לכנת הקרוטונים :
מצרכים:
8 – 10 פרוסות לחם פשתן טרי של "ביכורים", חתוכים לקוביות קטנות יחסית
3 – 5 כפות שמן זית איכותי
1/2 – 1 כפית שום גבישי
1/2 – 1 כפית אורגנו יבש
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- לחמם תנור ל- 120 מעלות.
- לערבב את כל המצרכים בקערה. לשטח את קוביות לחם הפשתן המתובלות בשכבה אחת, על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם יש צורך, לשטח בשתי תבניות.
- לאפות כחצי שעה. מדי פעם לבדוק אם הקרוטונים עשויים מספיק. כשהם נוקשים – הם מוכנים. לשים לה
- להוציא ולצנן. לשמור בכלי סגור הרמטית.
מרק עדשים כתומות עם כורכום, כמון, שום, בצל, שמן זית וקרוטונים מלחם פשתן של "ביכורים"
מצרכים:
2 כוסות של עדשים כתומות, מבוררות, שטופות ומסוננות
1 בצל לבן בינוני, פרוס דק
5 שיני שום
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
2 כפות שמן זית איכותי
2 כפות שמן קנולה
7.5 כוסות מים
להגשה: * חופן נדיב של קרוטונים מלחם פשתן של "ביכורים", מוכן עפ"י ההוראות
* מעט שמן זית
* מיץ לימון סחוט, טרי
* מעט ירק קצוץ (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר או בצל ירוק)
אופן ההכנה:
לחמם סיר וכשוהא חם, להוסיף את 2 סוגי השמן. להוסיף את הבצל. כשהוא מתחיל להזהיב, להנמיך ללהבה בינונית, להוסיף את השום ולהזהיבו (להימנע מהשחמתו).
- להוסיף את העדשים והמים, והביא לרתיחה. לתבל ולערבב.
- להנמיך את הלהבה, לכסות את הסיר ולבשל כ-20 דקות, עד שהעדשים התרככו היטב.
- להסיר מהאש. כשהמרק פושר, לטחון בעזרת מוט בלנדר.
להגשה: לחמם שוב את המרק, ולתקן תיבול. להגיש עם זילוף של שמן זית איכותי ומיץ לימון. להוסיף קרוטונים ולהגיש.
הוספת תגובה