עמוד הבית » תל אביב מתעוררת לתחיה

תל אביב מתעוררת לתחיה

אילן שחורי, צילום: ברונו שביט
היה היו כאן פעם שקמים, חולות מסביב וגם נוף. העיר תל אביב של אותם הימים היתה בית בודד על החוף( אריק סיני).
אירוע מאד מיוחד מלווה בכיבוד עשיר התקיים בשבוע שעבר במלון קרלטון בתל אביב. האירוע ציין את השקת ספרו החדש של העיתונאי וההיסטוריון אילן שחורי "תל אביב שלי". השתתפו אורחים רבים וידועים, בהם נציגי משפחות מראשיתה של ת"א, בכירי העירייה, שופטים, אנשי אקדמיה, ועשרות מנהלי בתי המלון בתל אביב. הבולטים בין המשתתפים היו הרב מאיר לאו, שמעון מזרחי יו"ר מכבי ת"א, השופטת העליונה דפנה ברק ארז והשופטת המחוזית רבקה למלשטריך לטר, פרופ" נעם למלשטריך לטר,
דן להט בנו של ראש העיר לשעבר שלמה להט, עמוס שפירא מנכ"ל סלקום ואל על לשעבר, העיתונאי והשדרן אליהוא בן און, אלי גונן מנכ"ל משרד התיירות לשעבר ועוד.
צילום: ברונו שביט
את טקס ההשקה הנחה, בהתנסחות מלבבת, הסופר ואיש התיאטרון יוסי אלפי. פרופ' מעוז עזריהו, ראש מוסד הרצל אוניברסיטת חיפה, דיבר על הקשר בין אילן שחורי ותל אביב. איה גרניט שבא, שחקנית תיאטרון הקאמרי, קראה את הקטע המסיים מספרו המיתולוגי של אביה  העיתונאי שלמה שבא "הו עיר או אם" בין לבין קטעי הקישור והקריאה שרה משירי תל אביב, בחן רב, הזמרת ענת טוביה.
צילום: ברונו שביט
אילן שחורי, מחבר הספר "תל אביב שלי, שהוא ספרו הרביעי, מביא.", נעל את טקס ההשקה בדבריו על המחקר שערך במשך עשר שנים לפני הוצאתו לאור של הספר בשנת ה – 115 שנה לתל אביב. ספרו הרביעי מביא את סיפור תולדות העיר תל אביב בעין אקדמית, חוקרת ועיתונאית.  סיכום חלקי של 45 שנות מחקר. ספר המגולל את סיפורה של תל אביב במגוון רחב של מאמרים חדשים וכאלה שהתפרסמו בשנים האחרונות בכתבי עת אקדמיים ופופולריים.
שחורי הדגיש בדבריו: "כיליד תל אביב מרחוב גורדון 67 ואחר כך צייטלין 12 וכמי שלעולם לא חדל להתגורר בתחומה נקשרתי לעיר הזו עוד מילדותי.
"האירוע התל אביבי הראשון הראשון שנחקק בזיכרוני הוא הטיול בעגלת ילדים עם הוריי מגן חנה ברחוב לכיש בעיר. זכורה לי החגיגה הגדולה שבה השתתפתי במלאות 50 שנה לת"א והתפקיד המשמעותי הראשון שקיבלתי ככתב במערכת עיתון הארץ כמו כן, לא בכדי התקיים אירוע ההשקה במלון קרלטון".
צילום: לאה פטרון 

 

למלון יש  קשר הדוק להיסטוריה החשובה והמיוחדת של העיר, במיקום המלון התפתחה מראשית שנות העשרים שכונת מחלול שכללה פחונים וצריפים. השכונה הוקמה כמשכן זמני לפליטים יהודים שנאלצו לברוח מיפו במהלך  מאורעות 1922 (תרפ"א) ועבור עולים חדשים.תושבי השכונה סבלו מרוחות עזים והצפות כתוצאה ממיקומה על שפת הים ואז הוחלט להפוך איזור זה לתיירות ונופש. האדריכל יעקב רכטר יחד עם האדריכלים משה זרחי ומיכה פרי תכננו את מלון קרלטון ואת כיכר האתרים שנפתחו ב 1981. רח אליעזר פרי, כתובתו של המלון, נקרא על שם אביו של מיכה פרי שעמד בראש קופת חולים כללית והיה גם סגן ראש עיריית תל אביב.
אירוע נוסטלגי, מושקע ומכובד.

תגובה

הוספת תגובה