פניני פסטו
מרכיבים:
לפסטו:
1 צרור בזיליקום טרי
100 מ"ל שמן זית כתית מעולה
50 גרם צנוברים
1 קורט מיץ לימון
2 כפות מים, מלח ופלפל לפי הטעם
לפניני:
בגט
פסטו
כדור אחד של מוצרלה
עגבניות שרי
בצל אדום
זיתים שחורים,אורגנו
הוראות הכנה:
להכנת פסטו שמים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים (אפשר להוסיף שמן או אפילו מים אם יש לזה טעם חזק מדי).
חוצים באגט, מורחים כל חצי בפסטו ומקשטים בשאר המרכיבים חתוכים לפרוסות.
אופים ב-180 מעלות צלזיוס במשך 20-25 דקות או עד שהפניני חום ופריך. מוציאים מהתנור ומגישים חם.
אליגו
מרכיבים:
400 גרם תפוחי אדמה
50 גרם חמאה
1 שן שום
75 גרם קרם פרש
200 גרם גבינת גרוייר
1 מוצרלה טרייה
מלח ופלפל, פטריות
הוראות הכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים ומועכים אותם בעודם חמים במכבש תפוחי אדמה.
מניחים בסיר על אש בינונית, מוסיפים את שן השום המגורדת והחמאה ומערבבים.
כאשר נמסו, מוסיפים את הקרם פרש, גבינת גרוייר המגורדת, קוביות המוצרלה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים מלח ופלפל לפי טעם.
צולים פטריות עם מעט שמן ומתבלים במלח ופלפל. מגישים את האליגו בכלי פונדו וטובלים את שיפודי הפטריות.
פמפקין לאטה
מרכיבים:
250 מ"ל חלב צמחי
2 כפות מחית דלעת
1/4 כפית תבלין דלעת
1 כפית קינמון טחון
1 ציפורן טחון
1 כפית אבקת ג'ינג'ר
½ כפית אגוז מוסקט
קורט פלפל ג'מייקני
1/2 כפית תמצית וניל
1 תמר מג'הול מגולען, 100 מ"ל תה צ'אי או אחר לפי הטעם
הכנה:
להכנת המחית חותכים 300 גר' דלעת לקוביות ואופים במשך 30 דקות ב-180º ולאחר מכן מרסקים לכדי מחית.
להכנת תבלין הדלעת מערבבים קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט ופלפל ג'מייקני
מערבבים את החלב הצמחי עם מחית הדלעת, התמר, הוניל, תערובת התבלינים ותה הצ'אי לפי הטעם, מקציפים ומגישים חם.
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.
הוספת תגובה