את פתיחת התערוכה שאצרו רפאל וזאנה ואילנה כרמלי לנר כיבדו בנוכחותם ראש העיר חולון – מוטי ששון, ושגריר מרוקו בישראל. בין המבקרות והמבקרים הרבים ניתן היה למצוא את אלו שתרמו והשאילו לתערוכה מבגדים וחפצים, עבור דרך תמונות וסרטונים וכלה בסיפורים עצמם – שהם לבו של הסיפור הייחודי.
בשיאו של הערב נערכה טקס חינה מסורתי על רקע מוזיקה מרוקאית אוטנטית, ותהלוכה של נשים וגברים בלבוש המסורתי, נושאים מעלה מגשים עמוסי מאפים, ממתקים וקלוריות. קדמה לתהלוכה, כמקובל באירועים כאלו, דברי ברכה של היוצרים ושל נציג ההנהגה של יהודי מרוקו בישראל.
הנושא שנבחר לתערוכה הוא נושא רחב, המקיף עדות רבות ומציג את המכנה המשותף לקהילות – ממרוקו ועד עיראק. לי אישית, כבן לעדה העיראקית, לא היה מושג שאנו חוגגים חינה. בעיני המושג חינה התחבר לעדה המרוקאית והתימנית. בין שלל המוצגים וראיונות הווידאו ניתן היה להתרשם מהגלימה האדומה והמרתקת שיצר המעצב דרור קונטנטו (ראו תמונה), וממוקמת בקומה השנייה של הגלריה. עוד בתערוכה 'שמלת הזהב', אותה יצר קובי גולן כהכלאה בין דוגמאות הטקסטיל שלה לצורפות תימנית והלבוש המסורתי בטקס החינה, 'מצאתי דמיון ומתח מעניין בין שני הנושאים', כתב גולן בפוסט שפרסם.
לא פחות מעניין היה העיצוב של חללי התצוגה. בחירה מוקפדת לצבעי הקירות, הוספת קישוטים דמוי זהב וארמון ועיטור גרם המדרגות המחבר בין קומת הקרקע לקומה העליונה במתחם. ברחבה שמחוץ לגלריה הוקמה במה לנאומי הברכות ומולה שטח מהודר עם צמד כורסאות לטקס החינה שנערך. השטיחים שנפרסו הוסיפו לאווירה.
למבקרים חולקו מדבקות בצבע כסף מתכתי עם לוגו התערוכה 'קולולו'. מזכרת יפה לערב קסום.
אוצרים: רפאל וזאנה ואילנה כרמלי לנר
גלריית המשכן בית מאירוב, רח' הרצפלד 31, חולון.
שעות פתיחה:
שלישי-חמישי, 20:00-17:00
שישי ושבת, 13:00-10:00
כניסה חופשית.
המחבר הינו בוגר לימודי מוזיאולוגיה ואוצרות באוניברסיטת תל-אביב
הוספת תגובה