (ישר מן המקרר)

150 גרם מחית נוגט/ מחית אגוזי לוז רכה

2 דפי ג'לטין

50 מ"ל חלב

הוראות הכנה

השרו את דפי הג'לטין במים קרים למשך דקה-שתיים. חממו בסיר חלב הוסיפו את דפי הג'לטין הרכים לאחר סחיטה ואת מחית הנוגט, וערבבו היטב עד שהנוגט נמס.

מפרידים בין חלבון לחלמון הביצה ומציפים חלבון עד לקבלת קצץ נוקשה. בקערה נפרדת מקציפים גם את השמנת המתוקה.

יוצקים את תערובת הנוגט מן הסיר לקערה ומוסיפים את חלבון הביצה לתערובת. לאחר מיכן מוסיפים לתערובת את הקצפת, ומערבבים לאחר מיכן את קצץ החלבון ומערבבים לקבלת מוס אחיד.

יוצקים את התערובת לכוסות אישיות ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

ניתן להגיש את המוס יכולים עם מעט קצפת למעלה ופירורי נוגט.

מוס מקדמיה ושוקולד לבן

 מצרכים:

200 גרם שוקולד לבן

100 גרם אגוזי מקדמיה קלויים

250 מ"ל מים

250 מ"ל שמנת מתוקה

מלח 2 גרם

2 גרם אבקת וניל

1 גרם אגוז מוסקט

3 גרם קינמון

הוראות הכנה

ראשית חלב מקדמיה נכין חלב צמחי. טוחנים 50 גרם אגוזים ומשרים עם מים למספר דקות. מסננים לקבלת נוזל ללא חתיכות. תוכלו לחילופין להשתמש בחלב סויה, שקדים או שיבולת שועל.

מניחים את החלב בסיר קטן עם שוקולד לבן, תבלינים ומלח. מבשלים על אש נמוכה עד שהשוקולד נמס. לקבלת תוצאה קרמית במיוחד, ניתן להוסיף שתי כפות אגוזי מקדמיה טחונה (לטחון כמה אגוזים עד לקבלת עיסה).

בינתיים מקציפים שמנת מתוקה לקרם. כאשר הנוזל השוקולד נמס וחם, מוסיפים אותו לקרם הכבד בשלושה שלבים, ומערבבים בעדינות בעזרת מרית סיליקון.

מחלקים את המוס למספר כוסות ומכניסים למקרר למשך כמה שעות. תוכלו להכין את הקינוח הזה לפני כל דבר אחר לארוחת הצהריים ולשמור אותו במקרר.

מגישים עם אגוזים קצוצים, קינמון, וכמה זרעי רימון.

מוס מקדמיה צילום TEKA

פונץ' מחמם בארומת תפוזים לימון ציפורן אניס וקינמון

 רכיבים:

1 ליטר יין אדום

2 תפוזים

1 לימון

10-15 ציפורן

4 מקלות קינמון

אניס כוכב 10

125 גרם סוכר

הוראות הכנה:

יוצקים יין בסיר. חתוכים לפרוסות לימון ותפוז ומוסיפים ליין עם קינמון, ציפורן, וכוכב אניס.

מחממים על אש נמוכה למשך שעה, מבלי להביא לרתיחה שתאדה החוצה את האלכוהול.

מוסיפים סוכר, מערבבים ומבשלים עוד כמה דקות עד להמסת הסוכר ומגישים חם

פונץ צילום TEKA