התגלית הבסיסית בנושא הצדיות מתייחסת לרקמות הקשורות לשכבת הנבט מזודרם או אקטודרם והיא אומרת כך: אם התפתחה אצלנו מחלה בצד של גופנו שהוא לא הצד של היד הדומיננטית שלנו, זה אומר שגורם המחלה קשור לאמא שלנו או לאחד הילדים שלנו. אם המחלה התפתחה בגופנו בצד של היד הדומיננטית, זה אומר שגורם המחלה יכול להיות קשור לכל אדם אחר שהיתה איתו איזושהי אינטראקציה קרובה והוא לא האמא שלנו או מישהו מילדינו. זה יכול להיות בן/בת זוג, אבא, אחים ואחיות, חברים, עמיתים בעבודה, בוס, סבא, סבתא וכו'.
או במילים אחרות:
אם היד הדומיננטית שלי היא ימין והופיעו סימפטומים של מחלה בצד שמאל של הגוף, זה אומר שהקונפליקט שגרם למחלה קשור לאמי או לאחד מילדי. אם הסימפטומים הופיעו בצד ימין של הגוף, זה אומר שהקונפליקט שגרם למחלה קשור במישהו שהוא לא אמי או מישהו מילדי. אם היד הדומיננטית שלי היא שמאל, זה הפוך.
דוגמא:
מתקשרת אישה שמתעניינת בטיפול ואומרת שהיא אובחנה עם סרטן שד.
באיזה שד?
ימין.
את ימנית או שמאלית?
ימנית. מייד אני יודע שגורם המחלה הוא לא אמא שלה או מישהו מילדיה. בד"כ זה בן הזוג, אך יכול להיות גם מישהו אחר.
הערה:
במקרה של סרטן שד, כ-80% מהמקרים הסרטן הוא בצינורות החלב. לפי הרפואה החדשה, הגורם לסרטן בצינורות החלב בשד הוא תמיד קונפליקט של פרידה.אצל אישה ימנית, סרטן בצינורות החלב בשד ימין נגרם במרבית המקרים כתוצאה מקונפליקט של פרידה עם בן הזוג.
דברים נוספים שיכולים להשפיע
מה שמשפיע כאן היא לא רק הביולוגיה נטו אלא איך הדברים מפורשים בתת-המודע שלנו.
לדוגמא:
- חיית מחמד יכולה במקרים רבים להחשב בתת-המודע שלנו כמו אחד הילדים.
- ילד שגדל רק עם אמא, ללא אבא, האמא עשויה להחשב בתת-המודע שלו גם כמו אבא. ילד שגדל רק עם אבא, האבא עשוי להחשב בתת המודע שלו גם כאמא.
- ילד שהסבתא טיפלה בו הרבה, הסבתא עשויה להחשב בתת-המודע שלו גם כאמא.וכו'.
צילום: pexelsצדיות לגבי רקמות שקשורות לשכבת הנבט אנדודרם
רקמות שקשורות לאנדודרם אינן מגיבות לצדיות כפי שפורט למעלה. בחלק מהרקמות שקשורות לאנדודרם ישנה השפעה מסוג אחר שקשורה לצד בגוף בו מופיעה הבעיה, אך זה לא קשור ליד הדומיננטית. ההשפעה קשורה להבדל שבין מצבים בהם רצינו להשיג או לתפוס משהו (פיזית או פיגורטיבית) ולא הצלחנו לבין מצבים בהם רצינו להיפטר מדברים ולא הצלחנו.
באותן רקמות הקשורות לאנדודרם אשר מושפעות מקונפליקטים כנ"ל, כאשר הסימפטומים מופיעים בצד ימין של האיבר, זה קשור למצבים בהם לא הצלחנו להשיג או לתפוס משהו שרצינו.
כאשר הסימפטומים מופיעים בצד שמאל של האיבר, זה קשור למצבים בהם לא הצלחנו להיפטר ממשהו שרצינו להיפטר ממנו.
לדוגמא:
- בלוטת התריס:
גידולים באונה הימנית של בלוטת התריס נגרמים בד"כ כתוצאה מקונפליקט בו האדם הרגיש שהוא לא היה מספיק מהיר או זריז להשיג או לתפוס משהו שהוא רצה.
גידולים באונה השמאלית של בלוטת התריס נגרמים בד"כ כתוצאה מקונפליקט בו האדם הרגיש שהוא לא היה מספיק מהיר או זריז להיפטר ממשהו שהוא רצה להיפטר ממנו. - שקדים:
הקונפליקט שמשפיע על השקד הימני הוא:
אי יכולת לבלוע משהו (פיזי או לא פיזי). האדם רוצה את ה"משהו" הזה, אך נאלץ לוותר עליו.הקונפליקט שמשפיע על השקד השמאלי הוא:
אי יכולת לירוק החוצה או להפריש משהו החוצה. האדם רוצה להיפטר או למסור את ה"משהו" הזה, אך לא יכול.
קונפליקטים עם מורכבות נוספת בהקשר לצדיות
עם הזמן התגלה שישנם מרכזים במוח הקשורים לאקטודם אשר לגביהם קיימת חוקיות שונה מבחינת הצדיות. כל אחד מהמרכזים האלה יכול להיות מושפע משני סוגים של קונפליקטים ומה שקובע איזה קונפליקט יפגע זה שילוב של הדברים האלה:
- האם האדם שנפגע הוא גבר או אישה.
- ימני או שמאלי
- מצב הורמונלי זכרי או נקבי.
לדוגמא: אישה אחרי גיל הפיריון היא במצב הורמונלי זכרי.
המרכזים במוח הרלוונטיים להשפעות הנ"ל הם אלה שנמצאים באונות הרקתיות, באונה המצחית ובמרכז הסוכר.
זוגות הקונפליקטים שמשפיעים על המרכזים באונות הרקתיות הם אלה:
- פחד בהקשר טריטוריאלי או פחד עם בהלה.
קונפליקטים אלה יכולים להשפיע על הסימפונות או על הגרון - אובדן טריטוריאלי או קונפליקט מיני.
אלה יכולים להשפיע על העורקים הכליליים או על הורידים הכליליים ואצל נשים גם על רירית צוואר הרחם. - כעסים טריטוריאליים או קונפליקט של זהות.
אלה יכולים להשפיע על העיקום הקטן בקיבה, דרכי המרה וכיס המרה, צינורות הלבלב או על הטחורים. - אי יכולת לסמן את הטריטוריה או להגדיר את גבולות הטריטוריה.
מהקונפליקט הנ"ל יש את הסוג הגברי ויש את הסוג הנשי.
קונפליקטים אלה פוגעים ברקמת הרירית של מערכת השתן הקשורה לאקטודרם. זה כולל את אגן הכליה, השופכנים, מרבית שטחה הפנימי של שלפוחית השתן והשופכה.
זוג הקונפליקטים שמשפיעים על המרכזים באונה המצחית הוא:
קונפליקט של פחד חזיתי או קונפליקט של חוסר אונים. קונפליקטים אלה משפיעים על צינוריות בלוטת התריס או על מה שנקרא צינורות הלוע.
זוג הקונפליקטים שמשפיעים על מרכז הסוכר (שנמצא במוח הביניים) הוא:
- משהו שהיה בו גועל/בחילה/שאט-נפש/מיאוס מלווה בפחד, מעורב עם משהו שהשתבש, הבטחה שהופרה וכד'. בד"כ משהו מיני.
- קונפליקט שיש בו התנגדות ומאבק
קונפליקטים אלה משפיעים על איי אלפא ועל איי ביטא בלבלב והם גורמים לסוכרת או היפוגליקמיה.
לסיכום
פירוט המידע הנ"ל נועד להראות לכל המתעניינים שישנו עוד כלי אשר יכול לעזור בהרבה מקרים לגלות ולהבין טוב יותר מה או מי גרם לקונפליקט שבעקבותיו התפתחה המחלה.
אך כדי להשתמש במידע זה בצורה נכונה ומדוייקת ככל האפשר, יש צורך ללמוד את הרפואה החדשה בצורה יותר מעמיקה ורחבה ממה שפורט כאן.
מאת: עידן סער.
הערה:
כותב מאמר זה אינו רופא, והמידע שכאן אינו מהווה המלצות או התוויות רפואיות.
בכל מקרה יש לפנות לרופא מוסמך.
הוספת תגובה