אן בשר מפורק
הבאן הזה, עם בשר בקר מפורק ורוטב ברביקיו, יגרום לכולם לשבת מסביב לשולחן בציפייה. אפשר להכין יחד את הבשר בתנור או בסיר איטי, ולשלב ירקות טריים ורוטב מיוחד.
פיצה ביתית עם תוספות מקוריות
מה דעתכם על פיצה ביתית עם תוספות שמפתיעות? הילדים יאהבו להכין את הבצק, למרוח את הרוטב ולבחור את התוספות שהם הכי אוהבים. אתם יכולים להוסיף ירקות טריים, נקניק, גבינות שונות ואפילו פירות כדי לשדרג את הטעמים.
ספגטי עם כדורי מוצרלה
מתכון פשוט ומענג לספגטי עם כדורי מוצרלה שכולם יאהבו. הכנת הכדורים יחד, גלגול ובישול הספגטי יהפכו את התהליך לחוויה משפחתית מהנה. בישול יחד יכול להפוך כל ארוחת ערב רגילה לחגיגה משפחתית מלאה בחיוכים וטעמים נהדרים. אז קדימה, התחילו לתכנן את הארוחה המשפחתית הבאה שלכם.
באו עם בשר בקר מפורק (המתכון באדיבות מוצרי החשמל Teka)
מרכיבים:
- מלח
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כף אבקת שום
- ½ כף פלפל שחור
- ½ כף קינמון
- ½ כף כמון
- 1 ק"ג כתף בקר עליון
- 1 בצל
- 1 פלפל אדום
- 1 פלפל צהוב
- שמן זית
- 250 מ"ל ציר בקר
לבאו באנס
- 4 גרם שמרים יבשים
- 30 גרם סוכר
- 180 גרם מים
- 375 גרם קמח חיטה
- 22 גרם שמן חמניות
- 10 גרם מלח
לקישוט
כוסברה טרייה
- שומשום שחור ולבן
אופן הכנה:
מערבבים את כל התבלינים ומצפים את נתח הבשר באופן שווה. מניחים במקרר למספר שעות (12 שעות אם אפשר).מוסיפים מעט שמן זית לסיר שמתאים לתנור ומשחימים את נתח הבשר משני הצדדים. מסירים מהחום ומוסיפים בצל חצוי, פלפל אדום ופלפל צהוב. מכסים בציר בקר ומוסיפים עלה דפנה. שמים מכסה ומכניסים לתנור בחום של 170 מעלות צלזיוס למשך שלוש שעות. הופכים את הבשר כל שעה ואם צריך מוסיפים עוד ציר.מוציאים את הבשר מהתנור כאשר הוא רך ומפרקים אותו בעזרת שני מזלגות. חותכים את הירקות לחתיכות ומערבבים עם הבשר המפורק.
לבאו באנס, ממיסים את השמרים והסוכר במים פושרים. מערבבים עם הקמח, שמן חמניות והמלח. לשים עד שהבצק חלק ומניחים לנוח בקערה מכוסה במגבת מטבח או בניילון נצמד עד שהוא מכפיל את נפחו. יוצרים מהבצק נקניק ארוך ומחלקים אותו ל-16 חלקים. מרדדים כל חלק לצורת עיגול. מברישים חצי מהבצק בשמן ומקפלים. מניחים כל באו על נייר אפייה ומניחים לתפוח עוד כ-45 דקות. אופים בתנור עם פונקציית אדים בחום של 90 מעלות צלזיוס למשך 10 דקות. מכבים את התנור ומשאירים בפנים לעוד חמש דקות. ממלאים כל באו בבשר המפורק ומקשטים בשומשום שחור ולבן ועלי כוסברה.
ספגטי עם כדורי מוצרלה (המתכון באדיבות מוצרי החשמל Teka).
מרכיבים:
לספגטי
- 2 שיני שום
- 1 בצל
- שמן זית כתית מעולה
- 400 גרם רסק עגבניות
- 1 כף סוכר
- מלח
- 80 מ"ל שמנת לבישול
- 3 גרם בזיליקום
- 400 גרם ספגטי
לכדורי המוצרלה
150-200 גרם כדורי מוצרלה מיני
- קמח
- ביצה
- פירורי לחם
- שמן לטיגון
לקישוט
גבינת פרמז'ן
- עירית
אופן הכנה:
לספגטי
מקלפים וחותכים את השום והבצל. מטגנים במחבת עם שמן עד שהבצל מזהיב. מוסיפים רסק עגבניות, סוכר, מלח, פלפל, שמנת ובזיליקום. מבשלים על חום נמוך במשך 10 דקות ומערבבים מדי פעם. שומרים על חום נמוך. בינתיים, מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מלח לשתי דקות פחות מהזמן המומלץ על האריזה. מוציאים מהמים ומעבירים לסיר עם רוטב העגבניות. מוסיפים חלק ממי הפסטה, מערבבים ושומרים על חום נמוך.
לכדורי המוצרלה
עוטפים את כדורי המוצרלה בקמח, ביצה ופירורי לחם. חוזרים על התהליך פעם נוספת כדי לקבל ציפוי עבה יותר.מטגנים בשמן חם עד שהכדורים מזהיבים. מוציאים מהשמן ומניחים על מגש מרופד בנייר סופג כדי לספוג את עודפי השמן.
להגשה: מניחים את הספגטי עם הרוטב בצלחת, מוסיפים מעל כמה כדורי מוצרלה, ומקשטים בגבינת פרמז'ן מגוררת ובעירית קצוצה.
המבורגר צמחוני בלחם גבינה (המתכון באדיבות מוצרי החשמל Teka).
מצרכים:
לגבינה
8 פרוסות גבינת פרובולונה
- קמח חיטה
- 2 ביצים
- פירורי לחם
- שמן חמניות
להמבורגר
- 4 המבורגרים צמחוניים (של טבעול למשל)
- 4 כפות רוטב המבורגר
- עלי בייבי תרד
- 1 עגבנייה
- בצל סגול
- חמוצים
הוראות הכנה:
מקמחים את פרוסות הגבינה, טובלים אותן בביצה טרופה ואז בפירורי לחם. טובלים שוב בביצה ובפירורי לחם. מטגנים כל פרוסת גבינה בשמן עמוק עד שהיא זהובה ומניחים על רשת לניקוז השמן.מטגנים את ההמבורגרים הצמחוניים במחבת או על הגריל. פורסים את העגבנייה, הבצל הסגול והחמוצים. מורחים כף רוטב המבורגר על חצי מפרוסות הגבינה המטוגנת. מניחים על כל אחת מהן המבורגר, עלי תרד בייבי ושתי פרוסות עגבנייה. מכסים בפרוסת הגבינה המטוגנת השנייה.
הוספת תגובה