עמוד הבית » קיץ קל ובריא: מתכונים מרעננים לימים החמים

קיץ קל ובריא: מתכונים מרעננים לימים החמים

סביצ'ה, צילום: באדיבות שושי שטיינוביץ
גלו מנות פשוטות להכנה שיזינו את הגוף והנפש בעונה החמה

מתכון לסביצ'ה קייצית ישראלית (באדיבות שושי שטיינוביץ)

מרכיבים:

700 גר' פילה דג ים  טרי:  לוקוס, פרידה, בס, בורי, מוסר, טונה טרייה (אם הצלחתם להשיג) פלמידה.

בשום אופן לא קפואים מהסופר

1 כוס מנגו טרי, חתוך לקוביות 1X1 ס"מ

½ כוס קוביות אבוקדו

½ כוס עלי בזיליקום טריים קצוצים

½ כוס כוסברה קצוצה (לא אוהבים?  לא צריך)

½ כוס עלי נענע קצוצים

½ כוס בצל ירוק קצוץ

¼ כוס שומשום קלוי קלות (קולים 2 דקות במחבת יבשה, מחוממת היטב מראש)

2 כפות גרעיני חמניה קלויים קלות (כנ"ל, קולים 2 דקות במחבת יבשה מחוממת היטב מראש)

מיץ מלימון שלם

1 כף חומץ בלסמי

1 כפית שטוחה מלח

2 כפות שמן זית

מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

חותכים מנגו ואבוקדו לקוביות 1X1 ס"מ

קוצצים את כל העלים

שמים בקערה

מתבלים בחצי לימון, חומץ בלסמי וחצי כפית מלח

מתבלים את הדג עם מלח ולימון

מוסיפים לסלט ומערבבים

מוסיפים שמן ומערבבים היטב (אפשר בידיים בעדינות עם כפפות)

קולים את הגרעינים ומפזרים על הסלט ומגישים.

סביצ'ה, צילום: באדיבות שושי שטיינוביץ

 

גיוונים: אפשר להוסיף ¼ כוס גריסי פנימה מבושלים או בורגול או קינואה, שקדים קצוצים במקום גרעינים ושומשום, בחורף אפשר להחליף את המנגו בפילה תפוז או פרי הדר אחר.

המתכון באדיבות שושי שטיינוביץ, מפתחת שיטת גורמה לייט לחיבור בין אוכל בריא ומוקפד קלוריות לבין אוכל טעים, גורמה, שמכינים בקלות תוך חיסכון של זמן וכסף. מפתחת שיטת "יורדת מהמתוק" לשחרור מהדחף למתוקים ופחמימות בשיטת בישול ואכילה של גורמה לייט.

סלט ברביקיו עם מנת חלבון ( באדיבות מוצרי החשמל Teka)
מרכיבים:

100 גרם חלבון אפונה

100 גרם דוחן

1/3 אבוקדו

חופן צנון בר

חופן עגבניות שרי

1/3 בצל אדום

2 כפות תירס

חופן גרעיני דלעת

נבטים ירוקים

גזר מגורד מבושל

סלק מגורד מבושל

שמן זית כתית מעולה

זילוף של מיץ לימון

מלח ופלפל לפי הטעם

פטרוזיליה

1 כפית סירופ מייפל

אופן ההכנה:

  1. חותכים את החלבון לחתיכות ושמים בקערה.
  2. מפזרים מעט שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.
  3. מבשלים על הגריל עד שהחתיכות מזהיבות משני הצדדים.
  4. מסדרים את הצלחת עם נבטים ירוקים בתחתית, מברישים את החלבון המבושל במעט סירופ מייפל מעל, ומוסיפים את שאר המרכיבים.
  5. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח לפי הטעם.
סלט ברביקיו עם חלב צילום: באדיבות Teka

אורז בסמטי עם ירקות

 מרכיבים: (לחביתה ללא ביצים)

100 מ"ל מים

50 גרם קמח חומוס

קמצוץ מלח שחור קלנמק

קמצוץ פלפל טחון

½ כפית כורכום טחון

מרכיבים: (לאורז)

250 גרם אורז בסמטי

1 גזר

125 גרם אפונה קפואה

3 כפות רוטב סויה

1 כף שמן זית

1 "חביתה ללא ביצים"

אופן ההכנה:

  1. ערבבו את כל המרכיבים בקערה כדי להכין את החביתה ללא ביצים.
    אם אין לכם מלח שחור, ניתן להשתמש בכל סוג אחר של מלח.
  2. שפכו את התערובת למחבת טפלון והפכו אותה כשהיא מתחילה להתנפח קצת.
    חזרו על הפעולה עד שתהיה זהובה, ואז חתכו לרצועות והניחו בצד.
  3. הביאו מים לרתיחה ובשלו את האורז במשך 20 דקות.
  4. במחבת עם מים חמים, הוסיפו את הגזר הקצוץ ובשלו במשך 15 דקות.
    הוסיפו את האפונה הקפואה ובשלו עוד 10 דקות. סננו ושמרו להמשך.
  5. חממו 1 כף שמן זית במחבת גדולה.
    הוסיפו את האורז המבושל, הגזר והאפונה וערבבו.
  6. שפכו את רוטב הסויה מעל, הוסיפו את רצועות החביתה ללא ביצים, ערבבו ובשלו למשך 10 דקות כדי שהטעמים יתמזגו.
    בשלב זה ניתן להוסיף מלח אם יש צורך.
אורז בסמטי וחביתה ללא ביצים צילום: באדיבות מוצרי חשמל Teka

 

סלט תחליפי עוף ותפוחים (מוצרי החשמל Teka)

 מרכיבים:

  •  50 גרם רוקט
  • 1 חסה רומית
  •  1 אנדיב
  •  50גרם עולש
  • ½ ראש שומר או גבעול סלרי
  • 1 תפוח עץ ירוק
  • 10 ענבים ירוקים
  •  20גרם פרמזן טבעוני
  • 60 גרם תחליף עוף טבעוני

למיונז:

  • 50 מ"ל שמן חמניות
  •  75 מ"ל חלב סויה לא ממותק
  • 15 מ"ל מיץ לימון
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1 כף סירופ אגבה
  • ½ כפית שמיר
  • מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את השומר לרצועות דקות מאוד ואת התפוח לפרוסות ואת הענבים לחצאים. מערבבים עם העלים הירוקים.
  2. במחבת עם שמן זית חם מאוד, מקפיצים את תחליף העוף עד שהוא מזהיב מכל הצדדים ונותנים לו להתקרר.
  3. להכנת המיונז, שמים את החלב, החרדל, סירופ האגבה, השמיר, המלח והפלפל בכוס הבלנדר. מניחים את הבלנדר בתחתית הכוס וטוחנים את המרכיבים. בלי להרים את הבלנדר, מוסיפים את השמן בהדרגה. ברגע שמתחיל להיווצר מיונז, מעלים ומורידים את הבלנדר כדי לסיים את התהליך. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים שוב.
  4. מתבלים את הסלט עם המיונז ומוסיפים את חתיכות תחליף העוף. מגישים עם פרמזן טבעוני, כמה ענפי שמיר טרי (אם רוצים), כמה גרגרי רימון ומעט שמן זית כתית מעולה.
  5. אפשר להגיש את הסלט מיד או לקרר מעט במקרר.

תחליפים:

  • עלים ירוקים: אלו שאתם אוהבים במיוחד
  • תפוח: אננס או רימון
  • תחליף עוף: קרוטונים
  • מיונז: אפשר פשוט לערבב את החרדל, סירופ האגבה, הלימון והתבלינים עם השמן (במקרה זה עדיף שמן זית) ולדלג על שלב הכנת המיונז.
  • חלב סויה לא ממותק: אין לו תחליף.
סלט תחליפי עוף ותפוחים, צילום: באדיבות מוצרי חשמל Teka