סוף שבוע מתקרב ואיתו מחשבות על בישולים. המותג מאסטר שף מציג מתכון של קציצות עוף ברוטב עגבניות וזיתים ירוקים, מתכון נפלא ופשוט לארוחת שישי.
רשימת חומרים לכ-20 קציצות:
1/2 ק"ג פרגית עוף טחון
1 ביצה
2/3 כוס פירורי לחם מוזהבים של מאסטר שף
1/2 בצל קצוץ
חופן עשבים קצוצים
מלח
פלפל
שמן לטיגון
לרוטב:
1 קופסה זיתים ענקיים ללא גלעין מאסטר שף
שמן לטיגון
3 שיני שום, פרוסות
1 קופסא שימורי עגבניות איטלקיות חתוך דק מאסטר שף
1 כף גדושה רסק עגבניות מאסטר שף
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 כף שטוחה פפריקה
רבע כפית סוכר
אופן ההכנה:
- במעבד מזון טוחנים בצל, שום, עשבי תיבול. מוסיפים את העוף וטוחנים ידיו.
- מוסיפים את יתר החומרים למעט השמן לטיגון ומערבבים יחדיו.
- מטבלים במלח ופלפל.
- במחבת רחבה מחממים שמן בגובה 1 ס"מ. יוצרים קציצות עגולות ומטגנים על להבה בינוני עד להשחמה משני הצדדים.
- מוציאים את הקציצות ומכינים את רוטב הזיתים:
- בסיר שבו טוגנו הקציצות מוסיפים שמן ומזהיבים קלות את השום.
- מוסיפים שימורי עגבניות איטלקיות חתוכות דק ורסק עגבניות ומבשלים ביחד דקותיים, מוסיפים זיתים, תבלינים וחצי כוס מים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים יחדיו במשך כ-10 דקות, מוסיפים פנימה את הקציצות, מערבבים יחדיו ומגישים.
הוספת תגובה