עמוד הבית » קרוטונים ומרק עדשים

קרוטונים ומרק עדשים

מרק עדשים כתומות עם קרוטונים מלחם פשתן צילום מנות: PIXABAY

לכנת הקרוטונים :

מצרכים:

8 – 10 פרוסות לחם פשתן טרי של "ביכורים", חתוכים לקוביות קטנות יחסית

3 – 5 כפות שמן זית איכותי

1/2 – 1 כפית שום גבישי

1/2 – 1 כפית אורגנו יבש

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

  • לחמם תנור ל- 120 מעלות.
  • לערבב את כל המצרכים בקערה. לשטח את קוביות לחם הפשתן המתובלות בשכבה אחת, על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם יש צורך, לשטח בשתי תבניות.
  • לאפות כחצי שעה. מדי פעם לבדוק אם הקרוטונים עשויים מספיק. כשהם נוקשים – הם מוכנים. לשים לה
  • להוציא ולצנן. לשמור בכלי סגור הרמטית.
  • מרק עדשים עם קרוטונים מלחם פשתן
    צילום מנות: PIXABAY

מרק עדשים כתומות עם כורכום, כמון, שום, בצל, שמן זית וקרוטונים מלחם פשתן של "ביכורים"

 מצרכים:

 2 כוסות של עדשים כתומות, מבוררות, שטופות ומסוננות

1 בצל לבן בינוני, פרוס דק

5 שיני שום

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל

2 כפות שמן זית איכותי

2 כפות שמן קנולה

7.5 כוסות מים

להגשה: * חופן נדיב של קרוטונים מלחם פשתן של "ביכורים", מוכן עפ"י ההוראות

* מעט שמן זית

* מיץ לימון סחוט, טרי

* מעט ירק קצוץ (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר או בצל ירוק)

אופן ההכנה:

 לחמם סיר וכשוהא חם, להוסיף את 2 סוגי השמן. להוסיף את הבצל. כשהוא מתחיל להזהיב, להנמיך ללהבה בינונית, להוסיף את השום ולהזהיבו (להימנע מהשחמתו).

  • להוסיף את העדשים והמים, והביא לרתיחה. לתבל ולערבב.
  • להנמיך את הלהבה, לכסות את הסיר ולבשל כ-20 דקות, עד שהעדשים התרככו היטב.
  • להסיר מהאש. כשהמרק פושר, לטחון בעזרת מוט בלנדר.

להגשה: לחמם שוב את המרק, ולתקן תיבול. להגיש עם זילוף של שמן זית איכותי ומיץ לימון. להוסיף קרוטונים ולהגיש.

 

הוספת תגובה

הוספת תגובה