זהו ביקורי הראשון בבית ליבלינג והתרשמתי מאוד. כתל אביבית בנשמתי, ואוהבת צילום, התפעלתי מהעושר החזותי והסיפורי שהוצג בתערוכה. התערוכה מוצגת בשלושה חללים, החדר הראשון סוקר את התפתחותה ההיסטורית של העיר הלבנה.החדר השני דן בשימור התרבות, וכן באתגרי השימור בעיר .החדר השלישי מיועד לפרויקטים מתחלפים ובו מוזמנים יוצרים ויוצרות, מתחומים שונים, לחקור ולפרש את הרבדים וההקשרים השונים של העיר הלבנה.
>>>מבט ייחודי – נורית צוק עוסקת …
התערוכה שואבת את המחקר אל מסע בזמן משנות ה20 ועד היום. היא מתבססת על נגטיבים מקוריים מארכיונים פרטיים וציבוריים דבר המעניק לה תחושה של אותנטיות. התערוכה מתמקדת בצלמי" העיר הלבנה" שפעלה משנות ה20 כאמור ומאפשרת לנו הצופים לבחון כיצד סגנון הצילום הייחודי של כל צלם,שיקף והגיב למבני הסגנון הבינלאומי בעיר לאורך השנים. התערוכה מדגישה כיצד הצילום שימש כלי רב עוצמה בתיעוד תנועות אדריכליות, והשפיע על התפיסה הציבורית ולבסוף הוביל להכרה עולמית. אחד מהאוספים שהרשימו אותי במיוחד היה אוסף של צילומים ישנים, לצד תמונות עכשוויות שצולמו באותם מקומות בדיוק, וממחישות את השינויים אשר חלו בעיר במהלך השנים.
החיבור בין עבר להווה מעלה שאלות על הקשר שלנו עם הסביבה, שבה אנו חיים ועל האופן שבו העיר מתעצבת לנוכח הזמן החולף! התרשמתי בין היתר משני בנינים הנמצאים עד היום בעיר רמת גן. בית הספירלה, בניין מגורים בן 8 קומות הצופה על בית דובינר ועל שמורת הטבע בהר בנים. המעבר בין הקומות נעשה עי מדרגות ספירליות מקורות, נבנה עי האדריכל הידוע צבי הק יליד קרקוב שבפולין. הבנין המיוחד השני הוא בית דובינר,בניין מגורים בן 7 קומות בר"ג. הבניין היווה מעין מעבדה ראשונית לחקר ובחינה של צורות חיים משפחתיות, קהילתיות ועירוניות ובאלטרנטיבה לדפוסי השיכון הלאומי באותן שנים.
ולסיכום "נרטיב ונגטיב" היא תערוכה ייחודית, המצליחה להציג את רוחה של תל אביב, העיר שהיא יותר מסך בנייניה ורחובותיה.
ממליצה בחום לאוהבי הצילום ואוהביה של העיר תל אביב וכמובן אוהבי היסטוריה נהנתי והתרשמתי מאוד.
האוצרת: אדריכלית לימור יוסיפון גולדמן
בית ליבלינג, כתובת: אידלסון 29, תל־אביב–יפו
הוספת תגובה