אוזני המן בייגלה של הקונדיטורית תמר שילון ( מעושרים בחלבון)
חמאה חתוכה לקוביות 110 גרם
אריתריתול + מונק פרוט 90 גר
אבקת סוויטנגו 60 גרם
סיבים פרוביוטיים / 20 גרם אפשר להמיר בקמח שקדים
חלבון מי גבינה ללא טעם 100 גרם
ביצה גודל L + 3 חלמונים
קמח כוסמין לבן 135 גרם – כוס קמח
אבקת אפייה 2 גרם כפית שטוחה
קקאו 15 גרם – כף וחצי
ממרח פרוטלה לוז / בייגלה או כל מילוי שאוהבים
במיקסר עם וו גיטרה לערבב טוב חמאה וסוכרים עד שייטמעו היטב
להוסיף בהדרגה ביצים + חלמונים
לאחר שהתערובת אחידה להוסיף את כל שאר החומרים היבשים עד שהתקבל בצק אחיד.
להעביר לנייר אפייה להניח מעל נייר אפייה נוסף ולרדד לעובי של שני מ"מ
להכניס למקרר להתייצבות הבצק למינימום חצי שעה
במידה ורוצים להגיע לערכים תזונתיים מדויקים יש להשתמש במשקל מטבח
לאחר התייצבות הבצק יש לקרוץ אותו באופן מדויק ומדוד עם קורצן
אנחנו שקלנו ומדדנו והשתמשנו במיקד משונן בקוטן 6 סמ וכל עוגייה גר',במידה ובא לכם להתפנק ואתם פחות בקטע של דיוק השתמשו במה שתמצאו.
קרצו עיגולים זלפו נקודת פרוטלה או כל מילוי שאוהבים,קפלו למשולש לצורת אוזן המן
הכניסו לתנור שחומן מראש ל150 מעלות
אפו כ 10 -12 דקות לפי עוצמת התנור שלכם
צננו על רשת צינון, שמרו בקופסא אטומה ובתאבון
אוזני המן מופחתי קלוריות ( מעושרים בחלבון , 118 קלוריות ליחידה)
רכיבים (כ-15 אוזני המן):
6 כפות מדידה פורמולה 1 ספורט בטעם וניל
1 כף מדידה אבקת חלבון
1 ¼ כוסות קמח
1 כפית סודה לשתייה
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1 ביצה
1 מיכל יוגורט כבשים
1 פקק תרכיז משקה אלוורה
1 ביצה טרופה, להברשה
אבקת סוכר, להגשה
למלית פרג:
½כוס חלב דל שומן/ משקה שיבולת שועל/ שקדים/ סויה
1 כוס (70 גרם) פרג, טחון טרי
1 כף מדידה פורמולה 1 בטעם וניל עוגיות
1 כפית דבש
אופן הכנה
להכנת המלית: מביאים את החלב לרתיחה עדינה. מוסיפים את הפרג הטחון ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהפרג ספג את רוב הנוזלים. מסירים מהאש, מוסיפים את אבקת הפורמולה 1 והדבש, מערבבים ומצננים לטמפרטורת החדר.
להכנת הבצק: מניחים את אבקת הפורמולה 1, אבקת החלבון, הקמח, הסודה לשתייה וקליפת הלימון בקערה ומערבבים. מוסיפים את הביצה, היוגורט ותרכיז משקה האלוורה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מעצבים לכדור, משטחים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר 30 דקות לפחות. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח ליריעה בעובי 5 מ״מ. בעזרת חותכן עוגיות קורצים לעיגולים בקוטר 7 ס״מ.
מושחים את שולי העיגול במעט מים. מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית פרג ומקפלים לצורת אוזן המן. מהדקים את הקצוות ומניחים בתבנית. חוזרים על סדר הפעולות עם עיגולי הבצק והמלית הנותרים.
מברישים את אוזני ההמן בביצה ואופים 15 דקות, עד להזהבה. מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.
המתכון באדיבות הרבלייף
הוספת תגובה