עמוד הבית » 3 מתכונים בין החגים

3 מתכונים בין החגים

סלט עוף, מנגולד וצימוקים - צילום: אפיק גבאי
ראש השנה הינו חג ארוך, הכנו עבורכם 3 מתכונים קלים להכנה, חג שמח!

סלט עוף, מנגולד וצימוקים

6 מנות | באדיבות FOODY  | מתכון: יונתן רושפלד, מתוך התוכנית "מירי ויונתן עושים לכם חג"

 מצרכים:

4 כרעי עוף שלמות, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה

4 פלפלי צ'ילי אדומים בינוניים

2 פלפלי צ'ילי ירוקים בינוניים

1 צרור עלי מנגולד גדול ושטוף

5 כפות שמן זית

1כוס מיץ רימונים

5 שיני שום קצוצות דק

1 קורט מלח דק

1/2כוס צימוקים בהירים

1/2כוס זיתים ירוקים (אפשר לערבב סוגים שונים)

1/2 כוס מיץ לימון משלושה לימונים

2 בצלים סגולים בינוניים

להגשה:

1 חופן עלי חרדל (לא חובה)

5 גבעולי בצל ירוק קצוצים

1 חופן שמיר קצוץ

אופן ההכנה:

  1. מסירים מהעוף המבושל את העור ומחלצים פיסות בשר נקיות מעצמות. מעבירים לקערה.
  2. חותכים את המנגולד:את החלק הלבן קוצצים לחתיכות קטנות ואת החלק הירוק פורסים לחתיכות גדולות יותר.
  3. מחממים שמן זית בסיר גדול ומעבירים אליו את המנגולד. מכניסים תחילה את החלק הלבן ואחרי כמה דקות מוסיפים את החלק הירוק. מטגנים כ־3 דקות, תוך כדי ערבוב.
  4. פורסים את הפלפלים החריפים ומוסיפים לסיר, מטגנים עוד דקה-שתיים תוך כדי ערבוב. מוסיפים את מיץ הרימונים, מיץ הלימון, המלח, הצימוקים והזיתים. מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
  5. מוסיפים את נתחי העוף לסיר, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את השום, מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות.
  6. פורסים את הבצלים לטבעות דקות. מעבירים את הסלט המבושל לצלחת הגשה ומפזרים מעל טבעות בצל. את נוזל הבישול שומרים בצד.
  7. מערבבים מעט ועורמים מעל עשבי תיבול: בצל ירוק, שמיר ועלי חרדל, אם יש. יוצקים מעל הכול את נוזלי הסלט ששמרנו בצד, ממליחים מעט, מוסיפים עוד קצת בצל, מזלפים מעל מעט שמן זית וסוחטים עוד מיץ לימון טרי.

מעטפות פילו במילוי כבדים ופרגיות

12 מנות | מתכון באדיבות : מערכת FOODY | מתכון: מלי זיידמן

מצרכים:

1 חבילת עלי פילו

1/2 חבילת כבד עוף, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה

1/4 חבילת שווארמה פרגית, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה

1 כף שמן זית

1 בצל גדול פרוס

חופן צימוקים בהירים

4 כפות דבש

2 כפות חומץ בלסמי

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

תרסיס שמן זית

לרוטב:

1/2 כוס יין אדום

1/2 כוס סוכר

1/4 כפית מלח

2 כפיות קורנפלור

2 כפות מים

אופן הכנה:

  1. מכינים את המילוי: ממליחים את הכבדים וצולים אותם על רשת מעל אש גלויה, עד שהם מוכנים. מעבירים למשטח עבודה וקוצצים אותם לחתיכות קטנות בעזרת סכין חדה.
  2. קוצצים גם את הפרגית לקוביות קטנות. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הבצל כ-5 דקות. מוסיפים את קוביות העוף ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הצימוקים והכבד, מערבבים דקה. מוסיפים את הדבש, החומץ, המלח והפלפל, מקרמלים יחד כ-2 דקות ומכבים את האש. מסננים את הנוזלים לקערית ושומרים בצד. מקררים את המלית בנפרד.
  3. מכינים את המאפה: מוציאים עלה פילו מהאריזה, ומכסים את העלים הנותרים במגבת לחה. מרססים את העלה בתרסיס שמן זית. לוקחים עלה נוסף, מניחים על העלה המשומן ומרססים גם אותו. חוזרים על הפעולה עם עלה שלישי. אם העלים נקרעים קצת, זה לא נורא. פשוט מסדרים אותם זה על גבי זה. לא יראו את הקרעים בסוף.
  4. חותכים את העלים לארבעה ריבועים שווים, ומניחים על כל ריבוע כף מהמלית שהתקררה. מרימים את השוליים ומהדקים אותם לצורת שקיק. חוזרים על הפעולה עם שלושה ריבועי בצק נוספים, ויוצרים עוד 4 שקיקי פילו באותו האופן. מעבירים את השקיקים בזהירות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד הזהבה.
  5. מכינים רוטב: שופכים לסיר את הנוזלים ששמרנו בשלב 2, מוסיפים את היין אדום, הסוכר והמלח. מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. ממיסים את הקורנפלור בשתי כפות מים ומוסיפים לסיר. בוחשים עד שנוצר רוטב סמיך. מגישים את המאפה ומזלפים מעליו רוטב.

מעטפות פילו במילוי כבדים ופרגיות, צילום: נמרוד סונדרסקדירת עוף ברוטב סילאן, יין ורוזמרין

8 מנות | באדיבות FOODY | מתכון: נעמה פלד

מצרכים:

8 כרעי עוף, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה

1/2 כוס שמן

8 שיני שום קלופות וקצוצות

4 ראשי שום

2 סלסילות פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים

8 גבעולי רוזמרין

קורט מלח דק, קורט פלפל שחור טחון

6 כפות סילאן

6 כוסות יין לבן יבש

 אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. מחממים בסיר כבד את שמן הזית, מוסיפים את השום הקצוץ והרוזמרין ומטגנים כשתי דקות.
  3. מוסיפים את חלקי העוף ומשחימים אותם מכל הצדדים.
  4. מוסיפים את הפטריות ומטגנים מעט.
  5. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הסילאן ואת היין הלבן ומביאים לרתיחה.
  6. מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי עד שהעוף מתרכך והרוטב מסמיך.
  7. עורכים בתבנית תנור את חלקי העוף על הפטריות, ומניחים ביניהם את ראשי השום.
  8. מכניסים את התבנית לתנור למשך 15-10 דקות עד שהעוף מקבל גוון שזוף ועמוק.
  9. מגישים עם אורז לבן או תוספת אחרת.
קדירת-עוף-ברוטב-סילאן יין-ורוזמרין-צילום: נמרוד-סונדרס

הוספת תגובה

הוספת תגובה