פאי ברי ואגסים עם נגיעות דבש וטימין ( המתכונים באדיבות מותג מוצרי החשמל Teka).
מרכיבים:
2 אגסים
גבינת ברי
100 גרם חמוציות מיובשות
100 גרם פיסטוק
10-12 דפי בצק פילו
50 גרם חמאה מומסת
דבש
טימין טרי
הכנה:
שוטפים ופורסים את האגסים הלא קלופים לפרוסות דקות, וחוצים כל פרוסה לחצי. פורסים גם את גבינת הברי, וקוצצים את הפיסטוקים והחמוציות לפירורים בינוניים-קטנים. מקפלים דף פילו אחד, מקמטים אותו ל'אקורדיון' ומניחים אותו בתבנית תנור ששומנה קודם לכן. חוזרים על הפעולה עם כל דף פילו עד שתחתית המגש מתמלאת. מברישים את דפי הפילו בחמאה מומסת. מניחים את פרוסות האגס והברי בין קפלי הבצק, ומפזרים את פירורי הפיסטוקים והחמוציות מעל.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות צלזיוס במשך 25-30 דקות. מוציאים מהתנור ומגישים עם טימין טרי ודבש מעל.
תמרים ממולאים בקממבר ואגוזי מלך
מרכיבים:
גבינת קממבר
12 אגוזי מלך
12 – 15 תמרים מסוג מג'הול
15-12 רצועות סייטן
דבש
טימין טרי
הכנה:
חוצים את התמרים ומגלענים במידת הצורך. פורסים את הקממבר וחותכים כל פרוסה לחלקים קטנים יותר בכדי למלא את התמרים. לאחר מכן, ממלאים כל תמר בחצי אגוז. מהדקים ועוטפים כל תמר ברצועת סייטן המתאימה לרוחב של התמר.
מסדרים את התמרים המצופים בתבנית מרופדת וצולים בתנור בעל תוכנית טיגון באוויר חם, ב-200 מעלות למשך 10-15 דקות. לחלופין, ניתן לצלות באותם התנאים בסיר טיגון אוויר חם. מגישים עם מעט דבש ומקשטים בעלי טימין טריים.
הוספת תגובה