לרגל יום הטבעונות 3 מתכוניים קינוחיים שייגרמו לכם ללקק את האצבעות.
פנקייק שוקולד צ'יפס טבעוני
מצרכים:
- 120 גרם קמח תופח
- 200 גרם חלב סויה\שקדים
- 2 כפיות שמן זית עדין
- 2 כפיות סירופ מייפל
- כף תמצית וניל
- 50 גרם שוקולד מריר קצוץ\שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
- נחמם מחבת רגילה או מחבת ייעודית לקרפים (ניתן לרסס במעט תרסיס שמן לפני תחילת הטיגון).
- בקערה נקציף יחד את החלב, שמן הזית, סירופ מייפל ותמצית וניל.
- נוסיף את הקמח ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
- נוסיף את השוקולד הקצוץ, נערבב ונניח את התערובת בצד לכמה דקות.
- ניצוק מעט מהתערובת בעזרת מצקת או כף לתוך המחבת.
- ברגע שמתחילות להיווצר בועות על גבי הפנקייק, נהפוך אותו לצידו השני בעזרת מרית או סכין.
- נטגן במשך עוד דקה או שתיים את הצד השני ונוציא את הפנקייק מהמחבת.
- נזלף מעט סירופ מייפל\שוקולד ונגיש.
טארט לימון פירותי וטבעוני ללא אפיה
מצרכים:
תחתית הטארט:
- 7-12 תמרים שלמים מיובשים (מג'הול), ללא גלעין
- 2 כוסות אגוזי מלך
- 1/4 כפית מלח ים
מילוי:
- 340 גרם טופו משי רך
- חצי כפית תמצית וניל
- 60 מל' סירופ מייפל\דבש
- מיץ מלימון בינוני אחד
- 222 גרם מיקס פירות (אוכמניות, תותים, קיווי, מנגו, ענבים וכל פרי שאוהבים)
אופן ההכנה:
- נוציא את כלל הנוזלים מהטופו באמצעות נייר סופג תוך לחיצה עדינה ונניח בצד למנוחה.
- בתוך מערבל מזון, נניח את אגוזי המלך ונטחן אותם עד לקבלת מרקם דק.
- נוסיף את התמרים (אחד בכל פעם), ללא הגלעין תוך כדי טחינה עד לקבלת מרקם אחיד.
- נרפד תבניות קטנות (המיועדות לפאי) בנייר אפיה ונניח את הבצק שיצרנו, נשטח אותו ומעליו נניח חתיכה נוספת של נייר אפיה, ניתן להיעזר בכוס זכוכית לשיטוח אחיד.
- נניח במקפיא לצינון הבצק.
- בתוך מערבל מזון נניח את הטופו, מיץ לימון, תמצית וניל והדבש\המייפל ונערבב את התערובת עד לקבלת בלילה קרמית וחלקה.
- נוציא את תחתית הטארט מהמקפיא ונניח את המילוי הלימוני שהכנו.
- נניח את הטארט עם המילוי במקרר ל2-4 שעות.
- נוציא את הטארט מהמקרר, נפזר פירות לפי העדפה אישית ונגיש. ניתן להגיש בתוספת קצפת טבעונית מקרם קוקוס.
- ניתן לאחסן שאריות במקרר עד יומיים מההכנה.
פנקייק ארוחת בוקר אמריקאי עם פירות טבעוני
מצרכים:
לבלילת הפנקייק:
- 240 מיל' חלב סויה\שקדים
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות שמן
- 1 כפית אבקת אפייה
- חצי כפית סודה לשתייה
- 1 כפית חומץ תפוחים
- נקטרינה אחת (ללא הקליפה)
- 135 גרם קמח
לרוטב יוגורט פטל:
- 40 גרם פטל
- 2 כפות תחליף יוגורט ללא חלב
- כף סירופ מייפל
אופן ההכנה:
- נניח במערבל מזון את כל המצרכים של בלילת הפנקייק מלבד הקמח ונטחן עד לקבלת תערובת אחידה.
- נוסיף את הקמח לתערובת ונמשיך לערבב עד לקבלת בלילה חלקה.
- נחמם מחבת וניצוק לתוכה מעט מהבלילה, עד שכל צד מזהיב ונוציא מהמחבת.
- בבלנדר נערבב את החומרים לרוטב יוגורט- הפטל, היוגורט והמייפל ונערבב, נסנן דרך מסננת דקה ונגיש לצד הפנקייקים.
המתכונים באדיבות ,Beko מותג מכשירי החשמל לבית
הוספת תגובה