מתכון ללחם גרעינים ארוך מבצק גבינה, ללא גלוטן (עדי גבירצמן, מומחית לתזונה)
לבצק
170 גרם מוצרלה מגורדת
5 כפות חמאה
2 כוסות + 2 כפות קמח שקדים
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת שום
1 ביצה
למילוי : 50 גר' גבינה בולגרית שמנה
1-2 כפות זעתר
לציפוי
ביצה, טרופה
1/3 כוס תערובת גרעינים (חמניה, דלעת, שומשום)
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-170C.להמיס בקערה שמתאימה למיקרו מוצרלה עם חמאה.להוסיף לקערה ביצה ולערבב במהירות. להוסיף 2 כוסות קמח שקדים, אבקת אפייה ואבקת שום. לערבב הכל ביחד לקבלת תערובת אחידה. להוסיף 2 כפות קמח שקדים וללוש את הבצק. לרדד את הבצק בעזרת מערוך בין 2 ניירות אפייה. לחצות עם סכין את הבצק במרכז (אורכי).במרכז כל "חצי" להניח פרוסות גבינה בולגרית לאורך מרובע הבצק ולפזר מעל זעתר. לקפל את הבצק סביב הגבינה באופן שבו כל המילוי יהיה עטוף בבצק (מזכיר במראה גליל שטוח/ג'חנון).למרוח ביצה טרופה מעל כל גליל בצק ממולא ולפזר מעל את תערובת הגרעינים. לעשות את אותה הפעולה בשני הצדדים, עליון ותחתון של המאפה.להכניס לתנור למשך 18 דק', להוציא ולהפוך בעדינות לצד השני בעזרת תרבד. להכניס לתנור ל-5 דק' נוספות, עד שהמאפה משחים מכל צד ונראה מוכן.
אפשר להגיש חם/קר. *לאחסן בקירור.
מאפה פילו בולגרי "בניצה" ( המתכון באדיבות סולתם)
מאפה בולגרי עם גבינה הוא מאכל פופולרי ואהוב במטבח הבולגרי. הנפוץ ביותר של מאפה עם גבינה נקרא "בניצה", שהוא סוג של מאפה פילו במילוי תערובת של גבינה, ביצים ולעתים גם יוגורט או תרד. טעמו של המאפה הוא עשיר ומלוח, בשילוב פריכות ותערובת גבינה שיוצרת מרקם קרמי שמשלים את המאפה למתקלף וקריספי.
מצרכים למלית:
1 חבילה גבינת טוב טעם
1 קובייה בולגרית 16%
חופן גבינה צהובה עמק מגורדת
מיכל שמנת מתוקה 38%
2 ביצים שלמות
מלח ופלפל שחור טחון
2 כפות קמח
חבילה עלי פילו
חמאה מומסת למריחה
אופן ההכנה: מערבבים את כל חומרי המלית. מסדרים בתבנית אפייה שכבה של עלי פילו מקומטים ויוצקים מעל את המלית. מעל המלית מסדרים עוד עלים שלמים של פילו מקומטים בצפיפות. מורחים את השכבה העליונה בחמאה מזוקקת בנדיבות, מכניסים לתנור ואופים בחום.של 200 מעלות עד להשחמה טובה.
פשטידת פסטה קראנצ'ית עם טונה וזיתים ( המתכון באדיבות RIO MARE)
רכיבים:
קופסת טונה ריו מרה בשמן זית 160 גרם
400 גרם ספגטי מבושל ברוטב עגבניות
2 ביצים
20 גרם זיתים מגולענים
צרור פטרוזיליה קצוץ
40 גרם שמן זית כתית מעולה
אופן ההכנה:
מסננים את הטונה, שמים בקערה ומועכים בעזרת מזלג. מוסיפים את הזיתים הקצוצים גס ואת הפטרוזיליה הקצוצה. מוסיפים את הביצים לקערה ומערבבים הכל היטב, כך שהמרכיבים יתאחדו. מחממים מחבת טפלון בקוטר 26 ס"מ עם מעט שמן זית, מניחים בשכבה ראשונה את הספגטי המוכן ומעליו את שופכים בשכבה דקה את תערובת הטונה.מבשלים על חום נמוך את הפשטידה משני הצדדים, הופכים עד שיתקבל צבע זהוב והפשטידה תהפוך לפריכה מאוד.
פשטידת ברוקולי וגבינות טבעוניות ( המתכון באדיבות השפית נדיה אליס)
מצרכים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):
1 חבילת בצק פילאס
1 גבינה טבעונית מלוחה של משומשו
1 פתיתים טבעוניים בסגנון פרמז'ן של משומשו
1 חבילת טופו
1 ברוקולי טרי
3 כפות שמן זית
2-3 שיני שום טרי קצוץ
1/2 כפית מלח
לסלט:
1 חבילה מיקס עלי בייבי
5 עגבניות שרי
3-4 צנוניות
צרור עירית קצוצה
1 מיץ מחצי לימון
4 כפות שמן זית
1/2 כפית חרדל דיז'ון
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
במעבד מזון טוחנים את הטופו עם 3-4 כפות מים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. בקערה מערבבים את הטופו יחד עם המלחה קלה והגבינות הטבעוניות. מכניסים למקרר. מכינים את הברוקולי: מרתיחים סיר מים וחולטים את הברוקולי כשהוא חתוך לפרחים במשך דקה ומסננים. במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את השום הקצוץ. מוסיפים את הברוקולי, ממליחים קלות ומקפיצים משך דקה.מוסיפים את הברוקולי לבלילת הטופו והגבינות ומערבבים. מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה ומשמנים היטב. מניחים את בצק הפילאס המופשר ומהדקים את הבצק לתבנית עד השוליים. מחוררים את הבצק עם מזלג ואת שאריות הבצק חותכים לרצועות. מוזגים את מילוי הגבינות והברוקולי אל תוך הבצק. מניחים מעל המילוי את פסי הבצק שנותרו בצורת שתי וערב ומברישים אותם עם מעט שמן זית. מכניסים את הפשטידה לתנור בחום של 200 מעלות ואופים למשך 30 דקות.
להכנת הסלט: בקערה שמים עלי בייבי ועגבניות שרי חתוכות לחצי. מערבבים בקערה את החרדל עם מיץ מחצי לימון, שמן זית, רבע כפית מלח ועירית קצוצה. מערבבים את הסלט עם רוטב הוויניגרט ומגישים לצד פרוסת פשטידה חמה מהתנור.
הוספת תגובה