חומרים לקציצות:
חצי ק"ג עדשים (שהושרו במים לפחות 12 שעות)
1 בצל בינוני
חצי צרור פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור
כמון
חומרים לרוטב:
1 בצל גדול לבן קצוץ
3 שיני שום פרוסות/כתושות
חצי שקית תרד קפוא
1 פחית חלב קוקוס (לא מי קוקוס)
אופן הכנה:
מסננים היטב את העדשים וטוחנים במג'ימיקס.
מוסיפים את הבצל, מוסיפים פנימה תבלינים ועשבי תיבול ו…זהו!
חשוב לטחון את הכל היטב עד שמתקבל מרקם אחיד ואוורירי ללא גושים.
אופן הבישול: מטגנים בשמן עמוק. (אפשר גם לאפות על נייר אפיה ב-180 מעול כ-12 דקות)
רוטב תרד וחלב קוקוס:
סיר בינוני מחממים מעט שמן, מוסיפים בצל, שום ותרד, כשזה מתרכך מוסיפים חלב קוקוס ומלח (חשוב לטעום ולוודא שיש מספיק מלח(.
מנמיכים את האש ומצמצמים את הרוטב עד שמגיע לסמיכות הרצויה. שמים את הקציצות ברוטב ומבשלים ביחד כדקה. אצלנו הן מוגשות על אורז.
מקווה שיצא לכם טעים!
המתכון באדיבות: קפה יפו שוק הפשפשים
הוספת תגובה